Blog

babytips blog 751x500 

Αξίζει να μοιραζόμαστε νέα για την οικογένεια. 

Αξίζει να μοιραζόμαστε σκέψεις.

Η επικαιρότητα μας αφορά και εδώ θα αναρτούμε τα τελευταία νέα της υγείας, νομικά σχόλια, νέα προϊόντα που βγαίνουν στην αγορά, καλά νέα με επιτεύγματα παιδιών ή χορηγίες σχετικές με παιδιά, ακόμα και σκέψεις δικές μας για την οικογένεια και το πως βιώνουμε το μεγάλωμα μας.

Καλή ανάγνωση! 

 

Γιατί να κάνουν τα παιδιά διαδικτυακά μαθήματα

Γιατί να κάνουν τα παιδιά διαδικτυακά μαθήματα

Και τα σχολεία έκλεισαν. Κανείς δεν περίμενε αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη στην εκπαίδευση και στις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Είναι όμως γεγονός και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Πολλοί γονείς σήμερα καλούνται να απαντήσουν καταφατικά στο ερώτημα της διαδικτυακής διδασκαλίας με "βαριά καρδιά" ενώ άλλοι την αρνούνται πεισματικά για διάφορους λόγους.

Αλήθεια όμως ποια μπορεί πραγματικά να είναι τα οφέλη μιας τέτοιας αλλαγής;

Και ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για διαδικτυακά μαθήματα;

Τσικνοπέμπτη με τις Μορφές Έκφρασης στην Πλάκα

Τσικνοπέμπτη με τις Μορφές Έκφρασης στην Πλάκα

Απόκριες με τις Μορφές Έκφρασης

Οι Καρναβαλιστές των Μορφών Έκφρασης σας περιμένουν στην Πλάκα για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε!

Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.00, οι Μορφές Έκφρασης μάς περιμένουν έξω από το Μετρό Ακρόπολης, σε μία χαρούμενη και ξεσηκωτική αποκριάτικη παρέλαση με κλαρίνο, κιθάρες, νταούλια... και φυσικά το πολύχρωμο Γαϊτανάκι. Θα περπατήσουμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε!

χαρούμενα παιδιά λυκείου

Ευκαιρία για Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Διεθνούς Ανταλλαγής για Μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα

Το AFS Intercultural Programs προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε 9 χώρες του κόσμου, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τη Χιλή, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Τα προγράμματα ανταλλαγής πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και περιλαμβάνουν 5 πλήρεις και 45 μερικές υποτροφίες για το 2020. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2020.

ξύλινα τουβλάκια που σχηματίζουν τη λέξη play

Early Learning για τα παιδιά. Ποια τα οφέλη →

Πόσο αξίζει τελικά το Early learning ;

Είναι ένα ερώτημα που μου τίθεται πολύ συχνά όπου κι αν βρεθώ. Ας δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι τα οφέλη αυτής της πρώιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

πόστερ του mediterannean cosmos για τα εργαστήρια για τα παιδιά

Εκπαιδευτικά εργαστήρια S.T.E.A.M. & Ρομποτικής για παιδιά στο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται τον οργανισμό STEAM Greece και παρουσιάζει εκπαιδευτικά εργαστήρια S.T.E.A.M. & Ρομποτικής για παιδιά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου (με ελεύθερη είσοδο).

άγιος Βασίλης με γουρλωμένα μάτια

Τα πιο ωραία παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια (αγγλικά)

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με νόημα, για τα μικρά μας. Αγαπημένες μελωδίες που μπορούμε να ακούμε ως background music σε όλες μας τις δραστηριότητες!

η Νάντια Δαλκυριάδου

Η Νάντια Δαλκυριάδου μας μιλά

Φέτος συναντούμε την Νάντια Δαλκυριάδου σε δύο όμορφες παραστάσεις για μικρούς θεατές. Στο βρεφικό «Θα Βγω απ’ το Αυγό» ως ηθοποιό και στο παιδικό «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι», ως σκηνοθέτιδα. Και οι δύο παραστάσεις παίζονται στο Θέατρο Άβατον.

Μας κινεί την περιέργεια η Νάντια Δαλκυριάδου, η οποία είναι σκηνοθέτιδα, ηθοποιός, ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτήν και τις παραστάσεις που λαμβάνει μέρος. Βρεφικό και παιδικό θέατρο!     

το πόστερ από την παράσταση "Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι"

«Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» παιδική παράσταση

παράσταση για παιδιά από 18 μηνών έως και 6 ετών

Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα.

Ο Λευτέρης, το μικρό περιστέρι που αγάπησαν μωρά και γονείς μέσα από τη βρεφική παράσταση «Θα Βγω απ’ το Αυγό», επιστρέφει. Για μια ακόμη φορά φτερουγίζει μακριά από τις σελίδες του παραμυθιού της Μαρίνας Πλεμένου «Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι». Η διαφορά είναι πως πλέον συνοδοιπόροι σ’ αυτό το ταξίδι του θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (από 18 μηνών έως και 6 ετών).

