πιάτο με ψημένα μπουτάκια κοτόπουλου

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου

Με σόγια σος, μέλι, κέτσαπ και ελαιόλαδο. Μιάμι!

  Συστατικά:

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλο (μόνο το κάτω μέρος)
  • ½ φλ. τσαγιού κέτσαπ
  • ½ φλ. καφέ σόγια σος
  • 1 ½ κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

  Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε τη κέτσαπ, τη σόγια σος και το μέλι πολύ καλά σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τα μπουτάκια σε ένα δοχείο και τα περιχύνουμε με το μίγμα.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες να μαριναριστούν.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με όλη τη μαρινάδα.
  • Στάζουμε από πάνω το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά!

 

Photo Credit: Food Is My Life / Foodie Baker  via Compfight cc