εικόνα παιδιών που τρέχουν

Μια γιαγιά απόλαυση!

Στην παιδική χαρά που παίζουμε μικροί και μεγάλοι, υπάρχει μία γιαγιά πρότυπο για πολλές από εμάς. Η κυρία Δώρα! Έρχεται από μακριά κάθε μέρα, για να βγάλει βόλτα το εγγονάκι της. Έχει πάντα καλή διάθεση και σκορπάει μια γλύκα και μια φροντίδα γύρω της, σε μικρούς και μεγάλους. Απολαμβάνω να βρίσκομαι κοντά της και να παίρνω λίγη από αυτή τη φροντίδα που προορίζεται για τα παιδιά.

Τα προσέχει και τα φροντίζει όλα. Τα φυλάει να μην τσακωθούν, να μην χτυπήσουν και βρίσκεται συνέχεια κοντά στο εγγονάκι της σε απόσταση ασφαλείας. Ποτέ δεν μπερδεύεται στις προστριβές τους και πάντα τα παροτρύνει να παίζουν όλα μαζί. Έχει ενέργεια, φροντίδα, αγάπη περισσή, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Την βλέπω στην παιδική χαρά με παιδιά γύρω της να τη ρωτάνε που είναι το νερό τους, που πήγε η μπάλα, ποιος έχει δίκιο… Είναι για όλα τα παιδιά η γιαγιά τους. Η γιαγιά Δώρα. Προσεκτική, ανοιχτή, φύλακας μεγάλος!

Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να την ψάχνω στην παιδική χαρά και να ηρεμώ όταν καταλάβω ότι είναι δίπλα στα αγόρια που παίζουν ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να έχω το νου μου εγώ. Γιατί τα 7χρονά μας παίζουν ποδόσφαιρο και συχνά διαπληκτίζονται για τις αδικίες που συμβαίνουν μεταξύ τους. Έχω δει ενήλικες, μάρτυρες της όποιας αδικίας να προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές ή να σταματήσουν τα σπρωξίματα και να μην τα καταφέρνουν. Η γιαγιά Δώρα έχει πάντα τις μαγικές λέξεις που αποτελούνται από αγάπη και μονιάζει τα παιδιά.

Η γιαγιά Δώρα μου θυμίζει τη δική μου γιαγιά, τη γλύκα της, την απέραντη αγάπη της. Δεν περίμενα να συναντήσω αυτά τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις που ξύπνησαν! Σπάνια συναντάμε ανθρώπους με θετική στάση και διάθεση να τη μοιραστούν. Ευτυχώς το είδος της «πολύτιμης γιαγιάς» αρνείται να εξαφανιστεί!

 

Photo Credit:daystar297 via Compfight cc

 

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!