Juan Cruz Mountford AMFWArSckYM Unsplash

  Photo by Juan Cruz Mountford on Unsplash

Αν μέχρι τώρα διστάζατε να ταξιδέψετε, αλλάξτε στάση!

Όσο λιγότερο ταξιδεύουμε, τόσο δυσκολότερο γίνεται. Αντίθετα, όσο πιο συχνά ταξιδεύουμε, τόσο πιο ευέλικτοι γινόμαστε και αντιμετωπίζουμε το ταξίδι με θετικό τρόπο.

 world map

σχέδιο για παιδιά με ένα μικρο διαστημόπλοιο

Πριν το Οικογενειακό Ταξίδι

Αν μέχρι τώρα διστάζατε να ταξιδέψετε, αλλάξτε στάση! Όσο λιγότερο ταξιδεύουμε, τόσο δυσκολότερο γίνεται. Αντίθετα, όσο πιο συχνά ταξιδεύουμε, τόσο πιο ευέλικτοι γινόμαστε και αντιμετωπίζουμε το ταξίδι με θετικό τρόπο.

σχέδιο με αεροπλάνο

Στο Αεροδρόμιο με την οικογένεια

Το οικογενειακό ταξίδι ξεκινάει για τα παιδιά από τη στιγμή που βγαίνουμε από την πόρτα του σπιτιού μας! Συνήθως είναι ενθουσιασμένα σε αντίθεση από εμάς που τρέχουμε να προλάβουμε το χρόνο ... Το αποτέλεσμα είναι ότι στο αεροδρόμιο μπορεί να φτάσουμε νωρίς ή μπορεί να φτάσουμε αργά.

σχέδιο ροζ πλοίου

Ταξίδι με το παιδί στο πλοίο

Οικογενειακό ταξίδι με πλοίο! Το ταξίδι μας ξεκινά! Φοβερές εξερευνήσεις και πολύ περιπέτεια, για όλους, σκέφτηκα. Και μετά το έζησα!

Το πρώτο μας ταξίδι με τα παιδιά στο πλοίο, με τα 8 μηνών μωρά που γλύφουν τα πάντα (...) με δυσκόλεψε. Όταν το σκεφτόμουν τουλάχιστον και προσπαθούσα να το οργανώσω. Η σκέψη ότι όλα θα είναι πολύ βρώμικα - αφού μπαίνουν τόσοι ταξιδιώτες στα πλοία - με απογοήτευε εξ' αρχής. Δεν έκανα πίσω όμως. Το ταξίδι με τα παιδιά στο πλοίο θα γινόταν πραγματικότητα. 

διαστημοπλοιάκι σε ροζ χρώμα

Πριν την Βόλτα με το μωρό

Μήπως νιώθετε συχνά ότι δε μπορείτε να φύγετε απλά & γρήγορα, για μια βολτίτσα με το μωρό σας;

Η λύση βρίσκεται στην προετοιμασία. Αν θέλετε να φεύγετε γρήγορα, καλό είναι να έχετε μία έτοιμη τσάντα με τα απαραίτητα και να προσθέτετε μόνο το νερό, μία στιγμή πριν φύγετε. Δείτε την παρακάτω λίστα που είναι χρήσιμη και "ετοιμοπόλεμη":

αεροπλανάκι πλαστικό

Check in στο αεροδρόμιο

Βρισκόμαστε οικογενειακώς στο αεροδρόμιο και πάμε όλοι μαζί στη σειρά για το check in. Όλοι έχουμε υπομονή και καθόμαστε ήσυχοι περιμένοντας τη σειρά μας! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο ένας γονιός να περιμένει στη σειρά και οι υπόλοιποι να βρίσκονται απλώς κοντά, ώστε όταν έρθει η ώρα, να πλησιάσουμε στο γκισέ μαζί. 

παιδικό σχέδιο με ποντικάκι

Τελευταίος Έλεγχος πριν το οικογενειακό ταξίδι

Βρισκόμαστε χρονικά, μία εβδομάδα πριν το ταξίδι.

Έχουμε ανυπομονησία, σκιρτά η καρδιά μας, η ενέργεια είναι διάχυτη και νιώθουμε υπερήφανοι γονείς που είναι όλα οργανωμένα!
Μπράβο μας! Ας κάνουμε τώρα τον τελευταίο έλεγχο!

σχέδιο με μπλε αεροπλάνο

Οικογενειακό ταξίδι με το Αεροπλάνο

Το ταξίδι με το αεροπλάνο μπορεί να γίνει μια ευχάριστη περιπέτεια!

