σχέδιο με ραντάρ που πιάνει ένα γατάκι

Εντοπισμός αποσκευών στο αεροδρόμιο

Να χαθεί βαλίτσα στο αεροδρόμιο; Και όμως είναι πιθανό. Και δεν έρχεται το τέλος του κόσμου τελικά. Στα 10 ταξίδια που έχω κάνει, τη μία φορά μπερδεύτηκε η βαλίτσα μου και πήγε σε άλλον προορισμό. Είχα βέβαια κρεμασμένο το ταμπελάκι με τα στοιχεία μου κι έτσι δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί και να μου επιστραφεί στο ξενοδοχείο πλέον. Τι γίνεται όμως αν η βαλίτσα είναι πανομοιότυπη με κάποια άλλη και δεν έχουμε βάλει ταμπελάκι;

Ένα κομμάτι χαρτί με τα στοιχεία μας, είναι πολύ χρήσιμο σε αυτήν την περίπτωση. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε μέσα στην βαλίτσα σε εμφανές μέρος ώστε όταν ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης ανοίξει τη βαλίτσα, να μπορέσει να μας βρει. 

Τα στοιχεία που μπορούμε να γράψουμε είναι τα εξής:

  • όνομα,
  • τηλέφωνο κινητό σε περίπτωση που το έχουμε μαζί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργεί,
  • τηλέφωνο εργασίας όπου θα μπορεί να απαντήσει κάποιος και να κρατήσει μήνυμα, ή έστω τηλεφωνητής,
  • το εκδρομικό πρόγραμμά μας με ημερομηνίες, τόπο διαμονής και τηλέφωνα ξενοδοχείων ή καταλυμάτων.

Το σταθερό τηλέφωνο (του σπιτιού μας) δεν πρέπει να το γράψουμε στο χαρτί μαζί με το πρόγραμμα του ταξιδιού γιατί μπορεί άθελα μας να ενημερώσουμε κάποιον πονηρό για πόσο χρονικό διάστημα είναι αφύλακτο το σπίτι μας.

Tip: Το στοιχεία μας στο εσωτερικό μέρος της βαλίτσας είναι χρήσιμα και στην περίπτωση που κοπεί το εξωτερικό ταμπελάκι. Δεν θα έχουμε πρόβλημα στο αεροπορικό ταξίδι γιατί οι αεροπορικές εταιρίες κολλάνε ένα αυτοκόλλητο με μοναδικό αριθμό, ταυτοποιημένο με το εισιτήριό μας. Αλλά αν ταξιδεύουμε με λεωφορείο ή τρένο, θα μπορούσε να συμβεί η απώλεια της βαλίτσας. 

# Προσαρμόστε ελεύθερα

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!