μαμά με 2 παιδιά κοιτάει τη θέα

Και όμως … ζηλεύω

Το να γίνεις μαμά είναι μία υπέροχη εμπειρία. Σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Σε κάνει να χαίρεσαι περισσότερο, να χαμογελάς πιο πολύ, να επαινείς την καλοσύνη (που παλιότερα τη θεωρούσες αυτονόητη), να δοκιμάζεις την πειθώ σου, να θριαμβεύεις σε μικροπράγματα και να αποδέχεσαι την ήττα σου στα «μεγάλα»! Επαναπροσδιορίζεις όλη σου τη ζωή.

Νέες πτυχές του εαυτού σου βγαίνουν στην επιφάνεια, γλυκαίνεις, γίνεσαι αστεία, χαλαρώνεις, παίζεις. Γίνεσαι και αυστηρή. Γίνεσαι δημιουργική. Κλείνεις τον κύκλο της «ανέμελης ενήλικης ζωής» και ξεκινάς τη νέα περιπέτεια της μητρότητας. Στην πράξη το να είσαι νέα μαμά περιέχει στιγμές ευχαρίστησης, σαστίσματος, αμφιβολίας, έκπληξης, κούρασης, ευφορίας.

Μετά από 7 χρόνια που έχουν γεννηθεί τα μικρά μου κοιτάω πίσω και χαμογελάω. Έμαθα να αποδέχομαι τον εαυτό μου, να νιώθω σιγουριά για τις αποφάσεις μου και έμαθα να ζηλεύω.

Ένα συναίσθημα που όταν πρωτοβγήκε στα παιδιά μου το απαξίωσα αμέσως γιατί «είναι κακό να ζηλεύεις» μα σιγά-σιγά κατάλαβα ότι είναι υγιές να ζηλεύεις, είναι φυσιολογικό, είναι αυτό που μας κάνει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα για να δούμε αν μας ταιριάζουν. Είναι εργαλείο επικοινωνίας στα χέρια των μαμάδων, για να μάθουν πως επεξεργάζονται τα παιδιά τις πληροφορίες από το κοινωνικό τους περίγυρο.

Έτσι κι εγώ επαναπροσδιόρισα τη ζήλεια και την αποδέχομαι. Την αφήνω να βγει στην επιφάνεια. Κι εδώ έχω να πω ότι μιλάω για τη δική μου ζήλεια. Είμαι μαμά και ζηλεύω. Τις νέες τεχνολογίες, τα εξελιγμένα προϊόντα. Το να διευκολύνεται η ζωή μου και να μην χάνω χρόνο και χρήμα.

Όλα ξεκίνησαν με μία πρόσκληση από τη Libero, στο My New Baby Center στο Μαρούσι. Είναι ο πρώτος πολυχώρος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εγκύων και μητέρων στην Ελλάδα. Εκεί μπορείς να κάνεις μαθήματα ανώδυνου τοκετού και θηλασμού, να πάρεις στήριξη και υποστήριξη για τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου και να ενημερωθείς για όλα τα θέματα που σε αφορούν σαν νέα μαμά. Χωρίς άγχος, μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να λύσεις τις απορίες σου χωρίς φόβο και πάθος. Ο χώρος δημιουργήθηκε με τη χορηγία της Libero.

Σε αυτή τη ζεστή συνάντηση ξύπνησαν μέσα μου οι «μωρουδίστικοι μήνες», με μυρωδιές αγάπης, τρυφερότητας, έκπληξης μα και … ζήλειας. Ζήλεια για τις νέες πάνες Libero Newborn με δείκτη αλλαγής. Ακριβώς! Διαθέτουν ειδικό δείκτη που αλλάζει χρώμα όταν το μωρό θέλει αλλαγή. Πρόκειται για μία μικρή λωρίδα κατά μήκος της πάνας που με την απαραίτητη ποσότητα ούρων γίνεται μπλε. Τέλος τα δαχτυλάκια μέσα στην πάνα, το συνεχές ψάξιμο μέσα από τα ρούχα και το άγχος μην συγκαεί το παιδί. Τέλος η αμφιβολία.

