εικονίδιο κούπας

Ιδέες για να κερδίζουμε χρόνο (Tips)

Μικρά καθημερινά πράγματα που μας λύνουν τα χέρια. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και οποιαδήποτε μικρή βοήθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 • Οργανωθείτε για το επικείμενο ταξίδι, καιρό ... πριν: Η οργάνωση ενός ταξιδιού απαιτεί συγκέντρωση, προσπάθεια, έρευνα, συνδυασμό αποτελεσμάτων και χρόνο. Η διαφορά με το οικογενειακό ταξίδι είναι ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για την οργάνωση.... χα!
  Βοηθάει πολύ το internet με την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών και η ανταλλαγή ιστοριών με άλλες οικογένειες!

   

 • 066188-scizorsΜη φύγετε από το σπίτι χωρίς το Ψαλίδι κουζίνας: Το πιό χρήσιμο εργαλείο της κουζίνας, από τη στιγμή που μπαίνει στο διατροφικό πρόγραμμα του παιδιού το ψιλοκομμένο φαγητό. Οτιδήποτε μπορούμε να κόψουμε με το μαχαίρι το κόβουμε με το ψαλίδι πολύ πιο γρήγορα. Στην αρχή μας παραξενεύει στη χρήση του, αλλά γρήγορα καταλαβαίνουμε πόσο χρόνο γλιτώνουμε.

 

 • 092799-bandage-handΠρόληψη Παιδικού Τραύματος.  Το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" διαχειρίζεται αυτήν την ιστοσελίδα και δίνει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων.

 

 • εικονίδιο αυτοκινήτουΧρειαζόμαστε υπενθύμιση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μεταφορών, μπορούμε να διαβάσουμε τον ΚΟΚ με τις τελευταίες τροποποιήσεις του, όπως αυτός ισχύει σήμερα.

 

 • ironiconΥπηρεσίες Σιδερώματος ρούχων:   Υπάρχουν εταιρίες που παραλαμβάνουν τα πλυμένα ρούχα από το σπίτι και τα επιστρέφουν σιδερωμένα και πακεταρισμένα. Όταν το σίδερο είναι "βουνό" γιατί επιστρέψαμε από εκδρομή, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ... Ψάξτε τις στο internet.

 

 • Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου: Ας το φρεσκάρουμε πριν το ταξίδι και ας το ελέγξουμε οτι λειτουργεί με ασφάλεια. Αν πάλι νοικιάσουμε αυτοκίνητο, μπορούμε από την ίδια εταιρία να νοικιάσουμε και παιδικά καθίσματα.

 

 • εικονίδιο με τιμόνιΠου θα παρκάρω στο αεροδρόμιο; Αν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο μπορούμε να υπολογίσουμε τα χρήματα που χρειάζονται για το parking, είτε στο μικρής διάρκειας, είτε στο μακράς διάρκειας parking του αεροδρομίου, σε αυτόν τον σύνδεσμο:  Υπολογισμός Κόστους Στάθμευσης (site του Athens International Airport).

 

 • Internet Shopping, ακόμα και αργά το βράδυ: 078572-idea-lampΠολύ συχνά δυσκολευόμαστε να βγούμε στα μαγαζιά για να κάνουμε έρευνα αγοράς. Μπορούμε να την κάνουμε μέσω internet, το βράδυ όσο αργά θέλουμε και ακόμα και να ψωνίσουμε ότι χρειαόμαστε και να το παραλάβουμε στο σπίτι μας. Χρειάζεται προσοχή όμως στους όρους χρήσης των On-line μαγαζιών, στην πολιτική επιστροφών και στον τρόπο πληρωμής. Αν κάποιος δεν είναι εξοικοιωμένος με τις on line αγορές, μπορεί απλώς να χαζέψει (και να κάνει έρευνα αγοράς)!

 

 • 078456-smΑς ψωνίσουμε απο το super market μέσω internet. Στα περισσότερα SM υπάρχει πλαφόν περίπου 60€, το οποίο δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί αν παραγγείλουμε και τις πάνες του παιδιού. Ο τρόπος πληρωμής μπορεί να γίνει και με κάρτα και επιτόπου. Εκμεταλευτείτε το!

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!