Menu

giati

A+ A A-

09 Ιουλίου 2018

Πως να μεγαλώσετε παιδιά που θα αγαπήσουν την Αγγλική γλώσσα

Γράφτηκε από: Αντωνία Δριχούτη, Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Hits 3259

Πως να μεγαλώσετε παιδιά που θα αγαπήσουν την Αγγλική γλώσσα
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά με μεγάλη ευκολία ενώ άλλα κοπιάζουν και τελικά ποτέ δεν καταφέρνουν να κατακτήσουν τη γλώσσα; Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι πραγματικά τυχαίο και πως μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες που θα «ξυπνήσουν» γλωσσικά το μικρό σας αγγελούδι:

#1 Μιλήστε
Είστε έστω και λίγο γνώστης της Αγγλικής γλώσσας; Εκμεταλλευτείτε το! Μιλήστε Αγγλικά στο παιδί σας με κάθε ευκαιρία. Μια καλή λύση είναι τα τραγουδάκια που άφθονα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και οι ιστορίες. Δεν έχει τόσο σημασία η ηλικία του παιδιού ή η τέλεια προφορά που όλοι θέλουν να έχουν. Απλά κάντε το και τα υπόλοιπα θα επακολουθήσουν…

#2 Ξεπεράστε τις αποτυχίες του παρελθόντος
Επειδή ίσως εσείς ως παιδιά δεν καταφέρατε να κατακτήσετε την ξένη γλώσσα μην υποτιμάτε τη σημασία της στη σημερινή κοινωνία που τα Αγγλικά θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε περίπτωση. Η φράση «κι εγώ που δεν κατάφερα να μάθω τι έπαθα δηλαδή;» δεν αποτελεί κίνητρο για το παιδί σας. Μην ξεχνάτε πως οι εποχές αλλάζουν και δεξιότητες που κάποτε θεωρούνταν εξειδικευμένες σήμερα είναι απλά… απαραίτητες.

#3 Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία
Βόλτα στο σούπερ-μάρκετ; Η τέλεια αφορμή για να παρατηρήσετε νέες λέξεις. Καλώς ή κακώς αν όχι όλα, τα περισσότερα προϊόντα στο σούπερ-μάρκετ χρησιμοποιούν αγγλικές λέξεις, είτε για τη μάρκα ή τα συστατικά τους. Αν το παιδί σας μαθαίνει ήδη Αγγλικά μπορείτε να συζητήσετε για τις πληροφορίες ενός προϊόντος μαζί. Αν είναι μικρότερο μπορείτε να συζητήσετε την προέλευση του ονόματος ή της μάρκας. Θα εκπλαγείτε πόσα νέα πράγματα θα μάθετε… και οι δυο.

#4 Αγοράστε τα σωστά παιχνίδια
Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα παιχνιδιών, κυρίως εκπαιδευτικών, που περιλαμβάνουν λέξεις τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά. Έτσι τα παιδιά θα θεωρούν την εκμάθηση της γλώσσας ως κάτι φυσικό, αφού θα έρθουν σε επαφή με αυτήν από πολύ νωρίς… τέτοια παιχνίδια κυκλοφορούν ακόμη και για βρέφη 6 μηνών!!!

#5 Επιλέξτε έξυπνα τις συναναστροφές σας…
Όλοι πλέον έχουμε κάποιον που είτε έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό είτε προέρχεται από εκεί. Επιδιώξτε μια συνάντηση παρουσία των παιδιών σας και θα τους δώσετε ένα ξεκάθαρο κίνητρο για να ασχοληθούν με τη γλώσσα, πιστέψτε με.

#6 Ταξιδέψτε με κάθε ευκαιρία
Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με τις ξένες γλώσσες. Είναι κίνητρο τόσο για να χρησιμοποιήσουν μια γλώσσα που ήδη μαθαίνουν, όσο και για να αποφασίσουν να μάθουν μια καινούρια.

#7 Δώστε προσοχή στους ανθρώπους
Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το παιδί θα πρέπει να του δημιουργούν θετική διάθεση προς τη γλώσσα και κίνητρα για να συνεχίσουν να προσπαθούν και να μαθαίνουν. Είτε είναι κάποιο φροντιστήριο, κάποια ομάδα είτε κάποιος μεμονωμένος καθηγητής που ασχολείται με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας θα πρέπει να «ακουμπάει» την ψυχή του παιδιού σας ώστε να αποτελεί κίνητρο.

#8 το ταξίδι είναι που μετράει και όχι ο προορισμός
Πρακτικά αυτό σημαίνει να δίνετε σημασία στα μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται για την επίτευξη ενός στόχου. Για παράδειγμα το παιδί δε θα κινητοποιηθεί αν το τραγούδι που μαθαίνετε στα Αγγλικά δεν είναι από τα αγαπημένα του, ούτε αν τα βιβλία που χρησιμοποιεί δεν είναι τέτοια ώστε να του προκαλούν το ενδιαφέρον…

Και μην ξεχνάτε πως το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και θέλει το δικό του χρόνο αντίδρασης στις περιστάσεις. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις. Είναι σίγουρο πως αν φροντίζει κανείς ένα λουλούδι αυτό αργά ή γρήγορα θα ανθίσει!!

About the Author

Αντωνία Δριχούτη

Αντωνία Δριχούτη

Είμαι η Αντωνία.
Έγινα πρόσφατα μαμά και μοιράζομαι τις ίδιες αγωνίες με όλες τις νέες μαμάδες. Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκα στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στο σχεδιασμό Προγραμμάτων Παρέμβασης και στη Συμβουλευτική Γονέων. Αγαπώ και εργάζομαι πάνω στα παιδιά και για τα παιδιά, πάνω από 12 χρόνια!

epsype banner 730x90

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες,

ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για

διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

Αρχική

Ενημέρωση

Επικαιρότητα

Γονιός

Εγκυμοσύνη

Υγεία

 icon facebook 48  icon instagram 48   icon pinterest 48

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

Δραστηριότητες

Ταξιδεύοντας

Διατροφή

Blog

 icon twitter 48      icon google 48

Ποιοι είμαστε

Επικοινωνία

Προστασία Δεδομένων

Όροι Χρήσης

Όροι Διαγωνισμών

Sitemap