το πόστερ από την βρεφική παράσταση "θα βγω από το αυγό"

"Θα βγω από το αυγό" παράσταση για μωράκια έως 18 μηνών

Τα πρώτα μωρά που την παρακολούθησαν είναι πλέον ολόκληρα παιδάκια. Περπατούν, μιλούν και τρέχουν. Στο μεταξύ, άλλα μωρά ήρθαν σ’ αυτό τον κόσμο και οι συντελεστές του «Θα Βγω απ’ το Αυγό» είναι έτοιμοι να τα υποδεχθούν στο πορτοκαλί χαλί και τις αφράτες μαξιλάρες που θα στηθούν για τέταρτη (!) χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Άβατον.

ξανθό παιδί σε τάξη κοιτάει το φωτογραφικό φακό

Ανάπτυξη προφορικής ικανότητας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

ή αλλιώς αυτό το «κλικ»!

Όλοι οι γονείς έχουν αναρωτηθεί τουλάχιστον μια φορά πότε τα παιδιά τους θα βγάλουν προς τα έξω όλο το γλωσσικό πλούτο που λαμβάνουν από την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Με τη φράση «αφού τα καταλαβαίνει γιατί δε μιλάει;» να αποτελεί συχνό ερώτημα για τους περισσότερους από μας, αναρωτιόμαστε αν τα παιδιά μας βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας δούμε λοιπόν κάποιους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την #ΠροφορικήΙκανότητα του παιδιού μας.

αγγλικός σταθμός μετρό

Πως να μεγαλώσετε παιδιά που θα αγαπήσουν την Αγγλική γλώσσα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά με μεγάλη ευκολία ενώ άλλα κοπιάζουν και τελικά ποτέ δεν καταφέρνουν να κατακτήσουν τη γλώσσα; Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι πραγματικά τυχαίο και πως μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα.

ζωγραφιά της Νάσιας για την Αντι-κοκκινοσκουφίτσα

Η ΑΝΤΙΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΝΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κάποτε, σε μία δημιουργική πραγματικότητα, ένα 10χρονο κορίτσι έφτιαξε ένα παραμύθι. Ενθουσίασε τους δικούς της ανθρώπους και από στόμα σε στόμα διαδόθηκε! Ακούσαμε τις φήμες και την αναζητήσαμε. Η Νάσια Παπαπαναγιώτου είναι 10 χρονών, μαθήτρια της Δ' Δημοτικού, ζωγραφίζει υπέροχα και αυτό δεν είναι το πρώτο της δημιούργημα. Απολαύστε το →

ζευγάρι σε γκρί background που φαίνεται το μισό τους πρόσωπο

Η νέα διαδικασία για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου στον Συμβολαιογράφο

ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΤΡΕΚΛΗ

Πολύς κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την νέα διαδικασία για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου στον Συμβολαιογράφο. 

Πράγματι στις 22-12-2017 στο , ΦΕΚ Α δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4509/2017 όπου στο άρθρο 22 παράγραφος β αναφέρει την πλήρη αντικατάσταση του άρθρου 1441 ΑΚ που περιέγραφε την σχετική διαδικασία.

Πλέον η διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου έχει ως εξής:

ζευγαρι σε αυτοκινητο οπου ο οδηγος κοιταει το κινητό του

Σημειώσεις για την ανθρωποκτονία εξ' αμελείας

ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΤΡΕΚΛΗ

Με αφορμή το τρομακτικό & θανατηφόρο ατύχημα που έλαβε χώρα στις 27/02/2017, η Σοφία Τρεκλή, δικηγόρος Αθηνών, μοιράζεται μαζί μας τις σημειώσεις της. Το ατύχημα συνέβη μεταξύ ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου σε πάρκιν στην εθνική οδό και ενός ακόμα αυτοκινήτου που καθώς έμπαινε στο πάρκιν έπεσε με ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες και στα 2 αυτοκίνητα.

ζωγραφιά παιδιού

Ζωγραφική ικανότητα: πως ανεβαίνουμε σκαλοπάτια

Σε αυτό το blog καταγράφω την υπέροχη καθημερινότητα με τα παιδιά μου. Τι έχει λειτουργήσει απρόσμενα, τι μας έχει χαρίσει όμορφες στιγμές. Μην γελιέσαι ... πολλά δεν λειτούργησαν, απέτυχαν εκείνη τη στιγμή που τα δοκίμασα, λύγισα στα χέρια και στα λόγια των διδύμων μου, αλλά αυτές οι στιγμές δεν δημοσιοποιούνται εύκολα. Τις μάχες που κέρδισα τις μοιράζομαι με χαρά, τις όμορφες εμπειρίες το ίδιο. Και αυτό το άρθρο αφορά μία στιγμή χαράς για το προχώρημα του παιδιού μου στη ζωγραφική. Ένα μικρό λεκτικό σπρωξιματάκι από εμένα, και ...ουπς ... ανεβήκαμε σκαλοπάτι!

