άγιος Βασίλης με γουρλωμένα μάτια

Τα πιο ωραία παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια (αγγλικά)

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με νόημα, για τα μικρά μας. Αγαπημένες μελωδίες που μπορούμε να ακούμε ως background music σε όλες μας τις δραστηριότητες!

Και αυτή η γιορτινή στιγμή του χρόνου έχει φτάσει για όλους μας! Εκτός από περισσότερη διάθεση σίγουρα έχουμε και λίγο παραπάνω χρόνο. Παρακάτω ακολουθούν τραγούδια στα αγγλικά που προτείνω να είναι στο #YouTube playlist σας είτε ασχοληθείτε εντατικά με αυτά και το νόημά τους, είτε τα έχετε ως background music για τις λοιπές #ΧριστουγεννιάτικεςΔραστηριότητες εντός σπιτιού! 

 

#1 it’s the spirit of Christmas (https://youtu.be/j2SrSeOd68k)

Λατρεύω αυτό το τραγούδι και τα παιδιά το λατρεύουν επίσης. Είναι πολύ μεγάλο όμως επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο με αποτέλεσμα να βοηθάει τα παιδιά να θυμούνται το ρεφρέν στο τέλος σχεδόν απ’ έξω. Μεγάλο συν είναι τα υπέροχα του νοήματα που περνάει όπως αυτό της φιλανθρωπίας και οι όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες που τραβούν το ενδιαφέρον τους.

  

#2 S-A-N-T-A (https://youtu.be/mGAYzlqj-aE)

Απλό και με γνώριμο ρυθμό (από το all time classic Bingo), αυτό το τραγούδι ενδείκνυται για πολύ μικρούς μαθητές, θα μάθουν σίγουρα το ρεφρέν γιατί είναι εύκολο και μετά μπορούν να το εμπεδώσουν αφού το τραγούδι είναι μεγάλο και αφήνει χώρο για αυτό-μάθηση. (Μόλις το ακούσετε θα καταλάβετε τι εννοώ)

  

 #3 Jingle Bells (https://youtu.be/qmVaEn57EHY)

Αυτό το τραγούδι το λατρεύω και είναι ιδανικό για μικρά παιδιά επίσης. Ο ρυθμός του είναι υπέροχος και θυμίζει άλογο που καλπάζει, τα παιδιά βλέποντάς το συνδυάζουν πολλά πράγματα μαζί και οι εικόνες που περιέχει είναι οι αγαπημένες των παιδιών (διάφορα γνώριμα ζώα, δώρα, ο Άγιος Βασίλης)

  

 #4 We wish you a Merry Christmas (https://youtu.be/w7gfKeur_00)

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι γνωστό αλλά αυτό το βίντεο το επιλέγω για άλλους λόγους. Μυεί τα παιδιά στον κόσμο του Αγίου Βασίλη και δείχνει σύντομα αλλά ουσιαστικά την προετοιμασία που έχει η συσκευασία και η διανομή των δώρων. Έννοιες όπως η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια είναι κυρίαρχες εδώ και αποτελούν σημαντικά μηνύματα για τις τρυφερές ηλικίες.

    

 #5 Deck the Hall (https://youtu.be/oCNfNNKLDbY)

Τραγούδι που επιλέγω για να διδάξω εκτός από τους στίχους του και την έννοια της διαφορετικότητας αφού το τραγουδάει μια ομάδα παιδιών διαφορετικών εθνικοτήτων.

  

 #6 Winter Mittens song (https://youtu.be/2Gz9YsL_qJk)

Υπέροχο τραγούδι που συνδυάζει τα χρώματα, προτρέπει τα παιδιά να κινηθούν (παραπέμπει στο «χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» στο ρυθμό) και τα διδάσκει τη λέξη mitten (γάντι) που δύσκολα θα συναντήσουν αλλού!

  

 #7 Reindeer Pokey (https://youtu.be/E48dJsivx7s)

Τραγούδι που θα σας κάνει να σηκωθείτε από τον καναπέ μαζί με τα παιδιά και να χορέψετε στο ρυθμό. Επιλεγμένο ειδικά για τις κινήσεις που προτρέπει τα παιδιά να ακολουθούν καθώς το ακούν λειτουργεί και σαν early learning play που θα σας ενθουσιάσει.

 

Φυσικά και υπάρχουν αμέτρητες ακόμη επιλογές στο διαδίκτυο αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που περνούν στα παιδιά γιατί η δύναμη της εικόνας είναι πολύ ισχυρή και πολλές φορές ούτε εμείς οι ενήλικες το αντιλαμβανόμαστε.

Καλά Χριστούγεννα!

 

#ΧρονιαΠολλα #ΧριστουγεννιατικαΤραγουδια  #christmasSongs #HappyChildren

    

   

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!