πιάτο με ρύζι με γαρίδες

Ρύζι με γαρίδες

Για τα μικρά βγάζουμε τις ουρίτσες και δεν ανησυχούμε για το αλκοόλ που περιέχει το κρασί γιατί εξατμίζεται με το μαγείρεμα.

  Συστατικά:

  • 1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
  • 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (και λίγο φρέσκο προαιρετικά)
  • 2 σελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • ½ ποτύρι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να σωταριστεί ελαφρά.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τον κόλιανδρο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και τις τριμμένες ντομάτες.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μισοσκεπασμένο, μέχρι να πιει το νερό του, ανακατεύοντας τακτικά να μην κολλήσει το ρύζι. Ίσως ενδιάμεσα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συμβουλή: Αν θα φάνε και τα παιδιά καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε καθαρισμένες γαρίδες από την αρχή.

 

Photo Credit: be▲-t via Compfight cc