σχέδιο με αγόρι κολυμβητή

Κολύμβηση για μωρά και παιδιά

Αυτήν τη δραστηριότητα τη λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά, από μηνών έως ... χρονών! Η κολύμβηση βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, την χαλάρωση, την κοινωνικότητα, τη σωματική υγεία, την ψυχολογική ισορροπία, την επιδεξιότητα, την αντίληψη και άλλα πολλά! Μαθαίνει ομαδικότητα, θάρρος, αθλητικό πνεύμα, τον συντονισμό των κινήσεων. Είναι το ιδανικό άθλημα για το παιδί!

Επίσης, χαρίζει παιχνίδι, γέλιο, υγεία!

Ως οικογενειακή δραστηριότητα για μωρά από 6 μηνών και ως ατομική δραστηριότητα από 3 χρονών και πάνω.

Υπάρχει το baby swimming (από 6 μηνών έως 3 χρονών περίπου), το οποίο έχει ως σκοπό:

  • να εξοικειώσει το μωρό με το νερό ή μάλλον να του ξαναθυμίσει τη σχέση που είχαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,
  • να ενδυναμώσει την οικογενειακή σχέση (το καθοδηγεί και το διδάσκει ο γονιός, ακολουθώντας τις οδηγίες του εκπαιδευτή που βρίσκεται μαζί τους στην πισινούλα). Ως συνήθως τα μαθήματα είναι μισάωρα και γίνονται στις παιδικές - ρηχές πισίνες
  • και να του χαρίσει μία νέα μοναδική δραστηριότητα που θα του οξύνει την αντίληψη, την κίνηση, την ισορροπία, θα του δώσει το αίσθημα της ασφάλειας, της ελευθερίας κινήσεων, θα αποκτήσει τις βάσεις για την διαδικασία της εκπαίδευσης (ακούω τον δάσκαλο - μαθαίνω).

Από την ηλικία των 3 χρονών και πάνω, μπορούμε να γράψουμε τα παιδιά μας σε μαθήματα κολύμβησης, τα οποία εκτός από την σαφή εκμάθηση της κολύμβησης, χαρίζουν παιχνίδι και πολύ γέλιο, έντονη δραστηριότητα, εκγύμναση του σώματος, ομαδικότητα και αθλητικό πνεύμα.

 

Αθλητικά Σωματεία Κολύμβησης (πηγή: Swimming.gr):

 

   

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!