Χάρτες

034034-simple-red-glossy-icon-culture-map-worldΣτην προετοιμασία του ταξιδιού, είναι πολύ χρήσιμος ο χάρτης. Μας βοηθάει να εξοικειωθούμε με το ταξίδι, να βρούμε από πριν τα μέρη ενδιαφέροντος και να καταλάβουμε λίγο τις αποστάσεις που θα έχουμε να διανύσουμε.

Μπορούμε να "φτιάξουμε" την διαδρομή που θέλουμε ή να βρούμε χάρτες με διαδρομές και μονοπάτια, ανάλογα τον προορισμό μας.

089706-black-ink-grunge-stamp-textures-icon-signs-bomb1-smallΟ σκληρός και αδιάβροχος χάρτης θα είναι πολύ χρήσιμος όταν το μωρό μας χύσει τον καφέ επάνω ... απλώς θα τον σκουπίσουμε!

Παρακάτω προτείνω κάποιους ιστότοπους που με βοηθούν στα ταξίδια μου:

 

 

ViaMichelin Map

www.viamichelin.com

Αν τα αγγλικά μας είναι καλά, δεν θα δυσκολευτούμε να ορίσουμε την πορεία μας και να βρούμε απαντήσεις σε ότι μας απασχολεί σε σχέση με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, διόδια, πιο γρήγορη διαδρομή, βενζίνη, αξιοθέατα κλπ.

 

 

Google maps

Όσο πιο "μέσα" (μεγέθυνση) μπορέσουμε να μπούμε, τόσο πιο καλή αντίληψη έχουμε για την διαδρομή και την απόσταση που θα κάνουμε! Tα σημεία "+" και "-" που βρίσκονται στα αριστερά, και το χεράκι (σημείο του κέρσορα) που μπορούμε να "σέρνουμε" (drug & drop) τον χάρτη, μας παρέχει εύκολη πλοήγηση. Μπορούμε να μπούμε τόσο "μέσα", ώστε να δούμε ακόμα και τα ονόματα των δρόμων.

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 

 

www.marinetraffic.com

Χάρτης κίνησης πλοίων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τις διαδρομές των πλοίων ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε και στο πιο απομακρυσμένο μέρος των ονείρων μας ...

 

aerolimenasmapΗ Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περιέχει στην ιστοσελίδα της τον χάρτη των Αερολιμένων Ελλάδος. Μπορούμε να βρούμε λοιπόν άν το νησάκι που θα μας φιλοξενήσει έχει αεροδρόμιο ...

 

www.eot.gr: Η νέα ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προσφέρει μεταξύ άλλων και interactive χάρτη (στην δεξιά πλευρά της σελίδας) όπου επιλέγεις τον νομό που επιθυμείς και σε ενημερώνει για τα περισσότερα στοιχεία που θα ενδιέφεραν τον επισκέπτη για τον συγκεκριμένο νομό.  Αξίζει να περιηγηθούμε.

 

www.ploigos.gr: Για αναζήτηση δρόμων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

ploigos