ξύλινα τουβλάκια που σχηματίζουν τη λέξη play

Early Learning για τα παιδιά. Ποια τα οφέλη →

Πόσο αξίζει τελικά το Early learning ;

Είναι ένα ερώτημα που μου τίθεται πολύ συχνά όπου κι αν βρεθώ. Ας δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι τα οφέλη αυτής της πρώιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

#προετοιμάζει

Προετοιμάζει το έδαφος για το μέλλον! Είναι σίγουρο πως μια ομαλή εισαγωγή στην καινούρια γλώσσα είναι πολύ προτιμότερη από μια απότομη εισαγωγή σε αυτήν. Early learning θεωρείται οποιαδήποτε επαφή με τη γλώσσα συμβεί πριν από την ηλικία των 5-6 ετών, δηλαδή πριν τα παιδιά μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία! Χωρίς βιβλία, με πολλά παιχνίδια και επαφή με το περιβάλλον του παιδιού!

#εμπνέει

Αποτελεί άλλη μια πηγή ερεθισμάτων για το παιδί! Τα παιδιά σε αυτήν την τρυφερή ηλικία ρουφούν πραγματικά σαν σφουγγάρια (και μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί το έχω ήδη εφαρμόσει στο δικό μου) έτσι μπορούν να μάθουν εύκολα πολλά πράγματα ενώ ταυτόχρονα δε θα νιώθουν την πίεση της επίτευξης των στόχων και της αξιολόγησης που πολλές φορές επιβάλλουν οι υπόλοιπες...πιο «τυπικές τάξεις» που ξεκινούν με την έναρξη του σχολείου!

#οικειοποιεί

Δημιουργεί οικειότητα με τη γλώσσα με τρόπο παρόμοιο όπως η μητρική μας! Σκεφτείτε την άνεση με την οποία μιλάμε εμείς την ελληνική γλώσσα; Δε θα ήταν υπέροχο αν τα παιδιά σας μιλούσαν τα αγγλικά η όποια γλώσσα σας ενδιαφέρει με την ίδια άνεση; Αυτό μπορεί να το καλλιεργήσει με μεγάλη επιτυχία το early learning!

#δημιουργείσυναισθήματα

Αποτελεί μια ευχάριστη εισαγωγή στη γλώσσα για το παιδί η αίσθηση της οποίας θα το ακολουθεί πάντα για το συγκεκριμένο μάθημα! Είναι γεγονός πως όταν κάτι γίνεται με θετικό κι ευχάριστο τρόπο αφήνει μια ευχάριστη επίγευση που συνοδεύει το παιδί μέσω συναισθημάτων και αναμνήσεων σχεδόν για πάντα, αίσθηση που επανέρχεται κάθε φορά που ασχολείται κάποιος με τη γλώσσα! Φυσικά, εδώ θα πρέπει να τονιστεί η σημασία της επιλογής του σωστού παιδαγωγού με κατάρτιση στη γλώσσα του ενδιαφέροντος ή το σωστό καθηγητή ξένων γλωσσών με παιδαγωγική κατάρτιση που θα προσεγγίσει το παιδί με το σωστό τρόπο και θα του δημιουργήσει όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις!

#αναπτύσσει

Με επιλογή σωστού περιβάλλοντος μπορεί να διδάξει πολλά περισσότερα πράγματα όπως συνεργασία και αλληλοβοήθεια! Το early learning μπορεί να γίνει στα πλαίσια ατομικού μαθήματος ιδίως για πολύ μικρές ηλικίες, αλλά δουλεύει εξαιρετικά σε ομάδες τουλάχιστον δύο-τριών παιδιών σε ένα χώρο που γνωρίζουν και νιώθουν άνετα! Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι το σπίτι, μια αγαπημένη παιδική χαρά για τους καλοκαιρινούς μήνες η ένα κέντρο με όμορφο περιβάλλον που να κάνει τα παιδιά να νιώθουν σαν το σπίτι τους!

#διευρύνει

Δεν μπερδεύει αλλά σύμφωνα με έρευνες κάνει το παιδί... πιο έξυπνο!!! Όσα περισσότερα ερεθίσματα παίρνει ένα παιδί τόσο διευρύνεται και ενισχύεται η λειτουργία του εγκεφάλου του με αποτέλεσμα να γίνεται εξυπνότερο! Οπότε μη φοβηθείτε το early learning από αυτήν την άποψη!

Για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, θεωρώ ότι το early learning σε οποιαδήποτε γλώσσα, μόνο εποικοδομητικά μπορεί να λειτουργήσει σε ένα παιδί αν φυσικά γίνει με το σωστό τρόπο. Αφήστε τους μικρούς εξερευνητές να απολαύσουν την εμπειρία!

 

Photo by Skitterphoto from Pexels

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!