επιγραφή μουσείου με χρωματιστά γράμματα

OnLine Μουσεία για παιδιά

museum

 

Ιστότοποι με onLine μουσεία για παιδιά και μη, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγγλική γλώσσα.

 NASA KIDS' CLUB: ο ιστότοπος της ΝΑΣΑ για τα παιδιά, με δραστηριότητες που βοηθούν στη μάθηση, όπως παιχνίδια, χρωματίζοντας σελίδες και εικονογραφημένες σελίδες με επεξηγηματικές εικόνες.

 

VIRTUAL EGYPTIAN ANTIQUITY MUSEUM: ιστότοπος με πληροφορίες για τα παιδιά, για την ιστορία της Αιγύπτου, τα μνημεία της, τις αρχαίες θρησκείες, τη ζωή στην Αρχαία Αιγυπτο, τη ζωή στη σημερινή Αίγυπτο και online παιχνίδια. Γράψτε το όνομα σας με ιερογλυφικά εδώ!

 

THE BRITISH MUSEUM (Young Explorers): Οι μικροί εξερευνητές μπορούν να μάθουν για το μουσείο και τις συλλογές του, να ανακαλύψουν αντικείμενα και να παίξουν παιχνίδια.

 

CANADA SCIENCE and TECHNOLOGY MUSEUM: τα παιδιά ανακαλύπτουν παίζοντας παιχνίδια.

 

GUGGENHEIM: το γνωστό μουσείο τέχνης με εκπαιδευτικά προγράμματα και για παιδιά.

 

NATIONAL LIBRARY of AUSTRALIA: βραβευμένος ιστότοπος με online εκθέσεις και εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά.

 

LOUVRE MUSEUM Παρίσι, Γαλλία: Στην υποσελίδα "Through Children's Eyes" περιέχονται βιντεάκια με τις απαντήσεις των ειδικών του μουσείου, σε ερωτήσεις παιδιών από 5 - 11 χρονών. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε virtual (εικονικές) "Online Tours" και να μην σας λείψει ποτέ μία επίσκεψη από κοντά!

 

VAN GOGH MUSEUM in Amsterdam, Holland: η ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Για παιχνίδια και χρωμάτισμα on line, επισκεφτείτε την υποσελίδα "Games and Colouring".

 

 Artsy’s Vincent Van Gogh page: Ανακαλύψτε την τέχνη μέσα από τα μουσεία, τις γκαλλερί και ιδιωτικές συλλογές. Η αποστολή του Artsy's είναι να γνωρίσει την τέχνη σε όλους όσους έχουν υπολογιστή και ίντερνετ. Και οι σελίδες του για τον Βαν Γκογκ, με το βιογραφικό, περισσότερα από 70 έργα του, αποκλειστικά άρθρα και ενημερωμένα exhibition listings, είναι μία καλή αφορμή να εξερευνήσουμε οικογενειακώς την τέχνη του!

 

THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART: η ενότητα "interactives" περιέχει πολλές ιστορίες, εξερευνήσεις και πληροφορίες για τα μικρά μας.

 

ART PROJECT powered by Google, έχει συγκεντρωμένα έργα ζωγράφων σε υψηλή ανάλυση και δίνει την δυνατότητα στον εικονικό επισκέπτη να δημιουργήσει τη δική του βιβλίοθήκη έργων. Προς το παρόν το Art Project by Google συνεργάζεται με 17 μουσεία ανά τον κόσμο, τα οποία επέλεξαν τα ίδια,  τα έργα που θα δημοσιοποιήσουν κατά αυτόν τον τρόπο. Απολαύστε τα!

 

 

Σχετικά άρθρα:

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!