Menu

giati

A+ A A-

Παιδικό Πάρτι

  • Γράφτηκε από τον/την Owner - Administrator

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

9180590 small

Κοντά στα γενέθλια του παιδιού, όλοι οι γονείς σκέφτονται το παιδικό πάρτι. "Να του κάνω πάρτι; Ποιούς να καλέσω; Να έχω κλόουν ή παιδαγωγό; Το σαλόνι μου ενδείκνυται ή ο παιδότοπος; Ποιό φαγητό είναι το κατάλληλο;"
Αυτές είναι λίγες από τις ερωτήσεις που σκεφτόμαστε οργανώνοντας το παιδικό πάρτι.

Η ηλικία του παιδιού είναι σημαντικό κριτήριο για όλες τις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε:

Αν είναι τα πρώτα ή τα δεύτερα γενέθλια που δεν μπορεί να συμμετέχει το παιδί ενεργά, οι περισσότεροι γονείς προτιμούν να κάνουν το πάρτι στο σπίτι τους καλώντας τους κοντινούς συγγενείς και τους νονούς.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες που τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια, εμφανίζονται τα παραπάνω ερωτήματα. Η τελική απόφαση δεν είναι δύσκολο να παρθεί, αν σκεφτούμε και απαντήσουμε στις σωστές ερωτήσεις:

 

Πόσες ώρες μπορεί να κρατήσει το πάρτι;

Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού και το πρόγραμμα ξεκούρασης που χρειάζεται. Θα μπορούσε να κρατήσει από 2 ώρες έως 5 (!)

 

Πόσα παιδάκια και ποιών ηλικιών παιδιά θα περάσουν ευχάριστα στο πάρτι του παιδιού μας;

Αναλόγως του χώρου που θα κάνουμε το πάρτι, ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν άνετα. Οι ηλικίες καλό θα είναι να είναι σχετικές. Δηλαδή όλοι οι φίλοι του παιδιού που θα μπορούν να μοιραστούν και να περάσουν όμορφα με τις ίδιες δραστηριότητες.

 

Πόσοι ενήλικες θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο πάρτι μας;

Ένας κατά προσέγγιση αριθμός ενηλίκων και παιδιών θα μας χρειαστεί ώστε να κανονίσουμε σωστά την ποσότητα του φαγητού και των ποτών - ροφημάτων.

 

Θα πάρουμε δωράκια για τα παιδάκια;

Συνηθίζεται η ανταλλαγή δώρων, ώστε όλα τα παιδάκια να φεύγουν ευχαριστημένα από το πάρτι. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Μερικές ιδέες για μικρά φτηνά δωράκια, είναι: σημειωματάριο με μολυβάκι και γόμα, πλαστελίνες, στέκες για τα μαλλιά, νεροπίστολα, ψεύτικα μουστάκια, face painting, μία φιγούρα Lego, γυαλάκια κολύμβησης, μεγάλα μπαλόνια, ποπ κόρν, ζαχαρωτά και ότι άλλο σκεφτούμε!

 

Πόσα χρήματα είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε;

Θα καταλάβουμε πιο γρήγορα την τοποθεσία του πάρτι, την επιλογή των παιχνιδιών - δραστηριοτήτων, την ποσότητα και το είδος του φαγητού κλπ. όταν συνειδητοποιήσουμε το σύνολο των χρημάτων που μπορούμε να ξοδέψουμε.

 

Θα προσλάβουμε κλόουν ή παιδαγωγό για τα παιχνίδια τους;

Αν η ηλικία το επιτρέπει, η δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια του πάρτι και το γενικό πρόσταγμα της διασκέδασης, από κάπου πρέπει να έρθει. Μπορεί ένας κλόουν να απασχολήσει τα παιδιά για μία ώρα, ή μία παιδαγωγός να τους κάνει ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Μπορεί να θελήσουμε  στο παιδικό πάρτι να έχουμε το αγαπημένο καρτούν του παιδιού, το οποίο απλώς θα στέκεται και θα το φωτογραφίζουν οι παρευρισκόμενοι με τα παιδάκια τους. Μπορεί όμως και στην οικογένεια να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος, που θα κατευθύνει τα μικρά σε τρελό παιχνίδι και να μην χρειαστεί να προσλάβουμε κάποιον άλλον για αυτή την "δουλειά". Μην σκεφτείτε ότι θα μπορέσετε εσείς να απασχολήσετε εσείς όλα τα παιδάκια, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα φροντίζετε τους ενήλικες καλεσμένους σας και τον ανεφοδιασμό του μπουφέ...

