Εύκολα μπισκοτάκια βουτύρου

Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα. Αν τα κόψετε με κουπ- πατ σε διάφορα σχέδια, είναι πολύ διασκεδαστικά για τα μικρά παιδιά... με αποτέλεσμα η πιατέλα να αδείαζει μέχρι να πεις κύμινο!

  Συστατικά:

  • 640 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά (μόνο οι κρόκοι!)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα χλιαρό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες σκόνη

 

  Οδηγίες

  • Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους.
  • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  • Προσθέτουμε στο μίγμα πρώτα το γάλα και κατόπιν το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατέυουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C για 10-12'.
  • Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ ή τα πλάθουμε με τα χέρια στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15')

 

Λίγα μυστικά ακόμα: Για τέλεια μπισκοτάκια, αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών με γάλα χτυπημένο με τον κρόκο ενός αυγού, για να πάρουν καλύτερο χρώμα. Μπορούμε να ζητήσουμε και από τα παιδιά να μας βοηθήσουν, θα ενθουσιαστούν! Εγώ το έκανα με 16 παιδιά σε νηπιαγωγείο στο πλαίσιο μιας διδασκαλίας. Ο ενθουσιασμός, η ικανοποίηση και χαρά τους με το αποτέλεσμα, δεν περιγράφεται!

  

Τη συνταγή ανάρτησε η Pandi / Cookpad και μας επέτρεψαν - από το "Συνταγές της παρέας" να τη μοιραστούμε. Αν θέλετε διαβάστε τα σχόλια αυτής της συνταγής, εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3074729-eukola-mpiskotakia-bouturou