αεροπλανάκι παιχνίδι θάλασσας

Φαγητό στο αεροπλάνο

Βρισκόμαστε μέσα στο αεροπλάνο και έχει έρθει η ώρα που σερβίρουν το φαγητό οι αεροσυνοδοί. Αυτό που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι ιδανικό για μικρά παιδιά. Συνήθως είναι κάποιο φροντισμένο - ήδη έτοιμο φαγητό από εταιρία catering, σερβιρισμένο σε πλαστικό ή αλουμινένιο κουτί. 

# Προσοχή: Θα μας δυσκολέψειστο άνοιγμα και μπορεί να μας κάψει λίγο τα δάχτυλα. Γι' αυτό το λόγο δεν αφήνουμε το παιδί να ανοίξει την συσκευασία με το φαγητό. Το φροντίζουμε εμείς.

# Τελευταίως κάποιες αεροπορικές εταιρίες έχουν διαφορετικό γεύμα για τα παιδιά. Ενημερωνόμαστε για το μενού και αποφασίζουμε αν είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού μας.  

Για να αντιμετωπίσουμε είτε την άρνηση του παιδιού στο συγκεκριμένο μενού, είτε την δική μας απόρριψη, μπορούμε να έχουμε μαζί μας μπισκότα ή σάντουιτς ή μπάρες δημητριακών. Οτιδήποτε δεν χρειάζεται ψυγείο. Έτσι θα είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το πεινασμένο παιδί με ηρεμία αφού θα έχουμε λύσεις.

 

Ακολουθούν χρήσιμα tips για την προετοιμασία μας πριν το φαγητό. Ας χρησιμοποιήσουμε:

  • 058307-quilted-floral-icon-food-beverage-knife-fork-sc44οινόπνευμα  σε μπουκάλι ή σε μαντηλάκια, για την απολύμανση των χεριών του παιδιού και της επιφάνειας φαγητού (τραπεζάκι αεροπορικής θέσης).
  • μωρομάντηλα για τον καθαρισμό του προσώπου και των χεριών (επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τουαλέτα αντί για το χαρτί υγείας). Είναι πολύ εύκολο να τα μεταφέρουμε, ελαφριά και πιάνουν λίγο χώρο.
  • εμφιαλωμένο νερό σαν την καλύτερη λύση για όλες τις περιπτώσεις που δεν είμαστε σίγουροι για την ποιότητά του νερού. Άλλωστε το μπουκαλάκι με νερό έχει καπάκι και δεν θα έχουμε ατυχήματα στην περίπτωση που το παιδί μας το αναποδογυρίσει.
  • κράκερς: Όταν αργεί το σερβίρισμα, ή όταν το φαγητό δεν είναι της αρεσκείας του παιδιού.
  • σαλιάρες μιας χρήσης που είναι βολικές, μικρών διαστάσεων γιατί είναι διπλωμένες, μπορούν να βρίσκονται μόνιμα στην τσάντα με τα πράγματα του παιδιού και όπου χρειαστεί να εμφανιστούν και να "κλέψουν" όλους τους λεκέδες από τα μικρά μας.

Και αν πρέπει να κόψουμε το φαγητό του παιδιού και μάλιστα γρήγορα, το πιο χρήσιμο αξεσουάρ είναι το ψαλίδι κουζίνας.

066124-scizors-icon 003Ιδανικό στο ψιλό κόψιμο του φαγητού ενός παιδιού (από τη στιγμή που μπαίνει στο διατροφικό πρόγραμμα όλης της οικογένειας). Είναι εύκολο στη μεταφορά*, για να το χρησιμοποιήσουμε στο εστιατόριο, στην βόλτα, στο φιλικό σπίτι που θα χρειαστεί να ταΐσουμε το παιδί. Είναι πιο εύκολο από το κόψιμο με μαχαίρι και μας γλιτώνει από πολύτιμο χρόνο.

*Προσοχή* πλέον έχουν απαγορευτεί αυτά τα αξεσουάρ στα αεροπλάνα. Μπορούμε όμως να το μεταφέρουμε στην βαλίτσα μας και να το χρησιμοποιήσουμε στις διακοπές μας.

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!