βιβλίο

Διαβάζω το «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» της Ελένης Ανδρεάδη

Μου αρέσει να διαβάζω πρώτη τα βιβλία των παιδιών μου, πριν τους τα δώσω. Έτσι, για να καταλαβαίνω πόσο έχουν επηρεαστεί μετά την κάθε σελίδα. Να αντιλαμβάνομαι το λόγο της αταξίας τους (χε, χε!)

Το βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», της Ελένης Ανδρεάδη, ήρθε στα χέρια μου με τις καλύτερες συστάσεις. Για να το διαβάσουν τα παιδιά! Ο σκοπός του είναι να μάθει τα παιδιά για τις επιπτώσεις της σπατάλης της ενέργειας και την εξάντληση των πόρων του πλανήτη, μέσα από ένα μυστικό παιχνίδι.

Μου αρέσει!

Το άφησα ένα πρωί στο τραπέζι και αμέσως μόλις ξύπνησαν ανακάλυψαν το νέο τους παιχνίδι. Με έβαλαν να ξεκινήσω το διάβασμα ... Πέσανε πάνω μου για να βλέπουν τις εικόνες... Με τρέλαναν στην πολυλογία... Μετά από μισή ώρα τα άφησα μόνα τους να κρυφογελάνε με τις εικόνες και να διαβάζουν μόνα τους (χωρίς να τσακώνονται ..!)

Οι εντυπώσεις μου;
Είναι πρωτότυπο βιβλίο, που από τις πρώτες γραμμές τραβά την προσοχή των παιδιών και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά τους. Τα διαλέγει προσεκτικά και τα εκπαιδεύει ώστε να γίνουν πράκτορες για το καλό του πλανήτη! Για το καλό όλων μας! Δυστυχώς οι «μεγάλοι» δεν μπορούν να το καταφέρουν ... ευτυχώς τα παιδιά γίνονται οι επίλεκτοι πράκτορες!
praktoras0 Είναι γραμμένο για παιδιά από 8 χρονών και πάνω. Διασκεδάζουν και μαθαίνουν διαβάζοντας. Η Ελένη Ανδρεάδη ξέρει να γράφει για το καλό του πλανήτη! Με τον μοναδικό της τρόπο τα παιδιά γελάνε, μαθαίνουν, μαγνητίζονται, ιντριγκάρονται! Ωθούνται να επιτύχουν αποστολές, να καταπολεμήσουν τη σπατάλη και να χρησιμοποιήσουν μυστικά όπλα για να κερδίσουν στον πόλεμο της επιβίωσης του πλανήτη!

Το μυστικό μου είναι ότι το βράδυ το διαβάζω εγώ. Όχι μόνο για να ξέρω τι διαβάζουν τα μικρά, μα γιατί μαθαίνω κι εγώ. Διασκεδάζω σαν μικρό παιδί. Δεν ξεκολλάω! 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!