Είναι η αρχή του οικογενειακού ταξιδιού μας και μας δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε όμορφα, όλοι μαζί!

Διαβάστε συμβουλές ώστε να οργανωθείτε εύκολα και να απολαύσετε το ταξίδι σας. 

# Προσαρμόστε ελεύθερα:

σχέδιο με πύλες

Πύλη Ασφαλείας (Gate) στο αεροδρόμιο

Φύγαμε από το Check In, κάναμε βόλτα στο αεροδρόμιο οικογενειακώς και ήρθε η ώρα να πλησιάσουμε την Πύλη Ασφαλείας, για να περάσουμε και αυτόν τον έλεγχο πριν την επιβίβαση. Ενώ στεκόμαστε  στην ουρά για την πύλη ασφαλείας, μπορούμε εμείς και τα παιδιά να βγάλουμε τα μπουφάν μας και αν κάποιο από τα παιδιά είναι σε καροτσάκι, να το κατεβάσουμε από αυτό.

σχέδιο με αυτοκινητάκι

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

Αν σκοπεύουμε να οδηγήσουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ας ελέγξουμε την ισχύ του διπλώματος οδήγησης.

Μπορεί να έχουμε το παλιό δίπλωμα που δεν έχει ισχύ στην ευρωπαϊκή ένωση ή γενικότερα στο εξωτερικό αν ταξιδέψουμε προς εκεί, ή η ηλικία μας να είναι η κατάλληλη για ανανέωση διπλώματος, ή τα μάτια μας να χρειάζονται επανεξέταση ή να συντρέχει κάποιος άλλος ιατρικός λόγος.

σχέδιο με εξωγήινους

Στο Ξενοδοχείο με την οικογένεια

Το ξενοδοχείο είναι η βάση της οικογένειας, είναι το σπίτι μας, όταν βρισκόμαστε σε οικογενειακές διακοπές. 

Είναι μέρος της περιπέτειας των διακοπών και μπορούμε να οργανωθούμε για να την απολαύσουμε ως εξής:

σχέδιο φούξια μάγισσας που πετάει σε σκούπα

Επιλογή θέσης στο αεροπλάνο

Για να επιλέξουμε "καλές θέσεις" στο αεροπλάνο, μάλλον θα πρέπει να πάρουμε απογευματινή ή βραδινή πτήση που συνήθως δεν είναι γεμάτες. Οι καλές θέσεις εξαρτώνται από τις δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε με τα παιδιά μας μέσα στο αεροπλάνο. Αν έχουμε μωρό που θέλει συχνή αλλαγή πάνας, χρειαζόμαστε θέση στο διάδρομο. Αν ταξιδεύουμε με το 5χρονο παιδί μας, μάλλον θα θέλουμε θέση δίπλα στο παράθυρο. Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, τις δραστηριότητες που έχουμε προετοιμάσει, το χρόνο της πτήσης κ.α

ένα παιδί κρατάει έναν χάρτη

Χάρτες. Χρησιμότητα στην οικογενειακή εκδρομή

Οι χάρτες είναι ότι πιο χρήσιμο στην προετοιμασία του οικογενειακού ταξιδιού. Θα μας βοηθήσουν στο καθημερινό πρόγραμμα στο ταξίδι, αν έχουμε να διανύσουμε αποστάσεις και θα μας δείξουν τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος μέσα από το υπόμνημα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν δείχνουμε στα παιδιά τις διαδρομές που θα κάνουμε στον χάρτη. Το αντιλαμβάνονται γρήγορα και θέλουν να συμμετέχουν στον καθορισμό της διαδρομής. 

σχέδιο με ούφο και εξωγήινους

Στο Camping με την οικογένεια

Το camping ήταν τρόπος ζωής για εμάς πριν αποκτήσουμε παιδιά. Τολμήσαμε να εξορμήσουμε στη φύση και να κάνουμε camping με τα παιδιά όταν έγιναν δύο χρονών. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι θα μπορούσαμε και αρκετά νωρίτερα, αλλά δεν το τολμήσαμε γιατί φοβόμουν ότι τα δίδυμα θα μας εξουθένωναν στην προσπάθειά μας να τα κρατήσουμε ασφαλή και δεν θα χαιρόμασταν την εκδρομή μας. Αν δεν το τολμήσεις όμως, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί..!

