πιάτο με γιουβαρλάκια αυγολέμονο και ρύζι

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

  Συστατικά:

  • 750 γρ. κιμά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ρύζι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 2-3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Αναμιγνύουμε τον κιμά με το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το καρότο, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  • Τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι κάθε τόσο ωστε στο τέλος να έχουμε αρκετό ζουμάκι.
  • Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμάκι από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα.
  • Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια αφού έχουμε σβήσει τη φωτιά.
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

 

Photo Credit: Recipe Snob via Compfight cc