Σοκολατόπιτα χωρίς αβγά

Είναι πολύ νόστιμη, χωρίς αυγά και γάλα.Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

  Συστατικά:

  • 110 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 220 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπείκιν πάουντερ
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 σοκολάτα υγείας με γεύση πορτοκάλι
  • 180 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. φυτική κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα τριμμένη

 

  Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, την ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι .Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα.
  • Αφού χτυπήσουμε καλά όλα τα υλικά αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε ταψάκι 24 εκ. αφού πρώτα έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το Βιτάμ. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει πολύ ρευστή η σοκολάτα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα με λίγη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα ή την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε ξανά για 12-13 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα: Καλό θα ήταν να αφήσετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει περίπου μια ώρα και μετά να την κόψετε. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.  

Τη συνταγή ανάρτησε η ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ/ Cookpad και μας επέτρεψαν - από το "Συνταγές της παρέας" να τη μοιραστούμε. Αν θέλετε διαβάστε τα σχόλια αυτής της συνταγής, εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3075229-sokolatopita-xoris-auga