σχέδιο με παιδικό πύραυλο

Απογείωση του αεροπλάνου

Για να μην φοβηθούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της απογείωσης του αεροπλάνου, ας τους εξηγήσουμε από πριν τι θα συμβεί στο αεροσκάφος: Φασαρία, θόρυβος, τρίξιμο και φώτα που αναβοσβήνουν...

  • Αν αναβοσβήσουν τα εσωτερικά φώτα του αεροπλάνου, πιθανόν να είναι το σταμάτημα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από το αεροδρόμιο και το γύρισμα στην αυτοδυναμία του αεροπλάνου.
  • Αν ακούσουμε φασαρία σαν να πέφτουν πράγματα και μετά ένα δυνατό κλείσιμο, πιθανόν να είναι το φόρτωμα των αποσκευών και το κλείσιμο της πόρτας αποσκευών του αεροπλάνου.
  • Η προετοιμασία του αεροπλάνου για την απογείωση, δηλαδή το τελικό «τρέξιμο» στον διάδρομο, μπορεί να προκαλέσει περίεργους θορύβους, όπως τριξίματα και ήχους από μέταλλα που σαν να είναι έτοιμα να σπάσουν.
  • Το πίσω μέρος των φτερών μπορεί να κινείται περίεργα λόγω των χειρισμών του πιλότου.
  • Επίσης το air condition μπορεί να σβήσειγιατί εκείνη την στιγμή δεν γίνεται σπατάλη του ηλεκτρικού ρεύματος. Δίνεται όλη η ενέργεια στην μηχανή.

 

Απλό δεν είναι;

Δεν διαλύεται το αεροπλάνο ούτε χαλάει. Απλώς συμβαίνουν οι διαδικασίες που πρέπει ώστε να γίνει η απογείωση σωστά. Όλα τα παραπάνω είναι τεχνικές λεπτομέρειες!

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!