ζωγραφιά της Νάσιας για την Αντι-κοκκινοσκουφίτσα

Η ΑΝΤΙΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΝΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κάποτε, σε μία δημιουργική πραγματικότητα, ένα 10χρονο κορίτσι έφτιαξε ένα παραμύθι. Ενθουσίασε τους δικούς της ανθρώπους και από στόμα σε στόμα διαδόθηκε! Ακούσαμε τις φήμες και την αναζητήσαμε. Η Νάσια Παπαπαναγιώτου είναι 10 χρονών, μαθήτρια της Δ' Δημοτικού, ζωγραφίζει υπέροχα και αυτό δεν είναι το πρώτο της δημιούργημα. Απολαύστε το →

Η Αντικοκκινοσκουφίτσα

Κάποτε σ’ένα ήσυχο δάσος στην χώρα του Καλού και του Κακού όπου τα πουλιά κελαηδούν, τα ρυάκια κελαρύζουν, τα λουλούδια μοσχοβολούν και τα ζώα διασκεδάζουν στα λιβάδια, ζούσε, κοντά σ’ έναν όμορφο καταρράκτη, όπου το φως αντανακλά στα καθαρά νερά του, σ’ένα μεγάλο ξύλινο σπίτι, ο Ευθύμιος ο καλόκαρδος λύκος.

Μια μέρα καθώς έκανε την πρωινή του βόλτα άκουσε φασαρία από την άλλη άκρη του δάσους. Όταν πλησίασε προς τον θόρυβο είδε ένα ελάφι και το ρώτησε τι συμβαίνει.

Εκείνο,του απάντησε ότι ερχόταν η καταστροφή γιατί στο δάσος έφτασε ... δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του γιατί ένα κοριτσάκι ντυμένο στα κόκκινα εμφανίστηκε από τους θάμνους. Αμέσως το ελάφι έφυγε τρέχοντας και σε λίγο το κοριτσάκι του συστήθηκε. Είπε ότι την έλεγαν Αντικοκκινοσκουφίτσα και ότι ήθελε μαύρη κάπα όπως την καρδιά της και όχι κόκκινη . Όμως η γιαγιά της, της την έραψε κόκκινη γιατί νόμιζε ότι ήταν καλή. Επίσης του είπε, ότι προσπάθησε να την κάνει μαύρη αλλά δεν γινόταν τίποτα επειδή ήταν μάλλον μαγική κάπα. Ο λύκος τόση ώρα την κοίταζε αποσβολωμένος.

Νόμιζε πως η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν καλή αλλά δεν είχε ακούσει ποτέ για την Αντικοκκινοσκουφίτσα. Τέλος πάντων, έπιασαν την κουβέντα. Το κορίτσι πίστευε πως ο λύκος ήταν κακός και ότι θα ταίριαζαν απόλυτα. Όμως όταν ο Ευθύμιος της είπε ότι ήταν καλός ... έμπλεξε. Το κορίτσι έγινε έξω φρενών και έφυγε βιαστικά.

Την επόμενη μέρα όπως έπαιρνε την πρωινή του εφημερίδα, έφτυσε τον καφέ του πάνω στις καινούριες του πιτζάμες. Στο πρωτοσέλιδο έδειχνε το κοριτσάκι που είχε γνωρίσει την προηγούμενη μέρα να προσπαθεί να βάλει φωτιά στης φωλιές μερικών πουλιών.

Ευτυχώς τα πουλιά την έδιωξαν μακριά και γλίτωσαν από το κακό. Πιο δίπλα υπήρχε ένα άρθρο που το συνόδευε μια φωτογραφία με τον "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ" (έτσι την ονόμαζαν) να προσπαθεί να γκρεμίσει την Ιερή Πέτρινη Πύλη με την βοήθεια ενός μεγάλου κούτσουρου.

Η Ιερή Πέτρινη Πύλη ήταν μια μεγάλη πύλη από πέτρα , όπου εκεί ζούσε ο βασιλιάς του δάσους , ο γερο-Κάστορας.