σχέδιο παιδικό με ούφο και εξωγήινο

Μέσα στο αεροπλάνο

Τι θα μπορούσε να χρειαστεί μέσα στο αεροπλάνο μία οικογένεια με μικρά παιδιά; Ίσως πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό με νερό, κρακεράκια ή μπισκοτάκια, παιχνίδια, ζακετάκια... Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες δεν μπορούν να μας προμηθεύσουν με τα πράγματα που θα χρειαστούμε.

εικονίδιο αυτοκινήτου

Αυτοκίνητο

Το οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ευχάριστο και άνετο για όλη την οικογένεια. Απαραίτητες είναι οι στάσεις και είναι ανάλογες με τις ηλικίες των παιδιών, ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες τους (φαγητό, νερό, ξεμούδιασμα, αλλαγή πάνας κλπ). Το αυτοκίνητο είναι ιδανικό και για κάποιες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως παιχνίδια μνήμης, γλωσσοδέτες, πρόσωπο - ζώο - πράγμα, τραγούδια και το ιδανικό "παιχνίδι της σιωπής" όταν η φασαρία ξεπερνάει τα όρια. 

σχέδιο με γλυκό προβατάκι

Παιδικό βαλιτσάκι για το οικογενειακό ταξίδι

Ακούγεται πιο εύκολο όλα τα ρούχα της οικογένειας να μπουν σε μία βαλίτσα, αλλά τελικά αν οργανώσουμε τα βαλιτσάκια έτσι ώστε ο καθένας να έχει το δικό του, θα γλιτώσουμε από πολλά 10λεπτα ψαξίματος και ανακατέματος της μίας και μοναδικής βαλίτσας. 

σχέδιο με παιδικό πύραυλο

Απογείωση του αεροπλάνου

Για να μην φοβηθούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της απογείωσης του αεροπλάνου, ας τους εξηγήσουμε από πριν τι θα συμβεί στο αεροσκάφος: Φασαρία, θόρυβος, τρίξιμο και φώτα που αναβοσβήνουν...

σχέδιο με τη λέξη STOP

Δυσμενείς Καιρικές Συνθήκες

Περιμένετε άσχημο καιρό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού; Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν διευκολύνουν την οδήγηση, αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα αν έχουμε μαζί μας στο πορτ μπαγκάζ τα παρακάτω πράγματα. Και οτιδήποτε άλλο θεωρήσουμε αναγκαίο για την ασφάλεια της οικογένειας μας.

σχέδιο με ελεφαντάκι

Χρησιμοποιώ το Ταχυδρομείο για το οικογενειακό ταξίδι

Σκεφτείτε ότι έχετε χώρο στο αυτοκίνητο και κάνετε άνετο ταξίδι..!

Πως είναι δυνατό αυτό όταν έχετε μωρό και χρειάζεστε στις οικογενειακές διακοπές σας μία κούτα με πάνες, ένα παρκοκρέβατο, μία περπατούρα, μία ομπρέλα θαλάσσης και άλλα που θα σας διευκολύνουν και θα σας κάνουν να απολαύσετε τις διακοπές σας..; 

Υπάρχει λύση:

αεροπλανάκι παιχνίδι θάλασσας

Φαγητό στο αεροπλάνο

Βρισκόμαστε μέσα στο αεροπλάνο και έχει έρθει η ώρα που σερβίρουν το φαγητό οι αεροσυνοδοί. Αυτό που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι ιδανικό για μικρά παιδιά. Συνήθως είναι κάποιο φροντισμένο - ήδη έτοιμο φαγητό από εταιρία catering, σερβιρισμένο σε πλαστικό ή αλουμινένιο κουτί. 

# Προσοχή: Θα μας δυσκολέψειστο άνοιγμα και μπορεί να μας κάψει λίγο τα δάχτυλα. Γι' αυτό το λόγο δεν αφήνουμε το παιδί να ανοίξει την συσκευασία με το φαγητό. Το φροντίζουμε εμείς.

εκδρομικά λεωφορεία σε ανοιχτό χώρο

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε εκδρομές. Μέσα από τους ιστότοπους του καθενός μέσου, μας παρέχονται αρκετές πληροφορίες για εκδρομές. Έτσι μπορούμε να αποφασίσουμε για την επόμενη εξόρμηση μας:

σχέδιο με ήλιο, αστέρια, νεφέλωμα

Πρόγνωση του Καιρού για το οικογενειακό ταξίδι

Προετοιμάζουμε την οικογενειακή εκδρομή και αναρωτιόμαστε αν θα χρειαστούμε μπουφάν λεπτό ή απλώς φουτεράκια;

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε την πρόγνωση του καιρού για το χρονικό διάστημα που θα εκδράμουμε,  διότι θα εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα ρούχα. Δε θα βρεθούμε απροετοίμαστοι σε ένα ψιλοβρόχι ή στη βραδινή υγρασία. Και δεν θα φορτωθούμε με βαριά ρούχα αν δεν υπάρχει λόγος να τα έχουμε μαζί μας. 

