παιδί τυλιγμένο με χαρτί υγείας

Αστείο παιχνίδι με χαρτί ... υγείας!

Ήταν ένα βαρετό απόγευμα... Μουντός καιρός, κρύο, η ενέργεια μου στα χαμηλότερα επίπεδα... Τα παιδιά αμέσως με κατάλαβαν. Δεν υπήρχε διάθεση, ούτε δύναμη για να τα συνετίσω από τις σκανταλιές που σκαρφίζονταν. Οφείλω να το ομολογήσω: Ήμουν τυχερή. Η πρώτη σκανταλιά που τους ήρθε στο νου ήταν δημιουργική, ήσυχη και ανέξοδη! Ήταν ένα αυτοσχέδιο, αστείο παιχνίδι με το χαρτί υγείας.

Ήρθαν στη μέση του σαλονιού με ένα χαρτί υγείας στα χέρια και πολλά γελάκια. Ξεκαρδίζονταν κρύβοντας το χαρτί.

"Ωχ" σκέφτηκα. "Θα το κάνουν χαρτοπόλεμο και θα πεθάνω στο μάζεμα ..." Φόρεσα το άγριο βλέμμα της αυστηρής μαμάς, τα κοίταξα και πήρα την απάντηση "Όχι μαμά, περίμενε, άφησε μας, είναι ωραίο παιχνίδι ... Σε παρακαλούμεεεεεεεεεε..."

Τα μικρά μου 7χρονα έχουν τη συνήθεια στις μαλαγανιές να μιλούν μαζί. Κάνουν τα μάτια τους τεράστια, αναψοκοκκινίζουν και κάνουν μια υπερήφανη μαμά κουκουβάγια να ανέβει και να καθίσει στο κεφάλι μου. Τους απαντώ "Εντάξει, για να δω τι θα φτιάξετε ... Μη γεμίσετε το σαλόνι με χαρτιά όμως ..."

Το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό! Το απόγευμα μας γέμισε με γέλια, με αγκαλιές, με υπερηφάνεια από την πλευρά των παιδιών που κατάφεραν να δημιουργήσουν την περιβόητη μούμια (που είχαν συζητήσει στο σχολείο).

Το καλύτερο κομμάτι ήταν στο τέλος που ο Άγγελος αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε Χούλκ και να σπάσει τα δεσμά σε ελάχιστο χρόνο! Το θεωρήσαμε όλοι καταπληκτικό, μαγικό, αξεπέραστο!

Τελικά πήραμε όλοι από ένα χαρτί υγείας και αλληλοδενόμασταν και σπάγαμε τα δεσμά μας. Απελευθέρωση! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!