libero newborn3

Μα δεν μπορούσαν να το βγάλουν πριν από 7 χρόνια; Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα να αλλάξω την πάνα στην Ελευθερία και με κατούρησε (ολόκληρη…) και αγχώθηκα γιατί δεν ήξερα τι να πρωτοκάνω… Να την ξαναλλάξω γρήγορα ή να την αφήσω ήσυχη και χαϊδεμένη πάνω στην αλλαξιέρα μήπως ήθελε να κάνει κι άλλα τσισάκια; Αν είχα αυτόν το δείκτη τότε, θα ένιωθα σιγουριά για τη σωστή χρονική στιγμή αλλαγής της πάνας. Προφανώς θα με έκανε μούσκεμα… γιατί τα νεογέννητα κάνουν και αυτό, συνεχώς. Μα από αυτούς τους «μωρουδίστικους μήνες» θα έλειπε η αγωνία για τη σωστή αλλαγή της πάνας και το φόβο του συγκάματος.

Ναι, λοιπόν, ζηλεύω τις νέες τεχνολογίες, που κάνουν τα προϊόντα τόσο λεπτά μα τόσο αποτελεσματικά. Ένα τόσο δα πακετάκι με 24 πάνες μέσα. Με πλαϊνά λαστιχάκια στην πάνα που δεν χρειάζεται να φτιάχνεις και να προσαρμόζεις στα ποδαράκια του μωρού μετά την εφαρμογή της πάνας. Είναι σχεδιασμένα να «κάθονται» με τον σωστό τρόπο μόνα τους. Και με λεπτότερο ύφασμα στην περιοχή του αφαλού ώστε να μην ερεθίζεται το μωρό μου.

swimpants250

Το ταξίδι μου στις αναμνήσεις συνεχίστηκε με τα Libero Swim Pants. Τα χρησιμοποιούσα στην πισίνα για τα μικρά μου όταν ήταν 8 μηνών περίπου. Ευτυχώς, αυτά υπήρχαν από τότε… Και πραγματικά είναι το μοναδικό προϊόν που σε απενεχοποιεί πλήρως. Είτε για προγραμματισμένο παιχνίδι στην πισίνα, είτε για το θαλασσινό μπάνιο του παιδιού, με αυτή την πάνα δεν ανησυχείς για τα «ατυχήματα». Και δεν φουσκώνει όταν βραχεί όπως η κανονική πάνα!

Ένιωσα και ευχαρίστηση από την οικολογική συνείδηση της εταιρίας όταν έμαθα ότι η SCA (η εταιρία που «βγάζει» τα LIBERO) είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης δασικών εκτάσεων στην Ευρώπη και δίνει μεγάλη έμφαση στην αειφόρο διαχείριση των δασών και βάζει στόχους για τη βιωσιμότητα του κλίματος και της ενέργειας.

libero all 600 web

Και τι έκανα όταν γύρισα στο σπίτι μετά από το ταξίδι μου στις μωρουδίστικες αναμνήσεις; Έπαιξα γαργαλο-κυνηγητό με τα δύο 7χρονά μου. Δηλαδή τα κυνηγούσα και όταν τα έπιανα τα γαργαλούσα. Τα μύριζα και τα αγκάλιαζα. Και οι «μωρουδίστικες αναμνήσεις μου» εξελίχθηκαν σε ιστορίες από τα παλιά, τότε που ήταν μωρά. Λαμπερά μάτια, αχόρταγα βλέμματα, φοβερές απορίες, κατάπληκτο κοινό. Έτσι ξεκίνησε το κεφάλαιο «ιστορίες από τα παλιά» και νομίζω ότι θα αργήσει να τελειώσει…

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!