 

Ποιό είναι το "σωστό" φαγητό σε ένα παιδικό πάρτι;

Κάποιοι γονείς προτιμούν τα "στεγνά" φαγητά, όπως κεφτεδάκια, σάντουιτς, πιτούλες ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν το κανονικό "πλούσιο" γεύμα. Ίσως σκεφτείτε ότι "για μία μέρα μπορούν τα παιδιά να καταναλώσουν τσιπς, γαριδάκια και πίτσες".  Ίσως πάλι μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα, ώστε να αποφασίσουν οι γονείς του κάθε παιδιού το πόσο "υγιεινό" θα είναι το γεύμα του παιδιού τους.

 

Πρέπει να προβλέψουμε φαγητό και ποτό για τους ενήλικες;

Εξαρτάται από το οικονομικό πλαίσιο που θα κινηθούμε. Μπορεί να έχουμε κανονίσει μπουφέ για όλους ή κάτι διαφορετικό για τους ενήλικες, τη στιγμή που τα παιδιά θα είναι απασχολημένα με κάποια δραστηριότητα και σαφώς θα έχουν τελειώσει με το δικό τους φαγητό. Μπορεί το φαγητό να μην το  θεωρήσουμε σημαντικό και να αποφασίσουμε ότι σαντουιτσάκια και αναψυκτικά είναι αρκετά. Και πιστέψτε με, στα παιδικά πάρτι οι ενήλικες είναι ευχαριστημένοι με ένα απλό σνακ και καφέ, αναψυκτικό, χυμό. 

 

Ποιά είναι τα μέρη που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα παιδικό πάρτι;

Ανάλογα την εποχή του χρόνου που θα κάνουμε το πάρτι, θα καθοριστεί και το μέρος.

  • Το σπίτι μας ή ενός κοντινού μας προσώπου, που θα παρέχει άνετο σαλόνι και μπαλκόνι εφ' όσον χρειαστεί. Μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε ..  το καθάρισμα πριν και μετά, το αν θα κάνουμε μπουφέ ή τραπέζι, το μαγείρεμα ή το catering, το αν θα χρειαστούμε βοήθεια για το σερβίρισμα, το μάζεμα, τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των παιδιών ... κ.α.
  • Η παιδική χαρά ή το κοντινό πάρκο (!) που προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση από την πλευρά των γονιών και το κουβάλημα - στήσιμο τραπεζιών για το μπουφέ και την τούρτα. Μπορούμε να σκεφτούμε αν θα έχουμε μουσική, τι θα κάνουμε όταν τα παιδιά ζητήσουν τουαλέτα, πόσα πακέτα μωρομάντηλα θα χρειαστούμε, κ.α.
  • Παιδότοποι: Συνήθως οι παιδότοποι δίνουν την επιλογή catering δικό τους ή δικό μας, με κλόουν ή παιδαγωγό ή καρτούν χαρακτήρα ή χωρίς,  μικρά παιχνιδάκια για όλα τα παιδιά φεύγοντας, δημιουργική απασχόληση ή αθλήματα σε μορφή παιχνιδιού. Εξαρτάται στο είδος του παιδότοπου που θα απευθυνθούμε. Μπορεί να προτιμήσουμε τον κλασικό παιδότοπο με τις κλειστές εγκαταστάσεις - κλουβιά με τσουλήθρες και πλαστικές μπάλες.  Ή τα φουσκωτά παιχνίδια με τις τεράστιες τσουλήθρες, με δραστηριότητες όπως τραμπολίνο, κρίκους, αναβάσεις, τρενάκια κ.α. Ή μπορεί να προτιμήσουμε χώρους παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, σε ποιό επαγγελματική μορφή από τους παιδότοπους, μιας που διαθέτουν παιδαγωγούς, δημιουργική απασχόληση, ξεχωριστό χώρο για τους ενήλικες, με άμεση πρόσβαση προς τα παιδιά και γενικότερα αναλαμβάνουν να οργανώσουν τα πάντα, εφ' όσον αυτό τους ζητηθεί.
  • Φάστ Φούντ: Διοργανώνουν παιδικά πάρτι, διαθέτουν παιδότοπο και δίνουν δωράκια στο τέλος αν αυτή είναι η συμφωνία. Στα συν ότι ως συνήθως πληρώνουμε ανάλογα με την κατανάλωση και τα άτομα που παρευρίσκονται (και όχι τιμή πακέτο) και στα μείον ότι ως συνήθως δεν υπάρχει παιδαγωγός ή υπεύθυνος άνθρωπος να προσέχει τα παιδιά μέσα στον παιδότοπο.

