πιάτο με πολύχρωμο ρύζι

Πολύχρωμο λαχταριστό ριζότο

  Συστατικά:

  • 2 κούπες λευκό μακρύκοκκο ρύζι
  • 4 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2κ.σ. βούτυρο
  • 1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • λίγο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και το σοτάρετέ, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ασπρίσει κάπως.
  • Ρίξτε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και μισοσκεπάστε τη κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.
  • Απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, το τριμμένο κολοκυθάκι, το τριμμένο καρότο τη παρμεζάνα και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατέψτε καλά, καλύψτε τη κατσαρόλα και αφήστε το ριζότο να «σταθεί» για 5 λεπτά.
  • Ανακατέψτε άλλη μια φορά, προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας και λίγο γάλα, αν θέλετε να αραιώσετε κάπως την πηχτή υφή.

 

Photo Credit: nicodemo.valerio  via Compfight cc