παιδί που πίνει γάλα

Λύνω τις διαφορές με γάλα με NESQUIK

Θέλω τα μικρά μου να πίνουν κάθε μέρα γάλα πρωί και βράδυ. Γνωρίζουν βέβαια ότι είναι καλό για την ανάπτυξή τους και θέλουν να «αναπτύσσονται» όσο γρηγορότερα γίνεται (!) Μέχρι τώρα ακολουθούσαμε αυτό το μοτίβο και ήμουν ευχαριστημένη. Όμως, στο πλαίσιο της υγιούς οικογενειακής ζωής... ακόμα και το γάλα μας δίνει αφορμές για τσακωμούς και διαφοροποίηση.

Έτσι, όταν το ένα παιδί πίνει όλο το γάλα του, πρωί - βράδυ, το άλλο παιδί το μισο-πίνει. Ή δηλώνει ότι δεν το θέλει. Τα παιδιά μου είναι 8 χρονών και είναι ελάχιστες οι φορές που δεν έχουν πιει το γάλα τους. Πάντα ξεπερνάμε τη στιγμιαία άρνηση. Πρόσφατα όμως, ανακαλύψαμε το συστατικό που εξαλείφει κάθε ομοιότητα και εξαφανίζει τους τσακωμούς για το γάλα. Να πως συνέβη:

«Ένα γλυκό χαμόγελο απλώθηκε στα χείλη μου όταν η κόρη μου απαίτησε (!) να βάλω στο γάλα της το νέο NESQUIK Opti-Start. Το είχαμε πρόχειρο γιατί βρισκόμασταν σε σπίτι φίλων «για να παίξουν τα παιδιά» και το φιλαράκι της, ο Ηλίας, έτσι το έπινε.
«Εγώ δεν θα το πιω άσπροοοοο», μου είπε. Αναμενόμενη αντίδραση στο φανταχτερό σοκολατί γάλα του Ηλία!

 

Πάντα τα δίδυμα ψάχνουν τρόπους να διαφέρουν και να μοιάζουν συγχρόνως, σκέφτηκα. Και τα δύο θα πιουν το γάλα τους κάθε βράδυ (γιατί είναι υγιεινό) μα το ένα από τα δύο θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ μία μικρή διαφορά. Μπορεί να είναι το καλαμάκι ή η κούπα, η να προσθέσουμε δημητριακά ή να τώρα με NESQUIK Opti-Start.

Καλοδεχούμενες οι μικροδιαφορές γιατί βοηθούν στο να διαφοροποιούνται και να χτίζουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα.

Την επόμενη ημέρα η μικρή με ενημέρωσε ότι πλέον θα πίνει το γάλα της έτσι: «Μην το ξεχάσεις... Να το αγοράσεις...», μου τόνισε επίμονα!

Ένα γλυκό χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλη μου για τους δικούς μου λόγους... Ακριβώς έτσι έπινα κι εγώ το γάλα μου. Με NESQUIK. Κάθε πρωί και κάθε βράδυ. «Μου μοιάζει το μωρό μου», σκέφτηκα και αναπόλησα τα παιδικά μου χρόνια γεμάτα γάλα με κακάο, αγώνες σκαρφαλώματος και σκανταλιές. Εξερευνήσεις και τιμωρίες όταν ξεπερνούσα τα όρια (...) Αχ..! Τι όμορφα παιδικά χρόνια, ξέγνοιαστα, αγαπησιάρικα!

Έχω μεγαλώσει πια. Έχω δικά μου παιδιά και επιλέγω τι θα τους προσφέρω. Κάθε τι, το «γκουγκλάρω». Και μόνο αν τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ικανοποιητικά, αγοράζω το προϊόν που μπορεί να γίνει διατροφική συνήθεια.

nesquik2

Διάβασα στη συσκευασία του NESQUIK Opti-Start τι περιέχει: κακάο, βιταμίνες E, C, B1, B3, B5, B6 και φολικό οξύ, λεκιθίνη, δεξτρόζη, ζάχαρη, αλάτι και φυσικό άρωμα βανίλιας) και αναρωτήθηκα για τις άγνωστες λέξεις που είχα...

  • o Έτσι έμαθα ότι το κακάο όταν το προσθέσουμε στο γάλα προμηθεύει τον οργανισμό των παιδιών με πολύτιμες υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, ασβέστιο, φωσφόρο και άλλα μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και βιταμίνης Α.
    o Έχει προσθήκη βιταμινών (E, C, B1, B3, B5, B6 και φολικό οξύ)!!!
    o Η λεκιθίνη είναι ένας φυσικός γαλακτοματοποιητής (πηγή και πηγή)
    o Η δεξτρόζη που είναι μία μοριακή μορφή της γλυκόζης και χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας (πηγή)
    o Ζάχαρη, αλάτι και φυσικό άρωμα βανίλιας.
    o Ευτυχώς δεν υπάρχουν συντηρητικά ή τεχνητές χρωστικές.

 

Τι γίνεται με τις θερμίδες; αναρωτήθηκα. 2 κουταλάκια του γλυκού NESQUIK Opti-Start έχουν 52 θερμίδες και αν τις προσθέσω σε ένα ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα δίνουν 148Kcal (ενέργεια). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η ποσότητα ζάχαρης στο NESQUIK Opti-Start έχει μειωθεί αισθητά. Σε μισή ώρα έντονου παιχνιδιού (ποδήλατο ή τρέξιμο ή ποδόσφαιρο) τα παιδιά την έχουν καταναλώσει... Ωραία σκέφτηκα, γιατί τα δικά μου παιδιά βρίσκονται συνεχώς πάνω σε ένα ποδήλατο, κυνηγάνε μια μπάλα, κάνουν σκοινάκι, χοροπηδάνε, χορεύουν... Όπως μεγάλωσα κι εγώ δηλαδή!

Το ψάξιμό μου δεν τελείωσε εκεί. Μπήκα στην ιστοσελίδα του Nesquik και διάβασα χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη «νέα» συνταγή του NESQUIK Opti-Start:

  • Ότι το ειδικό σύμπλεγμα των 7 διαφορετικών θρεπτικών στοιχείων (3 βασικές βιταμίνες C, D, B1 και 4 μέταλλα κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο), είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των παιδιών και την πνευματική τους λειτουργία, ξέρετε για να συνεχίσουν να μας βγάζουν... γλώσσα..!
    Ότι ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος δεν περιέχονται στο γάλα από μόνο του. Άρα είναι ευπρόσδεκτη προσθήκη.
    Ότι η βιταμίνη D που περιέχει (στα εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως το NESQUIK Opti-Start), είναι σαν να μένουμε στον ήλιο 5 λεπτά! Τέλειο; Τα κάνουμε και τα δύο!

nesquik3

Όπως το είχα προβλέψει, το φανταχτερό σοκολατί γάλα, έγινε διατροφική συνήθεια και ενώ ξεκινήσαμε αγοράζοντας τη μικρή συσκευασία (250 gr) σιγά – σιγά περάσαμε σε πιο μεγάλη που έχει και zip (400gr). Πολύ πρακτικό!

Τι άλλο ανακάλυψα; Ότι τρέχει δημιουργικός διαγωνισμός ζωγραφικής για τα μικρά, στη σελίδα του NESQUIK στο Facebook: https://www.facebook.com/NesquikGreece.
Εμείς θα λάβουμε μέρος. Εσείς;

 

 

Σχετικά άρθρα:

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!