η Φρεντερίκα (91 ετών)

Καταπληκτική Σούπερ (γιαγιά) Ηρωίδα!

ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ 91 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Πριν λίγα χρόνια, ο φωτογράφος Sacha Goldberger κατάλαβε ότι η γιαγιά του νιώθει μοναξιά και έχει κατάθλιψη... Αποφάσισε να την ενθαρρύνει προτείνοντάς της να την φωτογραφίσει σαν σούπερ ηρωίδα.

1082057564

Η 91 ετών Φρεντερίκα ξανάνιωσε, ειδικά μετά το άνοιγμα του λογαριασμού της στο MySpace (από τον εγγονό της) και την αποδοχή του κόσμου. Στην αρχή δεν καταλάβαινε γιατί της έδιναν συγχαρητήρια. Συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι η ιστορία της έδινε ελπίδα και χαρά στον κόσμο και δεν έδειξε σημάδια κατάθλιψης έκτοτε! Αυτή η σειρά φωτογραφιών ονομάζεται "Mamika" (γιαγιά στα ουγγαρέζικα).

1082057558

Αυτή η φωτογράφηση έχει δημοσιευτεί σε πολλά ΜΜΕ και η Φρεντερίκα έχει πρωταγωνιστήσει σε συνέχειες και νέα project του εγγονού της.

1082057544

"Έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ, είναι δυνατή, αστεία και κυνική. Πάντα κοροϊδεύει τους ανθρώπους που αγαπά!"

1082057399Λίγα λόγια για την Φρεντερίκα: γεννήθηκε στην Βουδαπέστη 20 χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου έσωσε 10 ανθρώπους βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της. Επιβίωσε από τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό στην Ουγγαρία αλλά αναγκάστηκε από το Κομουνιστικό καθεστώς να αφήσει την πατρίδα της παράνομα ή να αντιμετωπίσει τον θάνατο. Πήγε στη Γαλλία.

1082057387

Την ανακάλυψα στο The Modern Met και την θαύμασα που παρά τα 91 της χρόνια έχει φαντασία και τόλμη..!

Μα δεν είναι καταπληκτική;

lineBrakeRoz

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!