Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

  Συστατικά:

  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 300 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού μαϊντανός
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβετε σε τρία κομμάτια.
  • Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
  • Τα στραγγίζετε και με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζετε το εσωτερικό τους και το κρατάτε για την γέμιση.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε με το κουτάλι για να σπάσουν οι κόκκοι του.
  • Ρίχνετε την ψίχα από τα κολοκυθάκια, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
  • Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το ασπράδι του αυγού και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με αυτό το μείγμα και τα στρώνετε σε λαδωμένο ταψάκι.
  • Απλώνετε το γιαούρτι παντού και πασπαλίζετε με το τυρί και τη πάπρικα.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου.

 

Photo Credit: Bunches and Bits {Karina} via Compfight cc