6667948_small

Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού, σημαντικό κομμάτι του πάρτι είναι η τούρτα του. Μπορούμε να επιλέξoυμε μαζί με το παιδί, μία τούρτα που να απεικονίζει τον αγαπημένο ήρωα του (απο τον Spiderman μέχρι τη Χιονάτη) και να έχουμε κάνει προπόνηση το τραγούδι γεννεθλίων και το σβήσιμο των κεριών, ώστε να μην "μπλοκάρει" το παιδί την ώρα που το κοιτούν όλοι και του φωνάζουν "σβύστα βρε!!!".

 

Κλείνοντας να αναφέρω το πόσο σημαντικός είναι ο ρυθμός στη ζωή των παιδιών και πόσο πιό "ζωντανό" γίνεται ένα παιδικό πάρτι που περιέχει μουσική που μπορεί να συμβάλλει στην εκτόνωση της φοβερής ενέργειας που διαθέτουν τα μικρά μας!

Παρακάτω μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τα παιδικά πάρτι, είτε σαν συμβουλές, είτε σαν απορίες.

Σχόλια   

0 #11 Τόνια / Babytips.gr 06-03-2013 08:39
Καλημέρα!
Τι ωραία ιδέα.
Αν και δεν αναφέρεται την ηλικία των παιδιών, θεωρώ ότι είναι μέχρι 4. Τα παιχνίδια που ανταποκρίνονται τα μικρά είναι: Λιοντάρια (δείτε το: http://babytips.gr/childrenagrounupsactivities/groupgames), Μπαλόνια που αν είναι στρογγυλά να τους ζωγραφίσετε φατσούλες ή ζωάκια ή να ζωγραφίσουν τα ίδια ότι θέλουν και αν είναι μακρόστενα να τους φτιάξετε σκυλάκια, ξίφη, καρδιές κλπ (έχουν και οδηγίες τα μακρόστενα, αλλά χρειάζεται αρκετή εξάσκηση), χορό όχι όλη την ώρα αλλά σαν παιχνίδι και αν τα βάζετε να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις εκείνη τη στιγμή θα είναι πιο διασκεδαστικό και τέλος, τρελαίνονται για μουσικές καρέκλες.
Δείτε και το Παιχνίδια για μέσα στο σπίτι: (http://babytips.gr/childrenagrounupsactivities/easymadetoys), μήπως σας αρέσει κάτι και από εκεί.
Παράθεση
-1 #10 ΒΑΣΩ ΠΑΠ 03-03-2013 22:31
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ΚΛΟΟΥΝ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ?ΕΥΧΑΡΙ ΣΤΩ.
Παράθεση
0 #9 gourgio 11-09-2012 12:49
www.magiciangourgio.com taxydaktylourgo s
Παράθεση
0 #8 Σοφία 09-05-2012 20:52
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να πει κανείς για ένα πάρτυ.
Ξεκινάει κανείς με το πότε είναι. Αυτό καθορίζει αν μπορεί να γίνει σε ανοικτό χώρο ή όχι. Αν λάβουμε σαν δεδομένο ότι μπορεί να γίνει σε ανοικτό χώρο, κοιτάμε τους κοινόχρηστους χώρους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμ ε κοντά μας. Π.χ. Μαρούσι= Άλσος Συγγρού, Περιστέρι, Πετρούπολη = Πάρκο Τρίτση, Βόρεια Προάστια = Βασιλικά Κτήματα. Αλλά και η μεγάλη παιδική χαρά της γειτονιάς μπορεί να μας κάνει μια χαρά.
Έτσι δεν θα χρεωθούμε τον χώρο, σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα μέρος που να μας αρέσει εκεί και να πούμε στους φίλους μας να έρθουν εξοπλισμένοι για ένα πάρτυ σε στιλ πικνικ.
Μπορεί κανείς να ζητήσει από πιο στενούς φίλους αντί για δώρο να φέρουν από ένα φαγητό για πικνικ ή αναψυκτικά.
Αρα έχουμε χώρο και φαγητό δωρεάν. Ακόμα και αν χρειαστείς να κάνεις κάποια έξοδα με τον τρόπο αυτό δεν θα είναι και φοβερά.
Σίγουρα αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να καθαρίσουμε τον χώρο όταν φύγουν οι φίλοι μας και ίσως να θελήσουμε να σουλουπώσουμε κάπως τον χώρο πριν γίνει το πάρτυ μας.
Τι μας λείπει; η διασκέδαση.
Υπάρχουν διάφοροι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό, αν και μπορούν να γίνουν αρκετά πράγματα εκ των εν όντων. Σε έναν τέτοιο χώρο, μπορεί κανείς να οργανώσει ομαδικά παιχνίδια μήλα, αγώνες ποδηλάτων, τσουβαλοδρομίες , κυνήγι θησαυρού κ.λ.π. Και βέβαια να φέρει έναν ταχυδακτυλουργό ή κλόουν.
Νομίζω όμως ότι η ηλικία αυτή ενδείκνυται για μάγο ή ταχυδακτυλουργό.

Όλα έχουν να κάνουν με τα πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις.
Στο τελευταίο πάρτυ που έκανε η κόρη μου καλέσαμε τον μάγο di marko, που ήταν καταπληκτικός.

