Φάε το γιαουρτάκι σου, παιδί μου ...

Εδώ και 2 μήνες τα παιδιά μου έκοψαν τα γιαούρτια. Σαν να αποφάσισαν πως μεγάλωσαν αρκετά και δεν χρειάζονται πλέον γαλακτοκομικά... Καθώς όμως είναι ακόμα μόνο 7 χρονών, αποφάσισα κι εγώ πως δεν θα τους κάνω τη χάρη! Συνέχισα να αγοράζω ανελλιπώς όλα τα είδη γιαουρτιών που υπήρχαν στο ράφι του σούπερ μάρκετ. «Κάπου θα τα πιάσω» σκέφτηκα.

Σε αυτή τη μικρή μάχη δεν κέρδισα με την επιμονή, καθώς όλα τα γιαούρτια κατέληγαν στον κάδο των αχρήστων. Τα μικρά άνοιγαν το ψυγείο, έπαιρναν ένα γιαούρτι όλο περιέργεια και αμέσως μετά το επέστρεφαν πίσω στο ψυγείο γρυλίζοντας.

Αυτή τη μάχη την κέρδισα παίρνοντάς τα μαζί μου στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουμε μαζί. Μετά τα φρούτα και τα λαχανικά που διάλεξαν (!!!) βρεθήκαμε μπροστά στα ψυγείο με τα γιαούρτια. Νομίζω ότι γρύλισαν πάλι εκείνη τη στιγμή (...).

advance1x500

Ευτυχώς η κόρη μου παίζει το παιχνίδι «Οικογένεια» ακόμα, και μόλις είδε το Δέλτα Advance επιδόρπιο γιαουρτιού με μήλο και μπανάνα, αναφώνησε: «Αυτό θα πάρω και θα μου πεις όλες τις ιστορίες για το πώς με τάιζες!». Ο υιός σκεφτικός, το πήρε στα χέρια του και είπε με νόημα: «Ναι, κι εγώ».

advance2x700

«Μα αυτό είναι για μωρά» αναφώνησα. Και αντί απαντήσεως μπήκε άλλη μία τετράδα στο καρότσι.

Κοίταξα τα 8 γιαουρτάκια, και συνειδητοποίησα ότι είναι μία καλή ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι και τις γλυκές αναμνήσεις να ξαναρχίσουν να το τρώνε. Συνέχισα τα υπόλοιπα ψώνια προσπαθώντας να θυμηθώ διασκεδαστικές ιστορίες ταΐσματος.

Όταν γυρίσαμε από το σούπερ μάρκετ, η μικρή μου πήρε το γιαούρτι της και το έφαγε αμέσως. Συνέχισε με το δεύτερο κεσεδάκι των 150g και ευχαριστημένη μου είπε: «Μην τα βάλεις στην ανακύκλωση. Έχω να ταΐσω τα μωρά μου».

advance5x500

Έτσι το παιχνίδι «Οικογένεια» τα βοήθησε να ξαναβάλουν στο διατροφικό τους πρόγραμμα τα γιαούρτια. Να ξεχάσουν το λόγο που τα έκανε να παίζουν με αρνητικό αντίκτυπο στη διατροφή τους και να ωφεληθούν τελικά από το «μωρουδιακό γιαουρτάκι με φρουτόκρεμα» που τους έδινα από τη μέρα που έγιναν 6 μηνών.

Καμία ιδέα για το πώς να πείσω τον Άγγελο να ξαναρχίσει το τυρί, πριν το καταλάβει η Ελευθερία και γίνει το νέο «αντιδιατροφικό» τους παιχνίδι;

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!