η Μουσική και τα παιδιά μας

Η επίδραση της μουσικής στα παιδιά είναι άμεση, όπως και στους ενήλικεςtunes4.
Ανάλογα το ρυθμό που ακούμε, ηρεμούμε ή παρασυρόμαστε σε έντονη κίνηση. Στα παιδιά αρέσει πολύ να χορεύουν, να χοροπηδούν με ρυθμό, να μεταμορφώνονται σε αεροπλάνο ή σε αρκουδάκι και η μουσική να τα συνοδεύει στην παράσταση που δίνουν!

 

Η μουσική βοηθάει τις σχέσεις να αναπτυχθούν,  να εξελιχθούν.
Όταν χορεύουμεmusic1 με το παιδί μας και γελάμε ασταμάτητα, μοιραζόμαστε χαρά, που είναι ένα συναίσθημα ανεκτίμητο!
Μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια και να κάνουμε τις ίδιες κινήσεις. Ή να αναπτύξουμε ένα θεατρικό έργο. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε ακούγοντας τη μουσική!
Τα οφέλη της μουσικής είναι πολλά:

  • Μπορεί να ενδυναμώσει πρόωρα μωρά (από μελέτη που έγινε στο "Utah Valley Regional Medical Center" στο Provo, από ερευνητές του "Brigham Young University", σε 33 πρόωρα μωρά, με 40λεπτα νανουρίσματα), μειώνοντας την πίεση στο αίμα τους, κερδίζοντας γρηγορότερα βάρος και σταθεροποιώντας και ενδυναμώνοντας τον καρδιακό τους χτύπο.
  • Η μουσική μπορεί να ηρεμήσει, χαλαρώσει το μωρό μας.
  • Να το μάθει να συγκεντρώνεται σε αυτό που ακούει.
  • Το βοηθάει να αναγνωρίζει έναν ήχο και να προσπαθεί να τον αναπαράγει.
  • Το προτρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και να επιμείνει, ώστε να πετύχει τον τόνο κάποιου ήχου. Του χαρίζει αυτοπεποίθηση όταν τα καταφέρει.

Ας αφήσουμε τη μουσική να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.

tunes1Με νανουρίσματα, με τραγούδια, με μουσικά όργανα (για την εξερεύνηση νέων ήχων). Μπορούμε να πειραματιστούμε με τη μουσική που μας αρέσει. Είναι πολύ πιθανό να αρέσει και στο παιδί μας. Μπορούμε να ακούσουμε ένα αργό τραγούδι, στην ώρα του ύπνου και ένα πιο ρυθμικό, την ώρα του παιχνιδιού. Η αγάπη για τη μουσική καλλιεργείτε από τη βρεφική και την παιδική ηλικία.
Τα παιδιά ευχαριστιούνται και οι γονείς απολαμβάνουν!music2

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!