κοτομπουκιές

Σπιτικές κοτομπουκιές με πατατούλες σαν τηγανιτές

Σπιτικές κοτομπουκιές βήμα - βήμα με πατατούλες φούρνου σαν τηγανητές! Κάποιος θα ξετρελαθεί!

  Συστατικά:

  • Για τις κοτομπουκιές: 4 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμμα φρυγανιάς
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ταψάκι
  • Για τις πατατούλες: 4 μέτριες πατάτες, Ρίγανη, Αλάτι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο

 

  Οδηγίες

  • Για τις κοτομπουκιές: Πλένουμε τα φιλέτα και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε τρία μπολ στη σειρά. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και στο τρίτο βάζουμε τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά με τη σκόνη μουστάρδας. Βουτάμε μια μια τις κοτομπουκιές στο πρώτο μπολ τινάζοντας τις ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Έπειτα τις βουτάμε στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε πάνω μια μια τις κοτομπουκιές ώστε να μην ακουμπά η μία την άλλη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά, μετά βγάζουμε το ταψί μας τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα δεκαπέντε λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Για τις πατατούλες: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις κόβουμε όπως θα τις κόβαμε για να τις τηγανίσουμε. Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την κάνουμε σαν πουγκί βάζουμε μέσα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το λάδι. Κλείνουμε ερμητικά τη λαδόκολλα και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι, ψήνουμε περίπου σαράντα λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα 2-3 φορές.

 

Photo Credit: my_amii via Compfight cc