Ο Ευθύμιος αμέσως, θέλησε να λάβει κάποια μέτρα. Σκέφτηκε μάλιστα να φτιάξει το πιο ισχυρό και το πιο δύσκολο φίλτρο στο δάσος, το φίλτρο της καλής καρδιάς, που αποτελούταν από ένα δάκρυ καλής νεράιδας, το ξόρκι του καλού μάγου και τον βολβό του φυτού που λέει καλά λόγια. Όποιος έπινε αυτό το φίλτρο γινόταν καλός. Εξάλλου έτσι μαλάκωσε η καρδιά του. Έτσι όταν κατάφερε να μαζέψει τα υλικά, έφτιαξε ένα νόστιμο κέικ με φράουλες και έβαλε μέσα το φίλτρο.

Στον δρόμο για να βρει την Αντικοκκινοσκουφίτσα , συνάντησε μια παρέα γιαγιάδων που κρατούσαν τσάντες. Νομίζοντας πως είναι κακός άρχισαν να τον χτυπάνε στο κεφάλι. Μετά από λίγη ώρα πήρε ένα σκοτεινό μονοπάτι και σε λίγο αντίκρισε ένα μεγάλο και παλιό κάστρο. Εκείνη την στιγμή κατάλαβε ότι βρισκόταν στον σωστό δρόμο διότι σε εκείνο το μέρος είδε μία πινακίδα που έγραφε με τεράστια γράμματα "ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ". Μόλις μπήκε στον χώρο, βρήκε παντού παλιές κορνίζες, μπουκαλάκια με φίλτρα, περγαμηνές και άλλα πολύ παλιά πράγματα. Στην μέση του δωματίου σιγόβραζε ένα τεράστιο καζάνι. Ο λύκος έσκυψε από πάνω του και είδε, ένα πηχτό μείγμα να κάνει τεράστιες φούσκες. Τότε άκουσε έναν θόρυβο και μεγάλες περικοκλάδες τον τύλιξαν. Αμέσως στο δωμάτιο μπήκε το κοριτσάκι. Ήταν πολύ διαφορετικό. Τα μαλλιά της ήταν λυμένα και το πρόσωπο της είχε μια πολύ σκληρή έκφραση. Ο λύκος κατάλαβε ότι θα τον έκανε γούνα. Της είπε όμως πριν τον θάνατο του να φάει το κέικ που ο ίδιος έφτιαξε με αγάπη. Συμφώνησε. Όταν το έφαγε έγινε η παλιά Κοκκινοσκουφίτσα. Δηλαδή καλόκαρδη και αγαπητή.

Μια εβδομάδα αργότερα όλο το δάσος ήταν ξανά χαρούμενο. Όσο για τον Ευθύμιο και την Κοκκινοσκουφίτσα έγιναν πολύ καλοί φίλοι κι έζησαν για πάντα μαζί αγαπημένοι

Βέβαια θα αναρωτιέστε γιατί η Κοκκινοσκουφίτσα έγινε κακιά; Ο κακός μάγος του δάσους την ξεγέλασε λέγοντας της, ότι αν φάει την τούρτα του θα εξαφανίσει όλους τους λύκους. Αυτή θέλοντας να μην τον εξαγριώσει ( γιατί η μαμά της, της είχε πει να μην πλησιάζει τους ξένους) την έφαγε. Έτσι έγινε κακιά και βοηθούσε τον μάγο στα σατανικά του σχέδια. Αλλά όταν ο μάγος την έδιωξε γιατί δεν την χρειαζόταν άλλο, πήγε στο δάσος και μετά από όλες τις στιγμές που πέρασε εκεί, ο Ευθύμιος την έκανε καλή. Όμως όταν η κακία της εξαφανίστηκε, εξαφανίστηκε και ο μάγος. Έτσι η χώρα του Καλού και του Κακού γλύτωσε για πάντα από τον κίνδυνο.

ΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δ’1

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!