αβγά βαμμένα για το πάσχα

Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και λαστιχάκια (DIY)

2 εβδομάδες διακοπές θα κάνουν τα μικρά μας λόγω Πάσχα. Από 25 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2016. Πως θα διασκεδάσουμε μαζί τους; Με Πασχαλινές Δραστηριότητες: Θα βάψουμε αυγά, θα φτιάξουμε κουνελάκια, θα γελάσουμε, θα δημιουργήσουμε.

Ξεκινάμε με υπέροχα βαμμένα Πασχαλινά αυγά, χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής και λαστιχάκια.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής: αυγά, λαστιχάκια (7 με 10 για κάθε αυγό), άσπρο ξύδι, ζεστό νερό, ξύλινο στικ για ανάδευση του χρώματος, περίπου 4 μπολ (όσα και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής) και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Ξεκινάμε;

  1. Βράζουμε τα αυγά ώστε να γίνουν "σφικτά". Καταλαβαίνουμε ότι έχουν "γίνει" στρίβοντάς τα σαν σβούρες σε μία επιφάνεια. Αν γυρνάνε γρήγορα, τότε έχουν "γίνει".
  2. Τοποθετούμε τα λαστιχάκια στα αυγά - 7 με 10 λαστιχάκια σε κάθε ένα.
  3. Γεμίζουμε τα μπολ μέχρι τη μέση με καυτό νερό.
  4. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι σε κάθε μπολ.
  5. Ρίχνουμε σε κάθε μπολ αρκετές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής (στο video που ακολουθεί, μέτρησα έως 5 σταγόνες) και ανακατεύουμε.
  6. Απαλά ακουμπάμε κάθε αυγό σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  7. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά βγάζουμε κάθε αυγό από το μπολ και το σκουπίζουμε. Αμέσως το ακουμπάμε στο επόμενο μπολ που έχει διαφορετικό χρώμα, από την πλευρά που δεν έχει βαφτεί ακόμα.
  8. Μετά από 5 λεπτά, κάνουμε την ίδια διαδικασία. Δηλαδή σκουπίζουμε το αυγό και το τοποθετούμε σε μπολ με διαφορετικό χρώμα, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλα χρώματα πάνω του.
  9. Μετά από άλλα 5 λεπτά, βγάζουμε τα αυγά από τα μπολ, τα σκουπίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
  10. Τέλος αφαιρούμε τα λαστιχάκια από τα αυγά. Τελειώσαμε! Μα τι όμορφα που είναι..!

Θέλετε να δείτε ακριβώς πως γίνεται;

Η QueenLeilani ανέβασε αυτό το video στο YouTube, το οποίο και μεταφράσαμε παραπάνω. Δείτε το: https://www.youtube.com/watch?v=OMVrFQL9_U4

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!