έγκυος γυναίκα

Φυσική λύση για τη ναυτία της εγκυμοσύνης από την Becalm

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ένα αξέχαστο σύμπτωμα είναι η ναυτία και οι εμετοί που ξεκινούν περίπου την τρίτη εβδομάδα της κύησης και υποχωρούν στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Αυτό το σύμπτωμα μας εξουθενώνει και συχνά μας φέρνει σε απόγνωση.

Ορισμένοι από τους παράγοντες, που περισσότερες από τις μισές έγκυες το εμφανίζουν, είναι η παραγωγή αυξημένων ορμονών που επιδρούν στο Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), κυρίως η χοριακή γονιδοτροπίνη και τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων. Συμβάλει επίσης η υπερβολικά οξυμένη όσφρηση και η υπερέκκριση γαστρικού οξέος.

Πώς αντιμετωπίζουμε τη ναυτία;

Με φυσικές λύσεις καταρχήν: Μικρά και συχνά γεύματα, ήπιο πρωινό σήκωμα από το κρεβάτι, αποφυγή λιπαρών, πικάντικων, όξινων και τηγανητών γευμάτων, με συμπληρώματα διατροφής, κατανάλωση υγρών, ξεκούραση, αποφυγή έντονων μυρωδιών, και συχνό αερισμό του χώρου που βρισκόμαστε.

Σε όλες τις περιπτώσεις ναυτίας (ήπιες και έντονες) συζητάμε με τον γιατρό μας και τον ενημερώνουμε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Η παραπάνω αντιμετώπιση έχει αποτέλεσμα αρκεί να την ακολουθήσουμε με προσοχή. Να μην επιβαρύνουμε το σύστημά μας με «βαριά» φαγητά ή μεγάλες ποσότητες, να αερίζουμε συχνά ώστε να αναπν;eουμε «καθαρό» αέρα χωρίς μυρωδιές. Να παίρνουμε τα συμπληρώματα διατροφής που χρειάζεται και να μην σηκωνόμαστε απότομα από το κρεβάτι. Το καλύτερο είναι να χουζουρεύουμε για 15 λεπτά.

emecalm

Το Emecalm είναι συμπλήρωμα διατροφής και αποτελεί φυσική λύση για την ανακούφιση της ναυτίας. Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, επαναφέρει τα φυσιολογικά επίπεδα της γλυκόζης, βοηθά την εξισορρόπηση του πεπτικού συστήματος και καταπραΰνει τις μυϊκές συσπάσεις του στομάχου που μπορούν να προκαλέσουν εμετό. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αποκατάσταση των επιπέδων της γλυκόζης που μπορεί να μειώνεται κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

emecalm1

Το σημαντικό είναι ότι δεν περιέχει αντισταμινικά, parabens, συντηρητικά ή αλκοόλη. Έτσι αποτελεί μία αποτελεσματική λύση για τους ενήλικες και ταυτόχρονα ασφαλή λύση για παιδιά από 2 ετών και πάνω.

Δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να αντιμετωπίσουμε τη ναυτία της εγκυμοσύνης αλλά και τη ναυτία που προκαλείται από:
emecalm monodosisΜετακινήσεις - ταξίδια (Nαυτία ταξιδιού)
Υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ (Hangover)
Ιώσεις - γαστρεντερίτιδες
Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
Άγχος, στρες – έντονα συναισθήματα
Ημικρανίες
Έντονος βήχας
Εξάντληση ηλικιωμένων
Έντονη άσκηση
Εξαντλητικές δίαιτες

Μπαίνοντας στο δρόμο της μητρότητας, αναζητούμε φυσικές λύσεις. Χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι, αφήνουμε στην άκρη τη χλωρίνη αντικαθιστώντας τη με λεμόνι, ξύδι και μαγειρική σόδα. Σεβόμαστε τη νέα ζωή που δημιουργείτε μέσα μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Emecalm μιας που δεν είναι φάρμακο, αλλά συμπλήρωμα διατροφής με φυσικά συστατικά. Μην το ξεκινήσετε μόνες σας. Ρωτήστε το γιατρό σας, ενημερωθείτε και αντιμετωπίστε τη ναυτία και τον εμετό.

πηγή και περισσότερες πληροφορίες: http://www.becalm.gr/#!emecalm/c1o9k
https://www.facebook.com/pages/Be-Calm/481004095374105?fref=ts

photo credits: "11th July: Joseph & bump" by scribbletaylor on flickr

"Pregnancy Protrait" by Hubert Chunghao Chao (趙修伯) on flickr

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!