εκτυπωτής Braille φτιαγμένος με Lego

12χρονος αμερικανός δημιουργεί braille printer χρησιμοποιώντας Lego

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ $2,000 ΣΕ $350

O Shubham Banerjee, είναι 12 χρονών και δημιούργησε έναν Braille εκτυπωτή με 355 δολλάρια, όταν σήμερα κοστίζουν περίπου 2.000 δολλάρια. Χρησιμοποίησε το LEGO model Mindstorms EV3 και αφού το ανακατασκεύασε, άλλαξε το software πρόγραμμα του!

Ονομάζεται Shubham Banerjee, πάει στην εβδόμη τάξη στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια στην Αμερική και αποφάσισε να βρει ένα τρόπο να φτιάξει έναν εκτυπωτή μπρέιγ πολύ πιό φτηνό (σήμερα κοστίζουν περίπου $2,000) ως επιστημονική εργασία για το σχολείο του, στο μάθημα science fair project.
Shubham Banerjee

Σκέφτηκε "είναι αδικαιολόγητα ακριβοί για κάποιον που ήδη βρίσκεται σε μειονεκτική θέση"

Όλα ξεκίνησαν όταν πρόσεξε μία ανάρτηση που έλεγε "Βοηθήστε τους τυφλούς με δωρεές". Ρώτησε τους γονείς του για το σύστημα breille και πήρε την απάντηση "Google it". Μέσα από την έρευνα του ανακάλυψε τους 'ακριβούς' breille εκτυπωτές και αποφάσισε να βρει εναλλακτική λύση κατασκευάζοντας με Lego. Το συνδύασε με την επιστημονική εργασία του σχολείου και τον περιορισμό χρόνου που είχε για την παράδοση της.

Χρειάστηκε 3 εβδομάδες, 7 ανακατασκευές του μοντέλου του (χρησιμοποίησε το LEGO model Mindstorms EV3) και προσαρμογή του software προγράμματος ώστε να τυπώνει γράμματα, την οποία έκανε μόνος του αφού διάβασε και κατάλαβε τον κώδικα..!

Έφτιαξε έναν εκτυπωτή braille, τον BRAIGO v1.0, (κάνοντας σύντμηση των λέξεων Brail και Lego) με $355. Το μοντέλο Lego κοστίζει $350 και χρειάστηκε $5 ακόμη για κάποια πρόσθετα εξαρτήματα (από το πολυκατάστημα Home Depot).  Αποφάσισε να βοηθήσει τους αδύναμους στην όραση, τους γονείς και τα σχολεία, προσφέροντας σε Open Source το σχέδιο της κατασκευής και το λογισμικό. Ήδη έχει αρχίσει να ανεβάζει στο διαδίκτυο τα σχέδια.

πηγές: Socio Technocrat, Braigo στο google+, facebook page BraigoPrinter

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!