γυάλα με ένα βιβλίο μέσα

Ελάτε να φτιάξουμε μία ελεύθερη βιβλιοθήκη

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Μία νέα συνεργασία έχει ξεκινήσει! Είμαι περήφανη που το Δέλταmoms θέλει να δημοσιοποιεί τις σκέψεις μου. Το πρώτο άρθρο που έγραψα και δημοσίευσε, αφορά μία σκέψη για μοίρασμα και το χαμόγελο που σχηματίστηκε. Φταίει η μητρότητα...

Εύχομαι να σας αρέσει ..!

παιδί που πίνει γάλα

Λύνω τις διαφορές με γάλα με NESQUIK

Θέλω τα μικρά μου να πίνουν κάθε μέρα γάλα πρωί και βράδυ. Γνωρίζουν βέβαια ότι είναι καλό για την ανάπτυξή τους και θέλουν να «αναπτύσσονται» όσο γρηγορότερα γίνεται (!) Μέχρι τώρα ακολουθούσαμε αυτό το μοτίβο και ήμουν ευχαριστημένη. Όμως, στο πλαίσιο της υγιούς οικογενειακής ζωής... ακόμα και το γάλα μας δίνει αφορμές για τσακωμούς και διαφοροποίηση.

αφίσα για τον διαγωνισμό stabilo

Διαγωνισμός για Μαμάδες από τη Stabilo!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ!

Έχεις μυστικά tip που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου με τα παιδιά; Έχεις το μυστικό άγγιγμα στη σκανταλιά τους που τα ηρεμεί;

Μοιράσου τη φροντίδα σου με άλλες μαμάδες μέσω του microsite της Stabilo και λάβε μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσεις υπέροχα δώρα!

γυναίκα που κρεμάει ζωγραφιές παιδιών σε σκοινί

Μία χούφτα άνθρωποι δωρίσαμε αγαθά στους συνανθρώπους μας

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, μαζευτήκαμε στο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας, μια χούφτα άνθρωποι και δωρίσαμε, όλοι μαζί, αγαθά στους συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη. Είπαμε στα παιδιά μας να φτιάξουν μια ζωγραφιά για να συνοδεύσει τα πράγματα που θα πήγαιναν σε αυτές τις οικογένειες. Ζωγράφισαν με μεγάλη χαρά, απίστευτα έργα τέχνης!

βιβλίο "γίνε πράκτορας του πλανήτη"

Διαβάζω το «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» της Ελένης Ανδρεάδη

Μου αρέσει να διαβάζω πρώτη τα βιβλία των παιδιών μου, πριν τους τα δώσω. Έτσι, για να καταλαβαίνω πόσο έχουν επηρεαστεί μετά την κάθε σελίδα. Να αντιλαμβάνομαι το λόγο της αταξίας τους (χε, χε!)

Το βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», της Ελένης Ανδρεάδη, ήρθε στα χέρια μου με τις καλύτερες συστάσεις. Για να το διαβάσουν τα παιδιά! Ο σκοπός του είναι να μάθει τα παιδιά για τις επιπτώσεις της σπατάλης της ενέργειας και την εξάντληση των πόρων του πλανήτη, μέσα από ένα μυστικό παιχνίδι.

αφίσα για τη δράση "Μπορείς να φέρεις ένα γάλα;"

Μπορείς να φέρεις ένα γάλα; Μια πάνα; Ένα μπισκότο;

Ελάτε να μοιράσουμε φροντίδα

Ελάτε να μοιράσουμε φροντίδα και αγάπη στις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Είναι πολλές, είναι παντού στην Ελλάδα και μας χρειάζονται. Φέρτε μαζί τα παιδιά σας, για να σφραγίσουν με την ζωγραφιά τους την κάθε κούτα που θα σταλεί σε αυτές τις οικογένειες - ελπίζουμε γεμάτες - τρόφιμα, πάνες και είδη διατροφής.

παρέα με γυναίκες

Γιατί χρειάζομαι φίλες χωρίς παιδιά

Όταν πρωτοκάνουμε παιδιά, χάνουμε λίγο την προσωπική μας ταυτότητα και γινόμαστε η «μαμά του τάδε». Αυτό μας ακολουθεί για πολλά χρόνια και πραγματικά τα πρώτα χρόνια που το παιδί είναι μωρό είναι και η μοναδική μας έννοια.

άντρες και γυναίκες παίζουν βόλεϊ στην παραλία

Καλοκαιρινοί κίνδυνοι υγείας για τη γυναίκα και τον άνδρα

Προσοχή στην άμμο, στη θάλασσα και στον έρωτα.

Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι συνήθως χαμογελάμε και αναπολούμε ξένοιαστες στιγμές! Εκτός από τους παθόντες που λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και της ξενοιασιάς στην άμμο, ταλαιπωρήθηκαν όλο το χειμώνα με συμπτώματα, φαρμακευτικές αγωγές και εξετάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις με μόνιμα αποτελέσματα που επιδρούν στη γονιμότητα και στην ίδια τη ζωή τους.

μία κούπα γεμάτη με γάλα

Εσύ πόσο γάλα πίνεις;

Ποιες βιταμίνες προσλαμβάνουμε, τι σημαίνει ομογενοποιημένο και παστεριωμένο, μέχρι ποια ηλικία το χρειαζόμαστε.

