Μπισκότα με λεμόνι και κανέλα

Μπισκότα με το υπέροχο άρωμα του λεμονιού και της κανέλας!

  Συστατικά:

  • 4 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.γ. αμμωνία ή 1 κ.γ. κρεμόριο με 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού

 

  Οδηγίες

  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμμωνία (ή το κρεμόριο με τη σόδα) και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε να γίνει κομματάκια. Προσθέτουμε τα αβγά και τη φλούδα του λεμονιού.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη στα 3 χιλιοστά και κόβουμε τα μπισκότα με τις κατάλληλες φόρμες στο σχήμα που θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 8 -10'.

 

Λίγα μυστικά ακόμα: Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν καλά, τα στολίζουμε με γράσο ζάχαρης.

  

Τη συνταγή ανάρτησε η Sitronella/ Cookpad και μας επέτρεψαν - από το "Συνταγές της παρέας" να τη μοιραστούμε. Αν θέλετε διαβάστε τα σχόλια αυτής της συνταγής, εδώ: https://cookpad.com/gr