μπάνερ συλλόγου

Η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ελλάδα από εθελοντή δότη

Ένα ανεκτίμητο δώρο «ζωής» πρόσφερε πρόσφατα η Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» σε έναν ανήλικο ασθενή, δίνοντάς του σωτήριο μόσχευμα από την δεξαμενή των 10.000 εθελοντών της.

Ένα ανεκτίμητο δώρο «ζωής» πρόσφερε πρόσφατα η Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» σε έναν ανήλικο ασθενή, δίνοντάς του σωτήριο μόσχευμα από την δεξαμενή των 10.000 εθελοντών της.

Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών που γίνεται στη χώρα μας από εθελοντή δότη της πρώτης -και μοναδικής- Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε μικρό ασθενή, η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη περηφάνια από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στον υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις του Συλλόγου «Ελπίδα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο επίτευγμα της εγγραφής 10.000 εθελοντών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, μέσα σε ένα έτος λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται πως για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών στη χώρα μας εκτιμάται ότι απαιτούνται τουλάχιστον 50.000 εθελοντές δότες.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο του ΕΣΥ, εξαίροντας παράλληλα «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αποτελεσματική μάχη κατά του παιδικού καρκίνου».

Αναφερόμενος δε στην αξία του εθελοντισμού, είπε πως «πρέπει να καλλιεργήσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού, με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου».

 

Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων για Παιδιά

Στη συνάντηση η οποία έγινε παρουσία του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Robert Peck και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Μ. Παπασάββα, συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά.

Η κυρία Βαρδινογιάννη υπογράμμισε μιλώντας στον υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός ΕΟΜ για παιδιά και σημείωσε ότι το κόστος κατασκευής θα αναλάβει ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας».

Ο Καναδός πρέσβης επισήμανε την αξία της συνεργασίας που έχει από το 2013 η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και το νοσοκομείο «Sickkids» στο Τορόντο του Καναδά, με σκοπό τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών.

«Το νοσοκομείο Sickkids θα είναι σημαντικός εταίρος σε αυτήν την προσπάθεια η οποία μακροπρόθεσμα θα επιφέρει σημαντικά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα» είπε ο κ. Peck.

 

πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!