σχέδιο με εξωγήινο παιδάκι που σκέφτεται

Παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πτήσης

Βρισκόμαστε μέσα στο αεροπλάνο οικογενειακώς. Τα παιδιά ενθουσιάζονται στην αρχή με το αεροπλάνο και παρακολουθούν τα πάντα. Σύντομα όμως συνηθίζουν, βαριούνται και ξεκινά μία γκρίνια ... Σαν εφιάλτης ακούγεται... 

Μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτή τη στιγμή. Πρώτα θα εξηγήσουμε στα παιδιά τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της πτήσης, για τους περίεργους θορύβους στην απογείωση και την προσγείωση, το τρεμόπαιγμα των φώτων, την πίεση που νιώθουμε προς τα πίσω κ.α. Μετά την απογείωση θα περάσουμε στα παιχνίδια. 

Τα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι αρκετά. Ας έχουμε μαζί μας Τα παιχνίδια για την πτήση προτείνω να αποτελούνται μια μίξη παλαιών και νέων παιχνιδιών. Παλιά ήδη δοκιμασμένα ως προς το ενδιαφέρον του παιδιού και νέα ώστε όταν βαρεθεί, να του τραβήξουμε ξανά το ενδιαφέρον. Δεν χρειάζονται πολλά, γιατί θα μπερδευτεί το παιδί και θα βαρεθεί πολύ γρήγορα. Και σαφώς χρειάζονται αθόρυβα παιχνίδια που αποτελούνται από λίγα κομμάτια, διαφορετικά θα βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου ψάχνοντας να τα βρούμε. Τα παραδείγματα είναι πολλά: αυτοκινητάκια χωρίς μοτέρ και κούκλες, παιχνίδια μνήμης με κάρτες, ζωγραφική, uno παιχνίδι με χαρτιά, κρεμάλα και πρόσωπο ζώο πράγμα, παραμύθια και ιστορίες και άλλα πολλά.

eramoulakiNaiOxi

Tip 1: Tα χρωματιστά μολύβια είναι ιδανικά αν η ηλικία των παιδιών είναι σωστή. Ποτέ όμως οι μαρκαδόροι ακόμα και αυτοί που πλένονται.

Tip 2: Τα παραμύθια δίνουν πάντα τη λύση για την απασχόληση του παιδιού, είτε για να κοιτάξει τις εικόνες και να τις περιγράψουμε μαζί, είτε για να ακούσει μια καινούρια ιστορία και να ευχαριστηθεί. Αν είναι στην κατάλληλη ηλικία βέβαια, θα το διαβάσει μόνο του.

   

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!