Πράσινος Γάτος

Το μαγαζί της ανακύκλωσης και του χειροποίητου δώρουprasinosGatos

 

Ελάτε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.

Με λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη αλληλεγγύη.

 

 

Τί είναι ο Πράσινος Γάτος;
Ο Πράσινος Γάτος είναι ένα μαγαζί ουσιαστικής ανακύκλωσης που αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση. Εδώ μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, τσάντες, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, διακοσμητικά, CD, DVD και πολλά άλλα σε χαμηλές τιμές, αλλά και να προσφέρεις ό,τι δεν σου χρειάζεται πια, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να το αποκτήσει φτηνά ή δωρεάν. Τέλος, ενάντια στη λογική της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης, ο Γάτος διαθέτει εντελώς χειροποίητα κοσμήματα, κάρτες και μικροαντικείμενα τέχνης, φτιαγμένα με πολύ μεράκι.
Ανακύκλωση
Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον κάτι, έχουμε τρεις επιλογές: να το χαρίσουμε, να το πετάξουμε ή να το αποθηκεύσουμε. Κι
επειδή δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να το χρειάζεται ή ίσως να μην προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε, οι κάδοι των απορριμμάτων και τα πατάρια μας ξεχειλίζουν. Βιβλία που βαρεθήκαμε, παιχνίδια, ρούχα που δεν μας κάνουν... Κάθε χρόνο μόνο στην Αθήνα περίπου 100.000 τόνοι ρούχα, λευκά είδη και υφάσματα καταλήγουν στις χωματερές (Πηγή: ΟΙΚΟ, εφ. Καθημερινή, 10.12.2005). Πάμπολλα από αυτά κάθε άλλο παρά για πέταμα είναι. Γι’ αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο Πράσινος Γάτος. Για να μπορούμε να δώσουμε εύκολα (κατόπιν συνεννόησης) ό,τι μας είναι περιττό, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα πιάσει τόπο. Έτσι, και ο όγκος των απορριμμάτων λιγοστεύει και τίποτα δεν πάει χαμένο!
Κοινωνικό έργο

Πέρα από τις χαμηλές τιμές για όλους, ο Πράσινος Γάτος προσφέρει ειδική έκπτωση σε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια σε ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους. Επιπλέον, διαθέτει εντελώς αφιλοκερδώς τα περισσότερα από τα πράγματα που φτάνουν στα χέρια του (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα κτλ.) σε φορείς και οργανώσεις που κάνουν κοινωνικό έργο, καθώς και σε άτομα ή οικογένειες με βιοποριστικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Μάρτιο του 2008, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές (10-30 δέματα τη φορά). Αποδέκτες μέχρι στιγμής ήταν (με αλφαβητική σειρά): Γηροκομείο Αθηνών ● Γυναικείες Φυλακές Θήβας ● Ιατρική Παρέμβαση ● Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων ● ΚΑΠΗ Δήμου Υμηττού ● Caritas ● Μητέρα Τερέζα ● ΜΚΟ Θεόφιλος ● ΜΚΟ Κλίμακα ● Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Αθηναίων ● Παιδικά Χωριά SOS ● Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων ● ΠΙΚΠΑ Βούλας ● Σωματείο «Αρμονική Ζωή» ● Σωματείο «Οι Φίλοι των Αστέγων» ● Σωματείο «Εθελοντική Εργασία Αθήνας» ● Σωματείο «Είμαι Εδώ» ● ΧΕΝ Κηφισιάς ● xeblogarisma.blogspot.com.

Έκτακτες δράσεις
Στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου, ο Πράσινος Γάτος οργανώνει και έκτακτες δράσεις. Έτσι, μετά την εξαιρετική επιτυχία της συλλογής γυαλιών όρα-
σης και ηλίου που χαρίστηκαν σε απόρους και αστέγους (παραλήπτες: Δήμος Υμηττού, «Οι Φίλοι των Αστέγων»), τώρα συγκεντρώνει υπνόσακους για να χαριστούν στους αστέγους της Αθήνας. Αν έχετε λοιπόν κάποιο sleeping bag που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το φέρετε στον Γάτο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2010.
Πίνακας ανακοινώσεων
Ο πίνακας ανακοινώσεων του Γάτου σώζει τσέπες! Αν θέλετε να χαρίσετε ή να βρείτε δωρεάν έπιπλα, ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, και γενικά ογκώδη αντικείμενα ...χρησιμοποιήστε τον αλύπητα!

Ιπποκράτους 142, 11472 Αθήνα

Τηλ. 697-9178257

email: , www.prasinosgatos.gr

Διαβάστε ακόμα:

εικονίδιο κούπας

Ιδέες για να κερδίζουμε χρόνο (Tips)

βιβλία και παλια φωτογραφική μηχανή

Δωρεές & Χορηγίες

εικονίδιο τηλεφώνου

Χρήσιμα Τηλέφωνα & Άμεσης Ανάγκης

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!