αεροπλανάκι παιχνίδι θάλασσας

Φαγητό στο αεροπλάνο

Βρισκόμαστε μέσα στο αεροπλάνο και έχει έρθει η ώρα που σερβίρουν το φαγητό οι αεροσυνοδοί. Αυτό που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι ιδανικό για μικρά παιδιά. Συνήθως είναι κάποιο φροντισμένο - ήδη έτοιμο φαγητό από εταιρία catering, σερβιρισμένο σε πλαστικό ή αλουμινένιο κουτί. 

# Προσοχή: Θα μας δυσκολέψειστο άνοιγμα και μπορεί να μας κάψει λίγο τα δάχτυλα. Γι' αυτό το λόγο δεν αφήνουμε το παιδί να ανοίξει την συσκευασία με το φαγητό. Το φροντίζουμε εμείς.

# Τελευταίως κάποιες αεροπορικές εταιρίες έχουν διαφορετικό γεύμα για τα παιδιά. Ενημερωνόμαστε για το μενού και αποφασίζουμε αν είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού μας.  

Για να αντιμετωπίσουμε είτε την άρνηση του παιδιού στο συγκεκριμένο μενού, είτε την δική μας απόρριψη, μπορούμε να έχουμε μαζί μας μπισκότα ή σάντουιτς ή μπάρες δημητριακών. Οτιδήποτε δεν χρειάζεται ψυγείο. Έτσι θα είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το πεινασμένο παιδί με ηρεμία αφού θα έχουμε λύσεις.

 

Ακολουθούν χρήσιμα tips για την προετοιμασία μας πριν το φαγητό. Ας χρησιμοποιήσουμε:

Και αν πρέπει να κόψουμε το φαγητό του παιδιού και μάλιστα γρήγορα, το πιο χρήσιμο αξεσουάρ είναι το ψαλίδι κουζίνας.

066124-scizors-icon 003Ιδανικό στο ψιλό κόψιμο του φαγητού ενός παιδιού (από τη στιγμή που μπαίνει στο διατροφικό πρόγραμμα όλης της οικογένειας). Είναι εύκολο στη μεταφορά*, για να το χρησιμοποιήσουμε στο εστιατόριο, στην βόλτα, στο φιλικό σπίτι που θα χρειαστεί να ταΐσουμε το παιδί. Είναι πιο εύκολο από το κόψιμο με μαχαίρι και μας γλιτώνει από πολύτιμο χρόνο.

*Προσοχή* πλέον έχουν απαγορευτεί αυτά τα αξεσουάρ στα αεροπλάνα. Μπορούμε όμως να το μεταφέρουμε στην βαλίτσα μας και να το χρησιμοποιήσουμε στις διακοπές μας.

 

Εμφανίσεις: 12457
Εκτύπωση
Babytips editor
Babytips editor