- Εσύ πόσο γάλα πίνεις; με ρώτησαν τα μικρά.

- Λίγο λιγότερο από εσάς γιατί εγώ μεγάλωσα πια! (ψέμα 1ο)

- Μαμά, ξέρεις τι σημαίνει ομογενοποιημένο γάλα; Παστεριωμένο;

- Και βέβαια ξέρω (ψέμα 2ο). Τρεχάτε να ψωνίσουμε τώρα και τα συζητάμε στο σπίτι αυτά...

πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου πούλα σαν καλλιτέχνης

"Πούλα σαν καλλιτέχνης" πήγαμε στην παρουσίαση του βιβλίου

Το να παρευρεθείς σε μία παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων KeyBooks είναι καλλιτεχνικό γεγονός. Δεν το χάνεις. Όλα είναι οργανωμένα τέλεια και αυτό που νιώθεις είναι φροντίδα!

Οι ομιλητές για το βιβλίο είναι προσεκτικά διαλεγμένοι και πάντα ενδιαφέροντες.

παιδί κολλάει χαρτί σε ένα πίνακα

Εύχομαι η δασκάλα μου να γνώριζε ότι ...

#IWishMyTeacherKnew

Η δασκάλα Kyle Schwartz διδάσκει στην τρίτη δημοτικού σε ένα δημόσιο σχολείο στο Ντένβερ (των Ηνωμένων Πολιτειών). Ζήτησε από τα παιδιά της να συμπληρώσουν την πρόταση "I wish my teacher knew... - Εύχομαι η δασκάλα μου να γνώριζε..." σε μία προσπάθεια να τα γνωρίσει καλύτερα και να αντιληφθεί το πως βιώνουν την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα την εξέπληξε...

μικρά παιδιά ζωγραφίζουν σε ένα τοίχο

Πήγαμε στην παρουσίαση του βιβλίου "ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ"

Το Σάββατο το πρωί ετοιμαστήκαμε οικογενειακώς και πήγαμε - για πρώτη φορά στη ζωή μας - στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Με τίποτα δεν χάναμε την παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι ένας καλλιτέχνης» της Marta Altes!

αυγά βαμμένα για το πάσχα

Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και λαστιχάκια (DIY)

2 εβδομάδες διακοπές θα κάνουν τα μικρά μας λόγω Πάσχα. Από 25 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2016. Πως θα διασκεδάσουμε μαζί τους; Με Πασχαλινές Δραστηριότητες: Θα βάψουμε αυγά, θα φτιάξουμε κουνελάκια, θα γελάσουμε, θα δημιουργήσουμε.

Ξεκινάμε με υπέροχα βαμμένα Πασχαλινά αυγά, χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής και λαστιχάκια.

μπάνερ συλλόγου "Όραμα Ελπίδας"

Η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ελλάδα από εθελοντή δότη

Ένα ανεκτίμητο δώρο «ζωής» πρόσφερε πρόσφατα η Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» σε έναν ανήλικο ασθενή, δίνοντάς του σωτήριο μόσχευμα από την δεξαμενή των 10.000 εθελοντών της.

άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι με κουτάλια παιδικά

Φάε το γιαουρτάκι σου, παιδί μου ...

Εδώ και 2 μήνες τα παιδιά μου έκοψαν τα γιαούρτια. Σαν να αποφάσισαν πως μεγάλωσαν αρκετά και δεν χρειάζονται πλέον γαλακτοκομικά... Καθώς όμως είναι ακόμα μόνο 7 χρονών, αποφάσισα κι εγώ πως δεν θα τους κάνω τη χάρη! Συνέχισα να αγοράζω ανελλιπώς όλα τα είδη γιαουρτιών που υπήρχαν στο ράφι του σούπερ μάρκετ. «Κάπου θα τα πιάσω» σκέφτηκα.

Για όσους έχουν οφειλές που ίσως αν φύγουν οι προσαυξήσεις και οι τόκοι να μπορούν να τις πληρώσουν

Πολλά ακούγονται στις μέρες μας περί διευκολύνσεως καταβολής οφειλών προς την Εφορία. Στο παρόν άρθρο γίνεται μια προσπάθεια να εξηγήσω τι είναι η εφάπαξ καταβολή των χρεών μέχρι 27 Μαρτίου 2015. Είναι σαφές ότι ψηφίστηκε μόλις χθες και ένας έτερος νόμος ο οποίος μιλάει για τις δόσεις και την ρύθμιση των οφειλών.

σχέδιο με τη Μαφάλντα μαζί με παιδιά

Να ενθαρρύνεται η παρουσία των γονέων κατά την παροχή ιατρικής φροντίδας στα παιδιά τους

Εφαρμογη διακιωμάτων του παιδιου

Ο Συνήγορος του Παιδιού πρότεινε να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται από τους επαγγελματίες υγείας η παρουσία των γονέων/συνοδών κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης των παιδιών τους, εφόσον η παρουσία τους δεν κρίνεται αρνητική για συγκεκριμένους λόγους.

