γυναίκα που κρεμάει ζωγραφιές παιδιών σε σκοινί

Μία χούφτα άνθρωποι δωρίσαμε αγαθά στους συνανθρώπους μας

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, μαζευτήκαμε στο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας, μια χούφτα άνθρωποι και δωρίσαμε, όλοι μαζί, αγαθά στους συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη. Είπαμε στα παιδιά μας να φτιάξουν μια ζωγραφιά για να συνοδεύσει τα πράγματα που θα πήγαιναν σε αυτές τις οικογένειες. Ζωγράφισαν με μεγάλη χαρά, απίστευτα έργα τέχνης!

Η δράση υποστηρίχτηκε από 10 bloggers που είμαστε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια και με περισσή χαρά δεχόμασταν τις προσφορές σας. Έχουν περάσει ήδη 12 μέρες και καθημερινά σκέφτομαι το σύνολο των ανθρώπων που συνέβαλαν σε αυτό. Μια χούφτα άνθρωποι μπροστά!

givethekids10

Γέμισα χαρά που βρισκόμουν εκεί. Που έβλεπα να σταματάνε συνεχώς αυτοκίνητα, ταξί, φίλοι και άγνωστοι. Που καταφέραμε να αγγίξουμε τις καρδιές τόσων ανθρώπων. Που προλάβαμε να προσφέρουμε ανακούφιση σε περίπου 50 οικογένειες.

Ήμουν εκεί και στην πρώτη τοποθέτηση – προετοιμασία και οργάνωση στις κούτες, των αγαθών. Στην έδρα της ΜΚΟ GiveTheKids. Δε μπορώ να περιγράψω τα ανάμικτα συναισθήματα που ένιωσα. Έβλεπα ένα χώρο γεμάτο τρόφιμα, πάνες, μωρομάντηλα, γάλατα, όσπρια ... με ακριβώς ότι ζητήσαμε. Και ακόμα παραπάνω...

Είχαμε λίστα με τις οικογένειες που βρίσκονταν σε ανάγκη, το πόσα παιδιά έχουν και την ηλικία τους. Έτσι μπορέσαμε να μοιράσουμε σωστά στις κούτες τα κατάλληλα είδη. Σε κάποιους που έχουν μωρά βάλαμε πάνες, κρέμες, σαπούνια και μωρομάντηλα, σε άλλους που έχουν μεγαλύτερα παιδιά, κόρνφλέικς, μέλι, μαρμελάδα και σε όλους μακαρόνια, όσπρια, κονσέρβες ντομάτας, ρύζι, γάλα, μπισκότα, ζάχαρη, αλεύρι ...

givethekids11

Να προσπαθείς να μην λυπηθείς, να μην δακρύσεις, να νιώθεις την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων και να τους σέβεσαι. Και ναι, ένιωσα υπερήφανη μα και ανακουφισμένη που έχουν τόσοι άνθρωποι τη διάθεση να ακούσουν την ανάγκη των συνανθρώπων τους και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για αυτούς.

Αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Γιατί μέσα από αυτή τη δράση κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνη μου. Έχω παρέα φίλους και αγνώστους, που μπορούν να με βοηθήσουν και να τους βοηθήσω. Όποτε το χρειαστούμε. Είμαστε μαζί.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Τόνια

Διαβάστε για αυτή τη δράση στο: GiveTheKids, Days of Bliss, Ανθομέλι, My Lovable Baby, Alice on Board Blog, Bright Side of Mom, Κids Cloud, ΟiKaliteresSyntagesMou, Owl Mommy, Share Your Likes και StatusUPdate

Δείτε την προηγούμενη ανάρτησή μας που αφορά αυτή τη δράση: Μπορείς να φέρεις ένα γάλα; Μια πάνα; Ένα μπισκότο;

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!