πιάτο με πένες, μανιτάρια και παρμεζάνα

Πένες με μανιτάρια και σκόρδο

  Συστατικά:

  • 1 πακέτο πένες ή ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 500γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη
  • ½ κούπας λευκό κρασί
  • 1 ½ με 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτετε το τριμμένο σκόρδο και ανακατεύεται να πάει παντού.
  • Ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει λίγο.
  • Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε (καλό θα είναι το πιπέρι να είναι φρεσκοτριμμένο). Σκεπάζετε ξανά και αφήνετε τη σάλτσα μέχρι να βράσει η κρέμα.
  • Προσθέτετε τη παρμεζάνα μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Περιχύνετε τα ζυμαρικά σας (τα οποία έχετε βράσει στο μεταξύ) με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε.

 

Photo Credit: tiny banquet committee via Compfight cc