αεροπλανάκι πλαστικό

Check in στο αεροδρόμιο

Βρισκόμαστε οικογενειακώς στο αεροδρόμιο και πάμε όλοι μαζί στη σειρά για το check in. Όλοι έχουμε υπομονή και καθόμαστε ήσυχοι περιμένοντας τη σειρά μας! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο ένας γονιός να περιμένει στη σειρά και οι υπόλοιποι να βρίσκονται απλώς κοντά, ώστε όταν έρθει η ώρα, να πλησιάσουμε στο γκισέ μαζί. 

Για να μην καθυστερήσουμε στο check in μπορούμε να έχουμε όλα τα έγγραφα που θα χρειαστούμε σε έναν φάκελο. Διαβατήρια ή  ταυτότητες, εισιτήρια ή κάρτες επιβίβασης. Έτσι θα είμαστε οργανωμένοι και δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε την ταυτότητα στο κάτω μέρος της τσάντας ή την κάρτα επιβίβασης όταν θα περνάμε την πύλη ασφαλείας. Δεν θα καθυστερούμε έτσι.

Στις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε check in - on line έως και 24 ώρες πριν. Αυτό σημαίνει ότι από το σπίτι μας μπορούμε να κάνουμε check in μέσω διαδικτύου, να διαλέξουμε τις θέσεις που προτιμούμε και όταν φτάσουμε στο αεροδρόμιο, να δώσουμε τις βαλίτσες μας στον ειδικό γκισέ.  Χωρίς τεράστιες ουρές, χωρίς χάσιμο χρόνου.

Προσοχή χρειάζεται - αν κάνουμε check in - on line μέσα στο αεροδρόμιο - στις θέσεις που μας δίνει το σύστημα. Οι θέσεις δίνονται κατά προτεραιότητα ζήτησης. Τελευταία στιγμή μπορεί να ανακαλύψουμε ότι τοποθετηθήκαμε μακριά από τα παιδιά μας ...

Το καρότσι του παιδιού, μπορούμε να το περάσουμε από το check in, να πάρουμε την κάρτα του και να το παραδώσουμε στον αεροσυνοδό στην είσοδο του αεροπλάνου. Ορισμένες φορές θα μας το παραδώσουν πίσω στην έξοδο του αεροπλάνου και όχι στην παραλαβή των αποσκευών. Ρωτήστε για να ξέρετε τι να περιμένετε και να οργανωθείτε ανάλογα.

Καλό ταξίδι!

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!