πιατέλα με ψητά κολοκυθάκια με βασιλικό

Ψητά κολοκυθάκια με φετοσαλτσούλα

  Συστατικά:

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια
  • ½ φλιτζάνι φέτα
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

  Οδηγίες

  • Αφαιρείτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες ή χρησιμοποιήτε τον ειδικό κόφτη λαχανικών.
  • Τα αλείφετε με ένα πινέλο κι από τις δύο πλευρές με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε στη σχάρα ή τα στρώνετε με τη σειρά σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο στους 220ο C για 8 - 10 λεπτά περίπου.
  • Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα.
  • Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και προσθέτετε ¼ του φλιτζανιού νερό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα.
  • Σερβίρετε τα κολοκυθάκια με τη φετοσαλτσούλα.

 

Photo Credit: Dave Kliman via Compfight cc