μαμά κρυωμένη με κασκόλ και θερμόμετρο

Πως η μαμά κολλάει ίωση τα παιδιά της ...

Πολύ απλά, συνυπάρχοντας στον ίδιο χώρο μαζί τους, χωρίς ιατρική μάσκα!

Πριν λίγες μέρες ένιωσα τον λαιμό μου να ξεραίνετε. Έκανα τα συνηθισμένα γιατροσόφια μου (τσάι με μέλι, καραμέλες για το λαιμό, φυσιολογικός ορός, πορτοκάλια) αλλά ... νικήθηκα.

Πριν λίγες μέρες ένιωσα τον λαιμό μου να ξεραίνετε. Έκανα τα συνηθισμένα γιατροσόφια μου (τσάι με μέλι, καραμέλες για το λαιμό, φυσιολογικός ορός, πορτοκάλια) αλλά ... νικήθηκα.

tonia3Σε δύο ημέρες βρισκόμουν στο κρεβάτι με πυρετό, πονοκέφαλο και πόνο σε όλο μου το σώμα. Ευτυχώς η μαμά μου καταφέρνει με ένα μαγικό τρόπο να φροντίζει την οικογένεια όταν εγώ πέφτω ... Σούπες και αντιπυρετικά για εμένα, αγαπημένα φαγητά και κρυφτό στα παιδιά.

Την 3η ημέρα σηκώθηκα με τα συμπτώματα να έχουν μειωθεί αισθητά.

Την 4η ημέρα ο γιός μου εμφάνισε πυρετό.

Την 5η ημέρα και η κόρη μου.

Δύο εξάχρονα στο σπίτι γεμάτα ενέργεια και φαντασία, μία μαμά να προσπαθεί να συνέλθει και μία γιαγιά να τρέχει μοιράζοντας διαταγές που κανείς δεν ακολουθούσε... Έχω μόνο να πω ότι όταν ήμουν ξαπλωμένη, με κοιτούσαν και συνεννοημένα πηδούσαν στο κρεβάτι μου για να κάνουν τραμπολίνο. Χα..! Η γιαγιά κέρβερος με έσωζε την τελευταία στιγμή. Τα αντιπυρετικά έρεαν, οι πορτοκαλάδες το ίδιο, τα θερμόμετρα κοντά και τα παιχνίδια πολλά και εξουθενωτικά!

Κατέληξα σε δύο συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι στην επόμενη ίωση θα φορέσω ιατρική μάσκα κι ας τη θεωρώ άβολη και κρύα..

Το δεύτερο είναι ότι θα λύσω την απορία μου για τον φυσιολογικό ορό, μέσω της έρευνας. Μα τι περιέχει και μας βοήθησε και τους 3 να ξεπεράσουμε τόσο εύκολα την καταρροή;

Έτσι σκέφτηκα και ερεύνησα ... Το αποτέλεσμα είναι το "Αναπνευστικό σύστημα και καταρροή". Ιδού!

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!