σχέδιο με ένα συννεφάκι και φυτά από κάτω

Νερό μέσα στο αεροπλάνο;

Χρειάζεται να έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο, εμφιαλωμένο νερό. Ο φιλτραρισμένος αέρας του αεροπλάνου είναι συνήθως ξηρός. Θα έχουμε ανάγκη από περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

σχέδιο πράσινου αυτοκινήτου

Οικολογική Οδήγηση

Ας οδηγήσουμε το αυτοκίνητο μας, με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο.

Ως αυτοκινητιστές, μπορούμε να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά και να συμβάλλουμε στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μείωση της ηχορύπανσης και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (μέχρι και 25%).

σχέδιο με ρομποτάκι

Παιδική τσάντα πλάτης (παιδικό σακίδιο) για το οικογενειακό ταξίδι

Τα παιδιά νιώθουν χρήσιμα όταν βοηθάνε τους μεγάλους. Ένα μικρόσακίδιο πλάτης θα έδινεχαράσε ένα τρίχρονο παιδί και θα βοηθούσε πραγματικά τους γονείς, αφού μπορεί να περιέχει τις πάνες, το νερό του και τα παιχνίδια - παραμύθια - ξυλομπογιές, για την απασχόληση του στο ταξίδι. Ίσως και μία αλλαξιά ρούχα (ελαφριά και όχι ογκώδη).

παιδικό σχέδιο με ένα πουλάκι

Τουαλέτα

 

Η αναμονή για την τουαλέτα στο αεροπλάνο δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Πόσο μάλλον για ένα παιδί... Εξαρτάται βέβαια από τη διάρκεια του ταξιδιού και την ηλικία του παιδιού. Γενικώς, ας έχουμε υπόψιν μας ότι αμέσως μετά τον καφέ ή το φαγητό και την ταινία, η τουαλέτα είναι κατειλημμένη.

σχέδιο δύο δαχτυλιδιών

Πολύτιμα πράγματα στο οικογενειακό ταξίδι

Όταν ταξιδεύουμε έχουμε ανησυχία για τα πολύτιμα πράγματα που έχουμε μαζί μας. Μπορεί να είναι το ρολόι, το μενταγιόν που φοράμε, τα χαρτιά που μεταφέρουμε, αλλά και οτιδήποτε αξίας για εμάς.

σχέδιο με εξωγήινο και διαστημόπλοιο

Κλειδαριές στις βαλίτσες (λουκετάκια) στο οικογενειακό ταξίδι

Όχι για να αποφύγουμε τους άγνωστους κλέφτες που καραδοκούν, αλλά για τους «μικρούς μας κλέφτες» που σίγουρα κάτι θα χρειαστούν από την μεγάλη βαλίτσα και θα κάνουν έφοδο, λίγο πριν τη δώσουμε για check in για παράδειγμα.

σχέδιο με εξωγήινο δρακάκι

Δυσκολία ή πόνος στα αυτιά στο αεροπλάνο; Μάθε τι να κάνεις

Όλοι προσέχουμε να κάνουμε αποσυμπίεση κατά τη διάρκεια της πτήσης ή αφού αποβιβαστούμε από το αεροπλάνο. Το βρέφος όμως, πως μπορεί να κάνει αποσυμπίεση; 

κίτρινο αυτοκίνητο με βαλίτσες στην οροφή

Τροχαίο Ατύχημα. Τι να κάνω;

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ. ;

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

  1. Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
σχέδιο με ραντάρ που πιάνει ένα γατάκι

Εντοπισμός αποσκευών στο αεροδρόμιο

Να χαθεί βαλίτσα στο αεροδρόμιο; Και όμως είναι πιθανό. Και δεν έρχεται το τέλος του κόσμου τελικά. Στα 10 ταξίδια που έχω κάνει, τη μία φορά μπερδεύτηκε η βαλίτσα μου και πήγε σε άλλον προορισμό. Είχα βέβαια κρεμασμένο το ταμπελάκι με τα στοιχεία μου κι έτσι δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί και να μου επιστραφεί στο ξενοδοχείο πλέον. Τι γίνεται όμως αν η βαλίτσα είναι πανομοιότυπη με κάποια άλλη και δεν έχουμε βάλει ταμπελάκι;

σχέδιο με εξωγήινο παιδάκι που σκέφτεται

Παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πτήσης

Βρισκόμαστε μέσα στο αεροπλάνο οικογενειακώς. Τα παιδιά ενθουσιάζονται στην αρχή με το αεροπλάνο και παρακολουθούν τα πάντα. Σύντομα όμως συνηθίζουν, βαριούνται και ξεκινά μία γκρίνια ... Σαν εφιάλτης ακούγεται... 

