ένα παιδί κρατάει έναν χάρτη

Χάρτες. Χρησιμότητα στην οικογενειακή εκδρομή

Όταν προετοιμάζουμε το οικογενειακό ταξίδι, είναι χρήσιμο να συμβουλευόμαστε χάρτες. Έτσι θα καταλάβουμε τις αποστάσεις που έχουμε να διανύσουμε και θα βρούμε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος ώστε να επιλέξουμε τις σωστές διαδρομές. Μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά μετά, το ποια διαδρομή θα ακολουθήσουμε, ώστε να εξοικειωθούν και να μάθουν να "διαβάζουν" χάρτες.

Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε τη διαδρομή μας online και να βρούμε τις αποστάσεις των βενζινάδικων, διοδίων, camping ή ξενοδοχείων κλπ.

μαύρο γκραντζ σχέδιο βόμβας αναμένης

Tip: Διαλέξτε τον σκληρό και αδιάβροχο χάρτη για μέσα στο αυτοκίνητο. Θα τον βρείτε χρήσιμο, ειδικά όταν το μωρό χύσει τον καφέ επάνω.  Θα χρειαστείτε όμως και τη διαδρομή σας χαραγμένη και προαποφασισμένη. Δείτε παρακάτω τους ιστότοπους που συμβουλεύομαι εγώ:

 

www.viamichelin.com

Αν τα αγγλικά σας είναι καλά, δεν θα δυσκολευτείτε να ορίσετε την πορεία σας και να βρείτε απαντήσεις σε ότι σας απασχολείσει σε σχέση με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τα διόδια, την πιο γρήγορη διαδρομή, το κόστος της βενζίνης, τα αξιοθέατα κλπ.

 

Google maps

Όσο πιο "μέσα" (μεγέθυνση) μπορέσουμε να μπούμε, τόσο πιο καλή αντίληψη έχουμε για την διαδρομή και την απόσταση που θα κάνουμε! Tα σημεία "+" και "-" που βρίσκονται στα αριστερά, και το χεράκι (σημείο του κέρσορα) που μπορούμε να "σέρνουμε" (drug & drop) τον χάρτη, μας παρέχει εύκολη πλοήγηση. Μπορούμε να μπούμε τόσο "μέσα", ώστε να δούμε ακόμα και τα ονόματα των δρόμων.

  

www.marinetraffic.com

Χάρτης κίνησης πλοίων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τις διαδρομές των πλοίων ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε και στο πιο απομακρυσμένο μέρος των ονείρων μας ...

  

aerolimenasmap

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περιέχει στην ιστοσελίδα της τον χάρτη των Αερολιμένων Ελλάδος. Μπορούμε να βρούμε λοιπόν αν το νησάκι που θα μας φιλοξενήσει έχει αεροδρόμιο ...

  

www.eot.gr: Η ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προσφέρει μεταξύ άλλων ταξιδιωτικούς χάρτες και interactive  όπου επιλέγεις τον νομό που επιθυμείς και σε ενημερώνει για τα περισσότερα στοιχεία που θα ενδιέφεραν τον επισκέπτη για τον συγκεκριμένο νομό.  Αξίζει να περιηγηθούμε!

  

www.ploigos.gr: Για αναζήτηση δρόμων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.