πιάτο με ψημένα μπιφτεκάκια κοτόπουλου

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου

Μα ναι ..! Τα μπιφτεκάκια κοτόπουλου είναι πεντανόστιμα και δεν έχουν τον περιορισμό του κόκκινου κρέατος, για 1 φορά την εβδομάδα μόνο.

  Συστατικά:

  • 750 γραμ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 - 7 φρυγανιές ή ένα μεγάλο παξιμάδι
  • 1 αβγά
  • 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • Λίγη πάπρικα
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Μουσκεύετε τις φρυγανιές ή το παξιμάδι στο νερό και το στραγγίζετε πολύ καλά. Το τρίβετε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη πάπρικα, το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Βρέχετε τα χέρια σας με νερό και ζυμώνετε το μείγμα. Αν το μείγμα είναι μαλακό, προσθέτετε λίγη γαλέτα.
  • Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο σχεδόν μία ώρα για να δέσει.
  • Πλάθετε στη συνέχεια τα μπιφτεκάκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο.

 

Photo Credit: jypsygen  via Compfight cc