παλιά οικογενειακή φωτογραφία

Αποποίηση κληρονομιάς. Πότε χρειάζεται να την κάνω;

Χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω μια φωνή που μου ανακοινώνει ότι ο θείος μου από την πλευρά της μητέρας μου πέθανε. Αγαπημένος θείος. Ο Θεός να τον συγχωρέσει. Σκέφτομαι μετά: «Ευτυχώς που δεν είμαι κληρονόμος γιατί ο συγχωρεμένος είχε του κόσμου τα χρέη!!» Κλείνω το τηλέφωνο και συνεχίζω την μέρα μου. Τρία χρόνια μετά ανακαλύπτω έντρομη ότι δεν είχα δίκιο, ότι τα χρέη του θείου έχουν έρθει σε εμένα, ως κληρονομιά, και εγώ κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου!! Τι έπρεπε να κάνω; Πως βρέθηκα έτσι μπερδεμένη;

Playmobil Play Give Heart

Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 7 Φεβρουαρίου , ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της PLAYMOBIL Hellas για την στήριξη του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που είναι το νέο μεγάλο έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

παιδί που πίνει με καλαμάκι

Είναι κατάλληλα τα καφεϊνούχα ροφήματα για τα παιδιά;

ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ EYZHN (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ)

Η καφεΐνη αποτελεί μια φυσική ουσία με ήπια διεγερτική δράση, η οποία βρίσκεται στους κόκκους του καφέ, στους κόκκους του κακάο, στα φύλλα του τσαγιού, στους καρπούς kola και τους καρπούς guarana. Η κατανάλωση καφεΐνης, μέσω των προϊόντων διατροφής που την περιέχουν, όπως είναι ο καφές και το τσάι, είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

η 4χρονη Callise Manning

4χρονη σώζει την έγκυο μαμά της καλώντας ασθενοφόρο

Η Calise Manning είναι 4 χρονών και κατάφερε να βοηθήσει την έγκυο μαμά της σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, καλώντας (επιτυχώς) ασθενοφόρο.

η Φρεντερίκα (91 ετών)

Καταπληκτική Σούπερ (γιαγιά) Ηρωίδα!

ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ 91 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Πριν λίγα χρόνια, ο φωτογράφος Sacha Goldberger κατάλαβε ότι η γιαγιά του νιώθει μοναξιά και έχει κατάθλιψη... Αποφάσισε να την ενθαρρύνει προτείνοντάς της να την φωτογραφίσει σαν σούπερ ηρωίδα.

φωτογραφίες της Danielle Guenther

Νιώθουμε όμορφα με τις φωτογραφίες της Danielle Guenther

"PARENTING IS EXHAUSTING…"

Μα και βέβαια η ανατροφή των παιδιών είναι εξουθενωτική. Το γνωρίζουμε όλοι!

Αυτό που προσθέτει η Danielle Guenther είναι το χιούμορ. Φωτογραφίζει γονείς με τα παιδιά τους, σε "τραβηγμένες" καταστάσεις. Σε λάθος στιγμές. Εκεί που φαίνεται η απόγνωση. Είναι βέβαια στιλιζαρισμένες εικόνες, με όμορφο φωτισμό, χρωματικά σωστές και με πρωταγωνιστές σε απίθανες καταστάσεις. Ίσως σοκαριστούμε με κάποιες, ίσως γελάσουμε με άλλες και ίσως αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας σε λίγες.

δημιουργία χιονιού σε μικροσκόπιο

Μαμά, γιατί το χιόνι είναι λευκό;

Όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπεις νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό, φωνάζεις τα παιδιά σου! Έκπληξη και ενθουσιασμός επικρατεί στο σαλόνι και αρχίζουν οι ερωτήσεις ... Πότε θα βγούμε έξω να παίξουμε χιονοπόλεμο; Γιατί είναι άσπρο το χιόνι; Γιατί δε με αφήνεις να βγω στο μπαλκόνι; Τι εννοείς ότι φοράω πυτζάμες; Θέλω να πιάσω το χιόνι σου σου λέωωωωωωω!

μωρουδιακά κορμάκια του eshop mytwins

e-shop για διδυμάκια από την Εύη Σταθάτου!

ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ PROJECT

Αν γνωρίζετε το mytwins.gr και την Εύη Σταθάτου, καταλαβαίνετε ότι το e-shop για διδυμάκια είναι το φυσικό επόμενο βήμα της. Διδυμομαμά με 3 παιδιά (6 χρονών τα διδυμάκια και 2 χρονών το τρίτο της), ταλαντούχα, ενεργητική, πολυάσχολη, δημιουργεί συνεχώς νέα project και απολαμβάνει να τα δουλεύει, να τα μεγαλώνει και να μας τα προσφέρει.

έγκυος γυναίκα

Φυσική λύση για τη ναυτία της εγκυμοσύνης από την Becalm

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ένα αξέχαστο σύμπτωμα είναι η ναυτία και οι εμετοί που ξεκινούν περίπου την τρίτη εβδομάδα της κύησης και υποχωρούν στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Αυτό το σύμπτωμα μας εξουθενώνει και συχνά μας φέρνει σε απόγνωση.

