αφίσα για τη δράση

Μπορείς να φέρεις ένα γάλα; Μια πάνα; Ένα μπισκότο;

Ελάτε να μοιράσουμε φροντίδα

Ελάτε να μοιράσουμε φροντίδα και αγάπη στις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Είναι πολλές, είναι παντού στην Ελλάδα και μας χρειάζονται. Φέρτε μαζί τα παιδιά σας, για να σφραγίσουν με την ζωγραφιά τους την κάθε κούτα που θα σταλεί σε αυτές τις οικογένειες - ελπίζουμε γεμάτες - τρόφιμα, πάνες και είδη διατροφής.

Συνεργαζόμαστε με το Give the Kids και παραθέτουμε το δικό τους κείμενο:

Μπορείς να φέρεις ένα γάλα; Μια πάνα; Ένα μπισκότο;

Εδώ και καιρό τώρα, όταν μιλάμε με τις οικογένειες που επικοινωνούν μαζί μας για να τους στηρίξουμε, με συστολή και λόγια γεμάτα αξιοπρέπεια αλλά και θλίψη, μας ζητάνε αν έχουμε τρόφιμα, πάνες, είδη διατροφής. Το givethekids εστιάζει σε ρούχα, παπούτσια, βρεφικό εξοπλισμό. Ναι, έτσι ξεκίνησε.

Όμως δεν γίνεται να μείνουμε εκεί. Δεν μπορούμε να πούμε «δυστυχώς δεν έχουμε» στη μητέρα που δεν έχει μια πάνα, ή λίγο κρέας για το μικρό της. Δεν γίνεται να πούμε όχι. Δεν αντέχεται. Εσείς το αντέχετε;

Ξέρουμε δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Η ουσία του προβλήματος είναι αλλού, αλλά ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε είναι ο ίδιος: να προσφέρουμε μια μικρή ανακούφιση στις οικογένειες που πλήττονται πολύ, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και γι' αυτό είμαστε εδώ. Και γι' αυτό σας χρειαζόμαστε. Αυτή τη φορά, στη δράση στην οποία σας καλούμε δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε μια πανέμορφη παρέα. Μια παρέα από αγαπημένες φίλες του givethekids, που μας έχουν στηρίξει με διάφορους τρόπους ήδη. Μα τώρα γινόμαστε μια γροθιά όλοι μαζί.

Μαζί με τα γνωστά blogs: Alice on Board Blog, Ανθομέλι, Babytips, Bright Side of Mom, Days Of Bliss, Κids Cloud, Μy Lovable Baby, Οikaliteressyntagesmou, Owl Mommy, Share Your Likes και StatusUPdate και φυσικά το Free Thinking Zone, το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο σας καλούμε να αποδείξετε πως η καλοσύνη δεν μετριέται στα λόγια αλλά στις πράξεις.

Την Kυριακή, 21/6, από τις 11 μέχρι τις 5, ελάτε στο Free Thinking Zone, στην Σκουφά 64 και Γριβαίων στο κέντρο της Αθήνας.

Με 10 ευρώ ας πούμε μπορείτε να φέρετε μια σακουλίτσα σούπερ μάρκετ με ένα γάλα, μακαρόνια, μια πάνα, ένα μπισκότο. Ή απλώς μπορείτε να φέρετε μια δωροεπιταγή για να τη διαθέσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η λίστα γενναιοδωρίας είναι:

Γάλα εβαπορέ

Ζυμαρικά / Όσπρια / Ρύζι

Τοματοχυμοί

Αλεύρι

Ζάχαρη / Μέλι / Μαρμελάδες

Δημητριακά / Μπισκότα / Σνακς

Πάνες

Bρεφικά / παιδικά καλλυντικά

Δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ Ίσως τελικά μετράει περισσότερο όταν δίνουμε από αυτό που δεν μας περισσεύει.

Ελάτε, θα ζωγραφίσουμε για να ντύσουμε τα πραγματάκια με την παιδική καλοσύνη, που έχουμε κι εμείς. Μέσα μας. Ατόφια.

Αν κάτι ξέρουμε καλά είναι πως η καλοσύνη των ξένων είναι άπειρη. Κάτι που για μας είναι δεδομένο για πολλές πολλές οικογένειες είναι άπιαστο. Σας ευχαριστούμε πολύ. Διαδώστε. Ελάτε. Με αγάπη. Και γενναιοδωρία.

Χάρη και σε σας, κάποια χαμογελάκια θα ανθίσουν.

Τα λέμε την Κυριακή, φίλοι μου.

article separate

Μιλήστε για αυτή τη δράση με τους φίλους σας, διαδώστε το κάνοντας Join στο Facebook Event του Free Thinking Zone που μας φιλοξενεί ή μοιραστείτε το μέσω των social media.

GiveTheKids

Φτιάξαμε και βιντεάκι. Δείτε το στο https://youtu.be/3o4m8EenuXQ

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!