κουτί πρώτων βοηθειών

Φαρμακείο αυτοκινήτου

Οι παρακάτω πληροφορίες έρχονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ:

σχέδιο με ρομποτάκια στη σειρά, στο γιατρό

Ασφαλιστική κάλυψη στο οικογενειακό ταξίδι

Καλό είναι να γνωρίζουμε από πριν την κάλυψη που μας παρέχει η ασφαλιστική εταιρία που ανήκουμε. Ακόμα και στο οικογενειακό ταξίδι μπορεί να χρειαστούμε γιατρό.

σχέδιο με πύραυλο εξωγήινου που προσγειώνεται

Τι να κάνω κατά την Προσγείωση του αεροπλάνου για τα παιδιά

Λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, μπορούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά. Να τα ενημερώσουμε ότι σε "τόσα" λεπτά προσγειωνόμαστε, οπότε ήρθε η ώρα να: 

δίχρονο παιδί που δείχνει με το δάχτυλο

Παιδί και Οδική Ασφάλεια: Συμβουλές

Τα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα μας.

Δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο από απόλυτη προστασία, πλήρη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και φυσικά ασφάλεια στις μετακινήσεις τους είτε εντός αυτοκινήτου είτε όταν κυκλοφορούν με τα πόδια.

σχέδιο με χρήματα και στάμπες διαβατηρίων

Χρήματα στο οικογενειακό ταξίδι

 

Σε οποιοδήποτε ταξίδι θα χρειαστούμε χρήματαίτε σε πλαστική μορφή, είτε σε χάρτινη.

σχέδιο με παιδάκι πάνω σε ιπτάμενη σκούπα

Προετοιμασία για την Έξοδο από το αεροπλάνο

Δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία για την έξοδο από το αεροπλάνο, μετά την προσγείωση. Δύο πράγματα μόνο να έχουμε κατά νου:

μαμά και παιδί κάθονται στο μπροστινό κάθισμα στο αυτοκίνητο

Παιδί και Οδική Ασφάλεια: Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Συνήθεις απορίες για την Οδική Ασφάλεια του παιδιού:

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο;

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών. Πολλά σοβαρά τραυματισμένα παιδιά καταλήγουν στο νοσοκομείο από τροχαία ατυχήματα. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι στο κεφάλι και τον αυχένα.

σχέδιο με στάμπες διαβατηρίων

Διαβατήρια για το ταξίδι της οικογένειας

Θα πάτε οικογενειακό ταξίδι στο εξωτερικό; Να περάσετε όμορφα!

Διαβάστε τι χρειάζεται να ξέρετε για τα διαβατήριά σας:

σχέδιο με ρομποτάκι που κρατάει βαλιτσάκι

Παραλαβή αποσκευών στο αεροδρόμιο

Στην παραλαβή των αποσκευών τα παιδιά μένουν με το στόμα ανοιχτό! Τους αρέσει τόσο πολύ ο διάδρομος που κινείτε. Ειδικά όταν κουβαλάει βαλίτσες πάνω. Δεν είναι όμως ασφαλές για τα παιδιά μας να βρίσκονται κοντά στον διάδρομο.

σχέδιο με αυτοκινητάκι και τον τίτλο "Μαμά ζαλίζομαι"

Μαμά ... ζαλίζομαι

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο νου όταν πρόκειται για το οικογενειακό ταξίδι, είναι το "Μαμά ... ζαλίζομαι". Διαβάστε παρακάτω τι να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί να αποφύγει τη ζαλάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: 

σχέδιο με κουκουβάγια που έχει θερμόμετρο

Θέματα υγείας και οικογενειακό ταξίδι

Εδώ σας δίνουμε ιδέες για να συζητήσετε με τον γιατρό σας και να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε το οικογενειακό ταξίδι:

    • τα συνήθη φάρμακα που χρησιμοποιούμε, θα υπάρχουν στην χώρα που θα επισκεφτούμε;

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!