Ορισμένοι από τους παράγοντες, που περισσότερες από τις μισές έγκυες το εμφανίζουν, είναι η παραγωγή αυξημένων ορμονών που επιδρούν στο Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), κυρίως η χοριακή γονιδοτροπίνη και τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων. Συμβάλει επίσης η υπερβολικά οξυμένη όσφρηση και η υπερέκκριση γαστρικού οξέος.

φωτογραφίες με παιδια και εφηβους που παιζουν βόλει

Επιτέλους το άθλημα που της αρέσει!

Είναι κορίτσι, 7 χρονών και είναι ενθουσιασμένη με το βόλεϊ. Και εγώ είμαι η μαμά της και είμαι ενθουσιασμένη γιατί για πρώτη φορά στην κοινή μας ζωή απαίτησε κάτι με τόσο πάθος, το πέτυχε και το απολαμβάνει.

φωτογραφίες με παιδια και εφηβους που παιζουν βόλει

Προσφέροντας εύκολα και αποτελεσματικά στο ΔΕΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Προσφέρετε σε κοινωφελείς οργανισμούς αγαθά που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και υπηρεσίες, μέσω του Desmos Direct (www.desmosdirect.org) με ένα μόνο κλικ.

Peratzada

Μάνα, σύντροφος, νοικοκυρά, εργαζόμενη … χωρίς ενέργεια;

Μάνα, σύντροφος, νοικοκυρά, εργαζόμενη, καταστροφέας σκανταλιάς, αρχηγός παιδο-στρατοπέδου... Πολλές είναι οι ιδιότητες που με χαρακτηρίζουν. Όλες έχουν του κόσμου τα καλά, μα ένα μειονέκτημα… Τη σπατάλη ενέργειας και τη δύσκολη δημιουργία και αποθήκευσή της… Λόγω ηλικίας συμβαίνει αυτό. Είμαι σίγουρη ότι αν ήμουν 20 χρονών δεν θα με απασχολούσε η ενέργεια...

εικόνα παιδιών που τρέχουν

Μια γιαγιά απόλαυση!

Στην παιδική χαρά που παίζουμε μικροί και μεγάλοι, υπάρχει μία γιαγιά πρότυπο για πολλές από εμάς. Η κυρία Δώρα! Έρχεται από μακριά κάθε μέρα, για να βγάλει βόλτα το εγγονάκι της. Έχει πάντα καλή διάθεση και σκορπάει μια γλύκα και μια φροντίδα γύρω της, σε μικρούς και μεγάλους. Απολαμβάνω να βρίσκομαι κοντά της και να παίρνω λίγη από αυτή τη φροντίδα που προορίζεται για τα παιδιά.

μαμά με 2 παιδιά κοιτάει τη θέα

Και όμως … ζηλεύω

Το να γίνεις μαμά είναι μία υπέροχη εμπειρία. Σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Σε κάνει να χαίρεσαι περισσότερο, να χαμογελάς πιο πολύ, να επαινείς την καλοσύνη (που παλιότερα τη θεωρούσες αυτονόητη), να δοκιμάζεις την πειθώ σου, να θριαμβεύεις σε μικροπράγματα και να αποδέχεσαι την ήττα σου στα «μεγάλα»! Επαναπροσδιορίζεις όλη σου τη ζωή.

παιδί τρέχει στην παραλία

10 βήματα για να περάσετε πραγματικά ξεκούραστες διακοπές αυτό το καλοκαίρι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΗ

1. Οργανωθείτε από νωρίς. Όσο καλύτερα γνωρίζετε το που θα πάτε, πως θα πάτε εκεί, τι πράγματα χρειάζεται να έχετε μαζί σας τόσα λιγότερα θα έχετε να κανονίσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες για υποχρεώσεις εκεί και στρες αφήνοντας περισσότερο χρόνο για ξεκούραση.

πιτσιρίκι που δαγκώνει καρπούζι

Για ένα ευχάριστο και συναισθηματικά εποικοδομητικό καλοκαίρι με τα παιδιά

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για να χτίσετε κοινές θετικές εμπειρίες με τα παιδιά και όλη την οικογένεια, στις οποίες θα ανατρέχει όλη η οικογένεια μια ολόκληρη ζωή. Είναι μια ευκαιρία να ξοδέψετε ευχάριστο χρόνο μαζί, να χαλαρώσετε, να παίξετε και να έρθετε σε επαφή με τη φύση. Παράλληλα είναι μια περίοδος που ενδείκνυται για να έρθουν όλα τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά και να συνδεθούν περισσότερο, τόσο οι γονείς μεταξύ τους όσο και ο καθένας τους ξεχωριστά με το κάθε παιδί, όπως και τα αδέλφια το ένα με το άλλο.

μπάνερ της greenpeace για την ενεργεια Διώξε τα κουνουπια

Διώξε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Προτίμησε φυσικές λύσεις για να διώξεις τα κουνούπια ... και όχι χημικές και δύσοσμες: Χρησιμοποίησε γλάστρες με φυτά που η μυρωδιά τους τα απωθεί. Τέτοια είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, η αρτεμισία (αψιθιά), η σιτρονέλλα, η λουίζα και το δενδρολίβανο. Τον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν επίσης το ξύδι και το κρεμμύδι, σε χώρους που δε θα σας ενοχλήσει η μυρωδιά τους.

