διαστημοπλοιάκι σε ροζ χρώμα

Πριν την Βόλτα με το μωρό

Μήπως νιώθετε συχνά ότι δε μπορείτε να φύγετε απλά & γρήγορα, για μια βολτίτσα με το μωρό σας;

Η λύση βρίσκεται στην προετοιμασία. Αν θέλετε να φεύγετε γρήγορα, καλό είναι να έχετε μία έτοιμη τσάντα με τα απαραίτητα και να προσθέτετε μόνο το νερό, μία στιγμή πριν φύγετε. Δείτε την παρακάτω λίστα που είναι χρήσιμη και "ετοιμοπόλεμη":

➻ Πάνες

➻ Μωρομάντηλα

➻ 1 παιχνίδι

➻ Νερό

➻ Μια αλλαξιά ρούχα

➻ Μπισκότα

➻ Αντιηλιακό

➻ Καπέλο

 Τις ανάγκες των παιδιών μας τις γνωρίζουμε πολύ καλά. Εξωτερικοί παράγοντες όμως, μας κάνουν συχνά να « ξεχνάμε» κάτι χρήσιμο για την βόλτα. Το κλάμα του μωρού, ένα τηλεφώνημα, ένα "ατυχηματάκι"... Πάντα όμως μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε... Εκπαιδευόμαστε καθημερινά ως γονείς και βρίσκουμε πάντα λύσεις (όπως και στο ταξίδι δηλαδή).

Tip: Στην παιδική χαρά η τσάντα μας μπορεί να περιέχει λιγότερα:

☉ 1 πάνα για κάθε παιδί

☉ Μωρομάντηλα

☉ Μπισκότα

☉ Νερό σε μπουκάλι

☉ 1 μικρό παιχνίδι 

Μπορείτε να βάλετε το αντιηλιακό στα παιδιά από το σπίτι και να φορέσουν το καπέλο τους, ώστε να είναι προστατευμένα και στη διαδρομή σπίτι - παιδική χαρά. Έξτρα ρούχα δεν χρειάζονται συνήθως, ειδικά αν η παιδική χαρά είναι κοντά. 

Χρήσιμο είναι και ένα μικρό παιδικό φαρμακείο. Δηλαδή ένα κουτί που θα έχουμε μέσα betadine, βαμβάκι, οξυζενέ, παιδικά τραυμοπλάστ και αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα από τσουκνίδες, μέλισσες, κουνούπια κλπ).

Αν η βόλτα περιλαμβάνει και διαδρομή με το αυτοκίνητο, πάρτε μαζί σας περισσότερα ρούχα και περισσότερο φαγητό (σαντουϊτσάκια, κρακεράκια, μπισκοτάκια κ.α). Όσο για το φαρμακείο του αυτοκινήτου, διαβάστε εδώ τι πρέπει να περιέχει, σύμφωνα με τις συμβουλές της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!