παιδικό σχέδιο με ποντικάκι

Τελευταίος Έλεγχος πριν το οικογενειακό ταξίδι

Βρισκόμαστε χρονικά, μία εβδομάδα πριν το ταξίδι.

Έχουμε ανυπομονησία, σκιρτά η καρδιά μας, η ενέργεια είναι διάχυτη και νιώθουμε υπερήφανοι γονείς που είναι όλα οργανωμένα!
Μπράβο μας! Ας κάνουμε τώρα τον τελευταίο έλεγχο!

Γιατί πάντα υπάρχει ένα μικρό ερωτηματικό, πολύ πίσω στο μυαλό μας...

- Τα ετοίμασα όλα;

- Τα έλεγξα όλα;

- Δεν πιστεύω να μου ξέφυγε κάτι... 

 

Ο "έλεγχος της "1 εβδομάδας πριν" θα βοηθήσει να είμαστε σίγουροι και πραγματικά έτοιμοι για το οικογενειακό μας ταξίδι:

➊ ελέγχουμε τα διαβατήρια, αν πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό. Πάντα υπάρχει αυτή η περίπτωση που έχουμε ξεχάσει να ελέγξουμε την ημερομηνία λήξης των διαβατηρίων. 

➋ τσεκάρουμε την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου. Μπορεί να έχει αλλάξει η ώρα ή ακόμα και η ημέρα του ταξιδιού μας. Ας τηλεφωνήσουμε στην αεροπορική εταιρία που έχουμε επιλέξει να πετάξουμε.

➌> τσεκάρουμε την κράτηση του ξενοδοχείου:>

σε σχέση με τα αεροπορικά εισιτήρια, θα πρέπει να συμφωνούν οι μέρες
ⅱ σε σχέση με το σύνολο των ατόμων που θα ταξιδέψουν και θα πρέπει να συμφωνούν τα δωμάτια. 

➍ βρίσκουμε την πρόγνωση του καιρού. Μία εβδομάδα πριν το ταξίδι δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία. Θα μας δώσει μια καθαρή εικόνα του κλίματος του μέρους που διαλέξαμε π.χ. για διακοπές.

τα χρήματα που θα χρειαστούμε, θα είναι συνάλλαγμα ή όχι; Αν ναι, ας ελέγξουμε τις τιμές συναλλάγματος και ας αποφασίσουμε που θα κάνουμε την συναλλαγή μας. Στην τράπεζα μας, στο αεροδρόμιο, στην χώρα που θα επισκεφτούμε...

➏ αν έχουμε αποφασίσει αν θα χρειαστούμε συγκεκριμένα φάρμακα; Να ελέγξουμε την ημερομηνία λήξης. Αν χρειάζεται να τα συνοδεύσουμε με χαρτί γιατρού - συνταγή - να την προμηθευτούμε. Αν πρόκειται να αγοράσουμε κάποιο φάρμακο εκεί, να μάθουμε την ακριβή του ονομασία, επικοινωνώντας με την φαρμακευτική εταιρία.

➐ τσεκάρετε την νοσοκομειακή ασφάλεια. Τι είδους κάλυψη μας παρέχεται στο εξωτερικό και ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουμε μαζί μας. Τι θα χρειαστεί να φέρουμε πίσω, σε περίπτωση που την χρησιμοποιήσουμε, ποια έγγραφα ή αποδείξεις θα χρειαστεί να καταθέσουμε στην ασφάλεια;

➑ που βρίσκονται τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε σχέση με την τοποθεσία που πάμε;

➒ ποια είναι η κατάσταση των βαλιτσών που θα χρησιμοποιήσουμε; Φαντάζεστε να ανακαλύψουμε τελευταία στιγμή ότι δεν δουλεύει το φερμουάρ ή ότι έχει χαλάσει η κλειδαριά ή το λουκέτο;

➓ αν χρειαστούμε είδη ασφάλειας για τα μικρά παιδιά, καλό είναι να τα προμηθευτούμε. Έτσι θα μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα όταν φτάσουμε στον προορισμό μας (π.χ στο ξενοδοχείο, στο δωμάτιο που θα μείνουμε, στο φιλικό σπίτι που θα μας φιλοξενήσουν ... ).

➊➊ αν πρόκειται να κάνουμε camping, ας ελέγξουμε καταρχήν την σκηνή, για να μην βρεθούμε προ-εκπλήξεων τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Μετά, το στρώμα ή τα στρωματάκια. Ότι ο μουσαμάς που χρησιμεύει και για πάτωμα στα ανοίγματα, και για μόνωση στην κάτω πλευρά της σκηνής από την υγρασία, δεν είναι σκισμένος, κλπ. Ας ελέγξουμε όλο τον εξοπλισμό που θα πάρουμε μαζί μας. Μια εβδομάδα πριν, είναι αρκετή για να αντικαταστήσουμε κάτι που τυχόν θα χρειαστούμε.

➊➋ τα παιχνίδια που θα πάρουμε μαζί μας; Μπορούμε να αποφασίσουμε ποια θα είναι αυτά σε συνεργασία με τα παιδιά και να αγοράσουμε κάποιο καινούριο εφόσον χρειάζεται.

  

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!