Να ξέρεις όμως ότι σε ένα τόσο διαφορετικό πάρτυ ίσως δεν είναι και απαραίτητο να φέρεις μάγο ή ταχυδακτυλουργό , αφού όλοι θα περάσουν καταπληκτικά.Αυ τό θα το κάνει η μαγεία της φύσης και η ηρεμία που προσφέρει. Νομίζω ότι είναι θέμα κουράγιου και αντοχών. Μπορείς να πεις στους φίλους σου να φέρουν όλοι από μία καρέκλα για να καθίσουν.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν έχεις κάποια απορία, στην διάθεσή σου.
Παράθεση
0 #7 xara 09-05-2012 18:17
gia sas thelo na kano ena ikonomiko party kai perimenoun i gonis mou apo emena thelo na perasoun ayti pou y=tha ine katapliktika!ka i parakalo tha ithela poles idees me klooun ikonomikous kai ikonomikous episis taxidaktilourgo us parakalo idees!!! :sigh: :sigh: kai ksexasa ime 10,5 kai ginome 11!!
Παράθεση
-1 #6 Babytips.gr 09-03-2012 09:36
Καλημέρα Joannacute,
τι θα έλεγες να είχε ένα θέμα το πάρτι σου;
π.χ: Μπόουλιν πάρτι, Αγαπημένη ταινία, Πριγκηπικό πάρτι, πάρτι διασκέδασης και χορού, πάρτι μαγειρικής, Αrt πάρτι με κατασκευές και χειροτεχνίες, Κομμωτήριο πάρτι με βούρτσες - σεσουάρ - γυαλιστερά κοκαλάκια και λίπ γκλος, αγαπημένος pop star πάρτι, ντετέκτιβ πάρτι με κυνήγι θησαυρού και κρυμμένα στοιχεία μέσα στο σπίτι, χουλα χουπ διαγωνισμός, πικ νικ πάρτυ σε κάποιο άλσος που μπορείτε να κάνετε σκέιτ ή πατίνια, να παίξετε με μπάλες και σκοινάκια, ή όποιο είναι το αγαπημένο σου εξωτερικό παιχνίδι.
Εύχομαι να βοήθησα και να σου έδωσα ιδέες ή ερεθίσματα για να βρεις αυτό που θα σου άρεσε περισσότερο.
Παράθεση
0 #5 Joannacute 08-03-2012 14:11
αααααα και μην ξεχασω,ειμαι 10 και γινομαι 11!! :lol: :P :roll: :D
Παράθεση
0 #4 Joannacute 08-03-2012 14:09
θα κανω κι εγω παρτυ και δεν ξερω τι να παιξουμε με τους φιλους μου!! :cry: :sigh:
plz θελω ιδεες!
Παράθεση
0 #3 Sofia 24-10-2011 20:46