Σε αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων της Βιταμίνης D πρέπει να υποβάλλονται τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά

ΤΟ 65% ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η΄ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Σε αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων της Βιταμίνης D, η οποία μας προστατεύει στην ενήλικη ζωή από οστεοπενία, οστεοπόρωση και καρδιαγγειακό κίνδυνο, πρέπει να υποβάλλονται τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά.

ρομπότ χαρτονένιο κρατάει ένα φακό

Έσβησαν τα φώτα στο μπάνιο ...

ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τελευταίως σβήνω φώτα. Από όπου και να περάσω στο σπίτι κάποιο είναι αναμμένο... Απέκτησα αυτή τη συνήθεια για να μαθαίνουν τα μικρά πως όταν φεύγουμε από ένα δωμάτιο, σβήνουμε τα ΦΩΤΑ!

Η μικρή μου όμως ήταν μέσα στο μπάνιο. Ξαφνικά την άφησα χωρίς φως, άθελα μου, χωρίς να το σκεφτώ, από συνήθεια, βγήκα από το μπάνιο και έσβησα το φως ... ΑΑΑΑΑΑααααα ...

Έλληνες μαθητές στο Cern

Το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο που επισκέφθηκε το CERN!

Λίγο μετά την επιστροφή της στην Αθήνα, από το ελληνικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών στο CERN το περασμένο καλοκαίρι, η εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - φυσικός Τίνα Νάντσου άρχισε να δουλεύει σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στις θετικές επιστήμες με τον τίτλο «Παίζοντας με τα πρωτόνια» για τους μαθητές της στη Σχολή Χιλλ, το παλαιότερο δημοτικό σχολείο σε λειτουργία στην Ελλάδα. « Ο στόχος ήταν να εμπνεύσω στους μαθητές μου τη μαγεία της σωματιδιακής φυσικής με τον ίδιο τρόπο που εμπνεύστηκα η ίδια κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο CERN», λέει η κ. Νάντσου.

logo karkinaki-gr

karkinaki.gr: Το πρώτο site για τον παιδικό καρκίνο!

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ»

Με κεντρικό σύνθημα «εδώ μιλάμε για τον παιδικό καρκίνο», μια καινούρια ιστοσελίδα, το www.karkinaki.gr, δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό, που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον παιδικό καρκίνο.

παιδί τυλιγμένο με χαρτί υγείας

Αστείο παιχνίδι με χαρτί ... υγείας!

Ήταν ένα βαρετό απόγευμα... Μουντός καιρός, κρύο, η ενέργεια μου στα χαμηλότερα επίπεδα... Τα παιδιά αμέσως με κατάλαβαν. Δεν υπήρχε διάθεση, ούτε δύναμη για να τα συνετίσω από τις σκανταλιές που σκαρφίζονταν. Οφείλω να το ομολογήσω: Ήμουν τυχερή. Η πρώτη σκανταλιά που τους ήρθε στο νου ήταν δημιουργική, ήσυχη και ανέξοδη! Ήταν ένα αυτοσχέδιο, αστείο παιχνίδι με το χαρτί υγείας.

ανοιχτή παλάμη με φόντο ουρανό

Απόηχος Καθαράς Δευτέρας

Απόηχος καθαράς Δευτέρας..!

Αγαπημένα πρόσωπα κοντά μου, γέλια, ρακές, μεζεδάκια. Χωρίς χαρταετό γιατί έβρεχε, όλοι όμως στο μπαλκόνι ψήναμε, κοιταζόμασταν, αγαπιόμασταν. Τα μικρά χώνονταν παντού, μέσα έξω, κυνηγιούνταν, χοροπηδούσαν, κρύβονταν!

πιτσιρίκι που κάνει σκέιτ

Η βοήθεια έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις ... (skatepark)

Το skatepark του ολυμπιακού σταδίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. Μιας που τα παιδιά μου έχουν σκέιτ - μα δεν ξέρουν να κάνουν - σκεφτήκαμε να το επισκεφτούμε. Ίσως ερχόταν η επιφοίτηση και η γνώση κοιτώντας τους άλλους...

μαμά κρυωμένη με κασκόλ και θερμόμετρο

Πως η μαμά κολλάει ίωση τα παιδιά της ...

Πολύ απλά, συνυπάρχοντας στον ίδιο χώρο μαζί τους, χωρίς ιατρική μάσκα!

Πριν λίγες μέρες ένιωσα τον λαιμό μου να ξεραίνετε. Έκανα τα συνηθισμένα γιατροσόφια μου (τσάι με μέλι, καραμέλες για το λαιμό, φυσιολογικός ορός, πορτοκάλια) αλλά ... νικήθηκα.

