σχέδιο με κουκουβάγια που έχει θερμόμετρο

Θέματα υγείας και οικογενειακό ταξίδι

Εδώ σας δίνουμε ιδέες για να συζητήσετε με τον γιατρό σας και να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε το οικογενειακό ταξίδι:

    • τα συνήθη φάρμακα που χρησιμοποιούμε, θα υπάρχουν στην χώρα που θα επισκεφτούμε; Μπορούμε να το συζητήσουμε με τον παιδίατρο, όπως επίσης για το ποια είναι η λίστα φαρμάκων που πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι. Χρήσιμες πληροφορίες μας δίνει και η γραμμή καταναλωτών των φαρμακευτικών εταιριών για το αν θα βρούμε το ίδιο φάρμακο π.χ. στην Ελλάδα και στην Γερμανία.
      • Πρέπει να πληροφορηθούμε εάν επιτρέπεται η είσοδος των φαρμάκων που χρειαζόμαστε στην χώρα που θα επισκεφτούμε. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιο φάρμακο να υπάρχει στην λίστα ελεγχόμενων ουσιών. Η πρεσβεία της συγκεκριμένης χώρας θα μας δώσει την απάντηση.
      • Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα, καλό είναι ο θεράπων ιατρός μας να μας προμηθεύσει με ένα γράμμα όπου ορίζει την ασθένεια και παραθέτει τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε. Θα είναι πολύ χρήσιμο αυτό το γράμμα σε περίπτωση κρίσης στο εξωτερικό.
    • Καλό θα είναι τα φάρμακα να τα φυλάμε με την αρχική συσκευασία τους και με την συνταγή του γιατρού πάντα στο βαλιτσάκι που θα έχουμε μαζί μας κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Όχι με τις αποσκευές που παραδίδονται γιατί μπορεί να το χρειαστούμε σε περίπτωση καθυστέρησης, ή αν χαθεί μια βαλίτσα.
  • Είναι απαραίτητο να προγραμματίσουμε την κάθε μας κίνηση στο εξωτερικό σε περίπτωση που έχουμε παιδί διαβητικό ή με κάποιες αλλεργίες. Θα είναι φοβερό το να μάθουμε τελευταία στιγμή ότι στην Ιαπωνία π.χ. όλα τα φαγητά έχουν σαν βάση το ψάρι, τη στιγμή που το παιδί μας είναι αλλεργικό σε αυτό…

 

# Προσαρμόστε ελεύθερα!

Δείτε και το άρθρο μας για τον Σημαντικό έλεγχο, μία εβδομάδα πριν το ταξίδι.

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!