Καλησπέρα. Δεν μπορώ να σου πω τι πλήρωσαμε για όλα γιατί δεν το θυμάμαι. Τα παιδιά πρέπει να ήταν γύρω στα 20. Το παιδικό μενού που περιλάμβανε δύο μπιφτέκια, πίτες για σουβλάκι, σαλάτα (αγγούρι και καρότο σε μπαστουνάκια) και μακαρόνια, με το τυρί στη μέση για να βάλει όσο θέλει το κάθε παιδί πρέπει να μας κόστισε 5 ευρώ το παιδί ή 3. Είχε μια γενική είσοδο η οποία κάλυπτε τα διάφορα καθώς και τους καφέδες των μεγάλων, όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομ ένου και κάποιων μικρών γλυκών. Είχαμε φαγητό για τους μεγάλους, που και πάλι δεν ήταν αστρονομικό γιατί θα το θυμόμουν. Πάντως σε ένα πάρτυ που πήγαμε στον ίδιο χώρο χωρίς φαγητό για τους μεγάλους δεν μου άρεσε. Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να πας από εκεί και να το συζητήσεις μαζί τους. Η κυρία στην οποία είχα απευθυνθεί εγώ ήταν πολύ διαλακτική, συζητήσιμη και ευέλικτη. Πάντως πρέπει να πω το εξής. Από τότε έχουμε κάνει και ένα άλλο πάρτυ, στην πυλωτή της πολυκατοικίας μας για την μεγάλη μας κόρη. Ηταν καταπλητική εμπειρία. Η μεγάλη μας, ετών 5,5, συμμετείχε ενεργά στις επιλογές, από το μενού μέχρι τα δώρα των φίλων της όταν θα έφευγαν. Μας κόστισε πολλά, κουράστηκα πάρα πολύ αλλά διήρκεσε 10 ώρες το πάρτυ και όταν τελείωσε είπα ότι αξιζε τον κόπο. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι όλες οι επιλογές είναι όμορφες, αρκεί να μας ταιριάζουν (ψυχικά, σωματικά και οικονομικά) την δεδομένη χρονική στιγμή. Αν μπορώ να βοηθήσω με καμια ιδέα για πάρτυ θα ήταν χαρά μου.
Παράθεση
0 #2 ΜΑΚΡΗ ΕΙΡΗΝΗ 21-10-2011 11:10
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΑΚΙ, ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ; ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΕΝΟΥ, ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ;Σ'ΕΥΧΑΡΙ ΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

epsype banner 730x90

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες,

ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για

διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

Αρχική

Ενημέρωση

Επικαιρότητα

Γονιός

Εγκυμοσύνη

Υγεία

 icon facebook 48  icon instagram 48   icon pinterest 48

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

Δραστηριότητες

Ταξιδεύοντας

Διατροφή

Blog

 icon twitter 48      icon google 48

Ποιοι είμαστε

Επικοινωνία

Προστασία Δεδομένων

Όροι Χρήσης

Όροι Διαγωνισμών

Sitemap