εκτυπωτής Braille φτιαγμένος με Lego

12χρονος αμερικανός δημιουργεί braille printer χρησιμοποιώντας Lego

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ $2,000 ΣΕ $350

O Shubham Banerjee, είναι 12 χρονών και δημιούργησε έναν Braille εκτυπωτή με 355 δολλάρια, όταν σήμερα κοστίζουν περίπου 2.000 δολλάρια. Χρησιμοποίησε το LEGO model Mindstorms EV3 και αφού το ανακατασκεύασε, άλλαξε το software πρόγραμμα του!

Πλήρης ενημερωτικός οδηγός για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Ενας πλήρης ενημερωτικός οδηγός για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), δημιουργήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταφράστηκε στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ.

σχέδιο σπιτιού με ροζ μαρκαδόρο

Νέος νόμος (4224/2013) για την προστασία της Κύριας Κατοικίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΟΦΙΑ ΤΡΕΚΛΗ

Στις 21.12.2013 ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ο υπ’αρίθμ. 4224/2013 νόμος για παροχή προστασίας της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.
Τον νόμο αυτό θα προσπαθήσω να σας τον παρουσιάσω περιληπτικά με τρόπο κατανοητό για τους απλούς πολίτες στα βασικά του σημεία.

ζωγραφιά του Fred Giovannitti σε σχέδιο του παιδιού του

Ένας μπαμπάς ζωγραφίζει τα σχέδια των παιδιών του

Υπάρχει ένας μπαμπάς που έχει κάνει αίσθηση στο διαδίκτυο με τις ζωγραφισμένες εικόνες που έχει ανεβάσει στο Imgur (image hosting service). Το όνομα του είναι Fred Giovannitti και τον τελευταίο χρόνο αρκετοί ασχολούνται μαζί του γιατί ζωγραφίζει τα σχέδια των παιδιών του στις συχνές αεροπορικές πτήσεις που κάνει για δουλειά. Ξεκίνησε με ξυλομπογιές αλλά όταν τις ξεχνάει στο σπίτι, παίζει με το ipad. Η 1η του ζωγραφιά ονομάζεται "The first one" και του την έδωσε η κόρη του Σοφία, όταν ήταν 4 ετών.

ΝΕΑ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ

Σημαντικές ελπίδες για ζωή, σε παιδιά που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, δίνει μια νέα υβριδική εξέταση που πραγματοποιεί Ελληνίδα πρωτοπόρος Παιδοκαρδιολόγος!

Η νέα υβριδική εξέταση περιλαμβάνει διαγνωστικό καθετηριασμό καρδιάς και μαγνητική τομογραφία ταυτόχρονα σε μία εξέταση.

αφίσα Freedom for Birth

Οι μητέρες γεννούν μια παγκόσμια επανάσταση

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Freedom For Birth (www.freedomforbirth.com) σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 σε μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas www.encahellas.eu – - www.facebook.com/groups/ENCAHellas/ μέλος του European Network of Childbirth Associations (ENCA)

ζωγραφική στο δρόμο με 3d κοριτσάκι

Να μια ωραία ιδέα για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί όταν περνούν έξω από σχολεία

Να μια ωραία ιδέα για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί όταν περνούν έξω από τα σχολεία. Το εφάρμοσαν οι Preventable (the community against preventable injuries) το 2010 και για μία εβδομάδα μόνο, έξω από ένα σχολείο στο Δυτικό Βανκούβερ, για να αφυπνίσουν τους οδηγούς των μεταφορικών μέσων.

Pamblo Pineda Small

Ο Πάμπλο Πινέδα στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, αλλά και πρωταγωνιστής της βραβευμένης ταινίας «εμείς οι δυο» (Me Too – Yo Tambien) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κορυφογραμμή».

ζωγραφική στο δρόμο με 3d κοριτσάκι

"Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή"

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος "Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία" αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται στο Ιατρείο αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Anar Foundation Only For Children 2 Sm

Μία διαφήμιση που αφορά ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και προειδοποιεί τους μεγάλους!

Στην Ισπανία δημιουργήθηκε αυτή η διαφήμιση που απευθύνεται στα παιδιά και αφορά θύματα κακοποίησης. Πρόκειται για διαφημιστική πινακίδα που βρίσκεται στο δρόμο και αναλόγως το ύψος των ματιών του θεατή διαβάζεται διαφορετικό μήνυμα. Το μήνυμα για τους μεγάλους (ψηλούς) είναι η εικόνα ενός λυπημένου αγοριού με τη λεζάντα “Κάποιες φορές, η κακοποίηση των παιδιών είναι εμφανής μόνο σε αυτά που τη ζούνε”.

Pablo Pineda

Συνέντευξη του πρώτου Ευρωπαίου δάσκαλου με σύνδρομο Down

WELT ONLINE: Τι σημαίνει και τι σημασιοδοτεί το είναι κανείς ο πρώτος με σύνδρομο Ντάουν πτυχιούχος στην Ευρώπη;

Πινέδα: Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζω ότι οι πατέρες και οι μητέρες που έχουν παιδιά με σύνδρομο ντάουν χρειάζονται κάποιον να τους δείξει και να τους πει: «Το παιδί σου μπορεί να το κάνει αυτό».

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

two birds in love

I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις and the Privacy policy